Cel mai avansat sistem ecografic din lume dedicat sanatatii femeilor, disponibil la Spitalul MedLife Lotus din Ploiesti

• Voluson Expert 22, cea mai noua generatie a sistemelor de ecografie, a fost lansata in vara acestui an si este disponibila in Romania de doar doua luni.
• Spitalul MedLife Lotus din Ploiesti se numara printre primele unitati sanitare din Romania care ofera pacientelor avantajele acestei tehnologii.
• Ecograful de inalta performanta este conceput atat pentru examinarile prenatale, avand un rol important in identificarea precoce a anomaliilor, prin imaginile clare si detaliate pe care le ofera, cat si pentru examinarile ginecologice.
• Pacientele Spitalului MedLife Lotus au siguranta unui diagnostic corect cu ajutorul echipei de medici din departamentul de obstetrica-ginecologie, a caror experienta este completata de tehnologia de ultima generatie Voluson Expert 22.

Spitalul MedLife Lotus din Ploiesti pune la dispozitia pacientelor cea mai noua si inovativa tehnologie pentru sanatatea femeilor, ecograful Voluson Expert 22, conceput atat pentru examinarile fetale, cat si pentru cele ginecologice. Datorita algoritmilor de inteligenta artificiala, cel mai nou sistem de ultrasonografie permite vizualizarea unor imagini de calitate superioara, clare si detaliate, avand un rol important in identificarea precoce a diferitelor patologii si in stabilirea unui diagnostic corect. Cu ajutorul imaginilor de inalta rezolutie, medicii reusesc nu doar sa obtina o perspectiva mult mai clara asupra patologiilor pelvine la femei, ci sa si monitorizeze dezvoltarea structurilor anatomice fetale inca din primul trimestru de sarcina, la o performanta nemaintalnita pana acum.

Spitalul MedLife Lotus din Ploiesti se numara printre primele centre din Romania care ofera pacientelor avantajele acestei noi tehnologii. Lansat in urma cu doar doua luni in Romania, Voluson Expert 22 este disponibil in acest moment in doar doua unitati medicale private din tara, una dintre ele fiind MedLife.

„O parte din investitiile de anul acesta au vizat upgradarea echipamentelor si dotarilor din unitatile noastre din intreaga tara, tinand cont de cele mai inalte standarde. Astfel, pacientii au acum la dispozitie in cadrul Spitalului MedLife Lotus din Ploiesti cel mai avansat sistem de ultrasonografie disponibil la ora actuala in intreaga lume. si nu ne oprim aici, vom continua sa invovam pentru a oferi cele mai bune solutii pacientului modern, aflat in cautarea tehnologiilor de ultima generatie din domeniul sanatatii”, a declarat Dorin Preda, Director Executiv MedLife Group.

Eficienta in diagnosticare precoce a anomaliilor fetale si examinarea afectiunilor pelvine

Tehnologia inglobata in cel mai performant ecograf disponibil la ora actuala in lume are un rol important in cresterea ratelor de detectie a malformatiilor fetale atat in primul trimestru de sarcina, cat si in trimestrele doi si trei. Imaginile de inalta rezolutie permit identificarea cu acuratete a anomaliilor structurale ale fatului inca din primul trimestru si astfel, se poate stabili un diagnostic si o conduita in vederea obtinerii celor mai bune rezultate.

