SOS, deficitul de vitamina D!

Un studiu publicat in 2021 in revista stiintifica BMC Public Health arata ca aproximativ un miliard de oameni din intreaga lume prezinta deficit de vitamina D, iar 50% din populatia globului are insuficienta de vitamina D. Statistica este ingrijoratoare, avand in vedere problemele de sanatate asociate cu aceasta carenta de vitamina D. Raceala, gripa, infectii respiratorii, osteoporoza sau boli autoimune sunt doar cateva dintre urmarile neplacute ce vin la pachet cu insuficienta sau chiar inexistenta suplimentarii vitaminei D.

De ce se spune ca e bine sa luam vitamina D in lunile cu „r”?

Vitamina D sau, mai bine zis, vitamina Soarelui este una dintre vitaminele despre care se vorbeste tot mai mult la momentul actual. Totusi, chiar si acum cativa ani se stia ca este bine sa luam vitamina D in lunile cu „r”, dar nu reuseam, de fapt, sa intelegem constient cat de importanta este.

Cu alte cuvinte, de ce lunile cu „r”? Pentru ca, in Romania, intre 15 mai si 15 septembrie, soarele ne furnizeaza o mare parte din cantitatea de vitamina D de care corpul are nevoie pentru a functiona in parametri normali. Acesta este motivul pentru care, de cele mai multe ori, de indata ce vine frigul, constatam ca racim mult mai repede, avem probleme cu oasele si contractam infectii respiratorii mult mai usor. Care ar fi solutia? Administrarea de suplimente cu vitamina D de calitate, din luna septembrie pana in luna mai.


Vitamina D: vitamina cu cele mai multe studii publicate in PubMed

Dintre toti nutrientii, vitamina D este vitamina cu cele mai multe studii publicate in PubMed. Pubmed este cea mai mare baza de date cu articole din domeniul medicinei. Dupa cum se poate vedea, in ultimii 2 ani asociati pandemiei, interesul pentru vitamina D a crescut considerabil.

Super Vitamin D3 de la Zenyth - singura vitamina D cu ulei de cocos!

Produsul Super Vitamin D3 cu ulei de cocos de la Zenyth este un produs care a castigat teren in ultimii ani pe piata suplimentelor alimentare, fiind unul dintre aliatii de nadejde ai sistemului imunitar. De ce ulei de cocos? Unul dintre argumentele pentru care se foloseste ulei de cocos in compozitia acestui supliment este MCT sau trigliceridele cu lant mediu. Vorbim aici despre acizii grasi pe care uleiul de cocos ii contine, ingredientul care faciliteaza asimilarea vitaminei D, dar ii creste si rezistenta la oxidare. De aceea, Super Vitamin D3 de la Zenyth este suplimentul potrivit pentru intarirea imunitatii si cresterea rezistentei organismului la infectii.

De ce ne lipseste vitamina D?

Una dintre cele mai mari dificultati atunci cand vorbim despre vitamina D este faptul ca deficitul acesteia nu doar ca este una dintre cele mai raspandite probleme la nivel global, dar este si subdiagnosticat. Pe de o parte, acest lucru se intampla din cauza faptului ca deficitul este „tacut“, nu exista simptome clare timp de luni intregi sau chiar ani, iar pe de alta parte, analiza vitaminei D nu a devenit o obisnuinta in randul populatiei. In continuare, am pregatit o lista cu cele mai comune probleme de sanatate care ar trebui sa iti puna un semn de intrebare in ceea ce priveste deficitul de vitamina D.

Top 4 probleme de sanatate asociate cu deficitul de vitamina D

1.Racesti des sau ai imunitatea scazuta

Unul dintre principalele beneficii ale vitaminei D este legat de intarirea sistemului imunitar. Cu alte cuvinte, o imunitate puternica inseamna o lupta castigata cu virusurile si bacteriile, datorita capacitatii vitaminei D de a influenta in mod direct celulele responsabile de apararea organismului. Asadar, te imbolnavesti de fiecare data cand vine sezonul rece? Ia in considerare prezenta unui deficit de vitamina D!

2.Ai dureri de oase si de spate

Aproximativ 85% dintre pacientii unui studiu privind legatura dintre nivelul de vitamina D si durerile de spate au prezentat un deficit de vitamina D. Problema este de fapt legata de eficienta cu care calciul este absorbit in organism, vitamina D reusind sa influenteze in mod pozitiv acest proces. In acest context, daca suferi de artroza, durere musculara sau durere de spate, iti recomandam sa iti testezi nivelul de vitamina D din sange. Poate ca vei fi surprins sa afli ca un simplu gest te poate tine departe de durere: suplimentarea vitaminei D.

3.Suferi de o boala autoimuna

Da, nivelul de vitamina D din sange influenteaza in mod direct aparitia bolilor autoimune. Un exemplu in acest sens este alopecia areata, o boala autoimuna caracterizata de caderea masiva a parului, studiile aratand ca suplimentarea vitaminei D s-a dovedit a fi eficienta in oprirea acestei probleme. In aceeasi categorie intra si tiroidita autoimuna Hashimoto, astmul, artrita psoriazica, psoriazis, lupus eritematos, scleroza multipla, diabetul de tip 1 sau boala intestinala inflamatorie, toate fiind afectiuni aflate in stransa legatura cu nivelul de vitamina D din sange.

