Remediu revolutionar in bolile respiratorii

In randurile urmatoare, vom patrunde in universul vindecarii naturale a bolilor respiratorii cronice. Punctul de plecare al calatoriei noastre este un produs inovator: TELOM-R RESPIRATOR. Acest supliment, vazut initial ca suport al vindecarii bronsitelor cronice si pneumoniilor bacteriene rezistente la tratament, a inceput sa fie cunoscut si recomandat pe scara tot mai larga.

Odata intrat in schemele de tratament ale medicilor, TELOM-R RESPIRATOR s-a dovedit eficient intr-o patologie tot mai vasta. De aceea, vom vorbi despre terapia BPOC (boala pulmonara cronica obstructiva), a infectiilor respiratorii recidivante, a schelelor post-viroze.

Ce este TELOM-R RESPIRATOR?

Este un produs de ultima generatie, prezentat sub forma de capsule, ce contin un amestec de extracte standardizate, uleiuri esentiale si pulvis de plante.  
In cure de scurta durata, de 7-14 zile, TELOM-R RESPIRATOR este administrat, ca expectorant, antitusiv si antiinflamator, in viroze comune si in infectii bacteriene multi-rezistente (actiune sinergica cu antibioticele de sinteza).  

In cure de lunga durata, de 1-3 luni, TELOM-R RESPIRATOR este folosit cu succes contra BPOC, astmului bronsic, long-Covid, sechelelor post-Covid, ca adjuvant in terapia clasica a TBC, in bronsitele alergice sau tabagice.

TELOM-R RESPIRATOR si BPOC

Ce este BPOC?

Este numita si boala pulmonara obstructiva, fiind caracterizata de scaderea fluxului de aer in plamani si tot mai slaba oxigenare a organismului. Are drept cauza fumatul si, mult mai rar, expunerea la poluanti industriali. Aproximativ 15% dintre fumatori se ajung sa aiba dificultati si respiratie zgomotoasa la efort, ulterior aparand si accese de sufocare in somn, invinetirea buzelor si unghiilor.

Ce se intampla la nivelul aparatului respirator?

Caile respiratorii inferioare, numite si bronhii, se ingusteaza sub actiunea constanta a fenomenelor inflamatorii, declansate de fumul toxic. Treptat, aerul ajunge in cantitate tot mai mica in plamani, care la randul lor sunt afectati de fumat. in plamani, numarul alveolelor functionale se reduce, iar tesutul pulmonar isi pierde elasticitate (apare fibroza).

Cum pot plantele ajuta in inflamatia bronhiilor

TELOM-R respirator contine plante care „calmeaza” sistemul imunitar si implicit reduce inflamatia. Plante antiinflamatorii pulmonare , cum ar fi astragalus, panseluta salbatica sau tamaia, au un efect pe care, cel putin deocamdata, nici un medicament chimic nu il poate egala. In TELOM-R RESPIRATOR, exista si principii active care dizolva si stimuleaza eliminarea secretiilor in exces, decongestionand arborele bronsic al fumatorilor si al celor afectati de poluare.

Cum actioneaza extractele vegetale in fibroza pulmonara

Un efect inca greu de explicat este cel prin care persoanele diagnosticate cu fibroza pulmonara isi recapata in buna masura capacitatea respiratorie cu TELOM-R RESPIRATOR. Este adevarat, anumite substante, numite astragalozide, din acest produs, au un efect de intinerire celulara. Pe de alta parte, schimbarea caracteristicilor si functionalitatii unui tesut fibrozat este practic fara precedent in acest domeniu. Iar aceasta schimbare in bine a fost constata atat in unele cazuri de BPOC cat si in sechelele post-viroze, inclusiv post-Covid.