De asemenea, tehnologia Voluson Expert 22 vine in sprijinul femeilor care se confrunta cu dureri pelvine, sangerari post-menopauza, disfunctie genito-urinara sau infertilitate. Prin imagistica exceptionala, prin instrumentele avansate de analiza bazate pe inteligenta artificiala si prin tehnologiile 3D, cel mai nou ecograf ofera medicilor perspective clare asupra anatomiei si patologiilor pelvine, contribuind la stabilirea unui diagnostic corect.
Voluson Expert 22 imbunatateste imagistica 2D cu o rezolutie spatiala si de contrast, facand posibile distinctia marginilor si diferentierea tesuturilor. Cu ajutorul functiilor disponibile, medicii pot creste penetrarea ecografica chiar si in situatii dificil de scanat, cum ar fi pacientele cu indicele de masa corporala (IMC) ridicat, pot vizualiza detalii fine si pot obtine rezultate diagnostice mai bune.
„Tehnologia de ultima generatie ne ajuta sa imbunatatim capacitatea de diagnosticare, prin identificarea la nivel de detaliu a aspectelor critice, in beneficiul pacientelor. Penetrarea ecografica extrem de facila si imaginile spectaculos de clare obtinute in 2D, 3D si 4D ofera o intelegere mai profunda a structurilor si reduce semnificativ riscul de a obtine un rezultat neconcludent sau incomplet, inclusiv in cazurile complexe, atat in cazul ecografiilor de sarcina, cat si la ecografiile ginecologice. Ne bucuram ca le putem oferi pacientelor noastre siguranta si precizia unui diagnostic corect si rapid”, a declarat Dr. Andrei Cristian, medic primar Obstetrica-Ginecologie la Spitalul MedLife Lotus.
Medicii din cadrul departamentului de obstetrica-ginecologie al Spitalului MedLife Lotus trateaza frecvent afectiuni ce tin de fertilitate, menstrutie, menopauza, incontinenta urinara, afectiuni benigne ale tractului reproducator, afectiuni ale sanului, ulceratii vulvare si vaginale, cancere ale tractului reproductiv si ale sanilor, endometrioza, boli inflamatorii pelviene, inclusiv abcese.

Spitalul MedLife Lotus din Ploiesti functioneza din 2004 si ofera servicii integrate in regim de spitalizare continua si spitalizare de zi. Blocul operator dispune de echipamente de ultima generatie, sali operatorii moderne, aparate de anestezie, electrocautere, turn de laparoscopie si histeroscopie HD.

***
Despre Sistemul Medical MedLife

Sistemul Medical MedLife a pornit acum aproape trei decenii, s-a dezvoltat sanatos si a devenit cel mai mare furnizor de servicii medicale private din Romania. Antreprenorii romani, care au pus bazele acestei companii, au investit si s-au implicat pentru a aduce schimbare in sistemul de sanatate romanesc, au crezut in inovatie si au indraznit sa tinteasca cat mai sus, pentru a oferi pacientilor romani calitate, profesionalism, grija si respect pentru nevoile lor.
Compania opereaza cea mai extinsa reea de clinici, una din marile reele de laboratoare medicale, spitale generale i specializate i are cea mai mare baza de clieni corporate pentru Pachete de Prevenie in Sanatate din ara. Este, de asemenea, din punct de vedere al vanzarilor, unul dintre cei mai mari jucatori de servicii medicale private din Europa Centrala si de Est.
Grupul MedLife are un istoric de succes in ceea ce priveste atat cresterea organica, cat si cresterea prin achizitii. Echipa sa puternica si experimentata de management a fost capabila sa creeze si sa gestioneze
aceste oportunitati de crestere, dobandind cunostinte si experienta valoroase, care sa ii permita gasirea celei mai bune cai pentru continuarea cu succes a extinderii.
Fiind o companie romaneasca cu traditie, MedLife a ales sa se listeze la Bursa din Romania, fiind un model al listarilor pe piata locala de capital. A deschis orizonturi, iar prin guvernanta corporativa pe care o are implementata, a inspirat si alte companii locale spre a porni pe acest drum si a ajuta la dezvoltarea capitalului romanesc si a economiei. Actiunile emise de MedLife SA sunt admise la tranzactionare pe piata reglementata la vedere administrata de Bursa de Valori Bucuresti, Categoria Premium, avand simbolul de tranzactionare ″M″.
MedLife a facut din cercetare un obiectiv strategic si realizeaza investitii constante in aceasta directie, pentru a sustine excelenta in medicina, in Romania. Prin experienta echipelor medicale si cu ajutorul tehnologiilor de top din cadrul Laboratorului de Genetica si Biologie Moleculara MedLife se dezvolta solutii inovatoare pentru pacientii din Romania. in plus, operatorul medical are in plan inaugurarea celui mai modern laborator de cercetare in zona de genetica, virusologie si biologie moleculara din Romania, singurul laborator de biosecuritate III unde se lucreaza, pentru prima data, cu virusuri vii.
in perioada de pandemie, MedLife a reusit sa joace un rol esential in societate si sa capete un statut de lider in monitorizarea pandemiei prin implicarea activa in zona de cercetare.
Compania continua sa investeasca in proiecte cu impact asupra comunitatii locale in tehnologie si infrastructura. Creeaza locuri de munca si dezvolta un ecosistem care contribuie la dezvoltarea si mentinerea unei Romanii sanatoase.