4.Ti se sparg dintii usor si ai probleme cu cariile

Ti se intampla sa te trezesti cu fragmente de dinte atunci cand musti dintr-un mar sau dintr-o nuca? Daca raspunsul este da, sansele ca si de aceasta data sa fie vorba despre un deficit de vitamina D sunt crescute. Acest lucru se intampla din acelasi rationament pentru care discutam la punctul 2, avand in vedere ca dintii sunt de fapt formati din oase. De aceea, carenta de vitamina D poate conduce la carii si la dinti sensibili care se ciobesc sau se crapa usor. Cel mai usor este sa suplimentezi vitamina D si sa observi cum incepi sa iti ajuti dintii sa fie puternici, din interior spre exterior.

Imunitate la puterea D3: cum te ajuta vitamina D?

Deficitul de vitamina D se asociaza nu doar cu imunitatea scazuta sau cu viroze respiratorii repetate. Deficitul de vitamina D poate aparea si in sindromul de oboseala cronica, in cazul durerilor sau slabiciunii musculare, in cazul problemelor dentare, alergiilor, bolilor autoimune (astm, psoriazis, tiroidita Hashimoto, scleroza multipla, diabet de tip 1). Chiar daca poate parea greu de crezut, deficitul de vitamina D apare si in cazul problemelor cu glicemia, hipertensiunii arteriale, problemelor neurologice (Alzheimer, Parkinson), problemelor biliare, steatozei hepatice si chiar cancerului.

Deficitul de vitamina D este o problema la nivel mondial, dar nu este cazul sa disperam, atat timp cat avem la dispozitie suplimente de calitate. De ce este importanta vitamina D? In primul rand, aceasta functioneaza ca un radar, adica se ocupa de identificarea, distrugerea si eliminarea agentilor patogeni. In al doilea rand, protejand activitatea celulelor sistemului imunitar, vitamina D tine sub control atat activitatea din interior, cat si pe cea din exteriorul organismului.

De aceea, Super Vitamin D3 cu ulei de cocos de la Zenyth este suplimentul care te ajuta sa iti intaresti sistemul imunitar si sa iti protejezi organismul in caz de infectii.

Cui se adreseaza Super Vitamin D3 cu ulei de cocos?

•Persoanelor de toate varstele, in timpul sezonului rece.
•Adultilor care lucreaza in spatii inchise si nu se expun la soare.
•Varstnicilor: sinteza de vitamina D in piele scade pe masura inaintarii in varsta.
•Persoanelor cu pielea inchisa la culoare: acest tip de piele sintetizeaza mai greu vitamina D.
•Persoanelor obeze: tesutul adipos impiedica vitamina D sa ajunga in fluxul sangvin.
•Tuturor celor care au deficit de vitamina D.
•Copiilor peste 12 ani, la recomandarea specialistului.

6 motive pentru care sa alegi Super Vitamin D3 de la Zenyth

1.Datorita uleiului de cocos, vitamina D3 are biodisponibilitate crescuta.

2.Contine doza necesara pentru o functionare normala a sistemului imunitar, pe termen lung - fiecare capsula are concentratia de 2000 UI.

3.Capsulele sunt moi si usor de inghitit datorita invelisului gelatinos.

4.Datorita continutului de colecalciferol iti ofera beneficiile pe care le ai atunci cand te expui la soare si asimilezi vitamina D.

5.Spre deosebire de alte uleiuri, MCT din uleiul de cocos are proprietatea de a oferi rezistenta ridicata la oxidare.

6.Nu contine lactoza, gluten, soia, stearat de magneziu, indulcitori artificiali sau aditivi chimici.

Vrei sa ai imunitate puternica? Profita de promotia la Super Vitamin D3 oferita de Zenyth!

Imunitate puternica, stop raceala si gripa? Cu Super Vitamin D3 de la Zenyth, imunitatea ta este protejata pe tot parcursul sezonului rece. Profita acum de pachetul promotional Super Vitamin D3 si vei beneficia de 150 capsule la pret de 120!

Cumpara acum si primesti un voucher cu 25% reducere la testarea vitaminei D in Centrele Synevo! La orice comanda efectuata pe site-ul Zenyth primesti automat un voucher in baza caruia poti beneficia de 25% reducere la efectuarea analizei 25-OH-Vitamina D, in centrele de recoltare Synevo, in perioada 01.10.2022-31.01.2023. Actiunea face parte din campania „Imunitate la puterea D3“.

„Imunitate la puterea D3“ este o campanie de informare si constietizare a importantei vitaminei D pentru sanatate, desfasurata de Zenyth in colaborare cu Synevo, cel mai mare furnizor de analize medicale de laborator din Romania. Mai multe despre aceasta campanie puteti afla aici.