Sinteza unui caz

Pacienta de 63 de ani, fumatoare de peste patru decenii, se confrunta cu dispneea puternica si cu o tot mai slaba capacitate de efort fizic. Este diagnosticata cu BPOC, i se administreaza medicatie bronhodilatatoare si, ulterior, corticoterapie, cu rezultate limitate. Treptat, apar si accese de sufocare in somn, insotite de anxietate puternica si atacuri de panica. Pe acest fundal, incepe administrarea TELOM-R RESPIRATOR, cate 2 capsule dimineata si 2 seara, cu 30 de minute inainte de culcare. in prima instanta, dupa 12 zile de administrare, se raresc accesele de tuse tabagica si scade cantitatea de secretii bronsice. Dupa  1 luna de administrare a TELOM-R RESPIRATOR, crizele de sufocare nocturna dispar, iar capacitatea de efort creste. La incheierea curei de 3 luni, pacienta nu mai manifesta nici un simptom de sufocare in somn. in momentul de fata, tine cure de intretinere de cate 3 luni, cu 3 saptamani de pauza, in care ia 1 capsula de TELOM-R RESPIRATOR, dimineata si seara.

TELOM-R RESPIRATOR, bronsitele si pneumoniile recidivante

Efectele unor extracte vegetale asupra imunitatii respiratorii

Indiferent ca vorbim de viroze sau infectii bacteriene, imunitatea este factorul cheie in vindecare, cu sau fara terapie medicamentoasa, si in evitarea complicatiilor. Or, imbunatatirea pe termen scurt a imunitatii este un lucru dificil. Unele extracte de plante, cum ar fi cel de panseluta salbatica, eucalipt sau astragalus au un dublu efect:
·        Mobilizeaza celulele sistemului imunitar si favorizeaza reactia imunitara rapida
·        Moduleaza imunitatea, prevenind asa-numite „furtuni” de anticorpi, cum ar fi citokinele

TELOM-R RESPIRATOR si medicatia antivirala

In bronsitele si infectiile pulmonare virale, rolul medicatiei anti-microbiene este limitat. De ce? Pentru ca experienta actuala, din timpul pandemiei, a aratat ca moleculele de sinteza folosite in prezent au un efect antiviral modest si multe reactii adverse. Pe de alta parte, exista molecule naturale cu actiune demonstrata antivirala, continute de uleiuri esentiale cum ar fi cel de eucalipt sau oregano salbatic, prezente in TELOM-R RESPIRATOR. Fie ca vorbim de eucaliptol, timol sau carvacrol, acesti compusi naturali distrug capsula virala proteica.

TELOM-R RESPIRATOR si sinergia cu antibioticele

Aceeasi compusi lipofili din uleiurile esentiale se ataseaza de membrana bacteriilor, afectand-o ireversibil si impiedicand hranirea microorganismului, ceea ce conduce la distrugere. Mai mult, studii recente arata ca mai multi compusi din uleiul de oregano creeaza sinergie, ca efect bactericid, cu diferite antibiotice de sinteza, cum ar fi tetraciclina, vancomicina, levofloxacina etc.  

Sinteza unui caz

Pacienta de 79 de ani, cu probleme cardiace, se confrunta cu bronsite si pneumonii infectioase frecvente. De fiecare data, persoana este internata, iar infectiile cedeaza  cu greu, dupa mai multe saptamani de administrare a medicatiei antiinfectioase si bronhodilatatoare. De asemenea, pacienta se confrunta cu pleurezie bilaterala, necesitand punctii regulate, in care se extrag 0,8-1 litru de lichid din plamani. incepe cura cu TELOM-R RESPIRATOR, din care ia cate 2 capsule dimineata, la pranz si seara. in timpul curei de 3 luni, pacienta nu s-a mai confruntat cu bronsita sau pneumonie. Dupa prima luna de cura, cantitatea de lichid pulmonar extrasa prin punctie scade la jumatate, iar din a doua luna de cura punctiile pulmonare nu mai sunt necesare. in prezent, pacienta se simte bine, face cure de cate 1 luna, cu 1 saptamana de pauza, cu TELOM-R RESPIRATOR. Capacitatea de efort i-a crescut semnificativ, in timp ce ritmul cardiac si tensiunea arteriala au cunoscut o stabilizare si o reglare, fara alte interventii sau schimbari de medicatie.