Merisoarele: secretul pentru combaterea infectiilor urinare recurente

O infectie urinara poate afecta orice parte a sistemului urinar inclusiv, rinichii, vezica sau uretra. Simptomele cele mai frecvente sunt: disconfortul la urinare, durere pelviana sau urme de sange in urina. Daca nu este grava, infectia de obicei, nu tine mult, iar multi pacienti se autodiagnosticheaza.

Infectiile urinare sunt printre cele mai frecvente tipuri de infectii bacteriene, incidenta cea mai mare fiind in rândul femeilor. in jur de 50% dintre acestea au cel putin o infectie urinara in viata, iar in 20-30% din cazuri, infectia revine la foarte scurt timp.

De ce apar infectiile urinare recurente?

Remediul cel mai frecvent folosit in infectiile urinare este cel pe baza de antibiotice, dar chiar si asa exista sanse ca infectia urinara sa revina. Persoanele care au trecut prin asa ceva intreaba frecvent de ce se intampla acest lucru.

Se dezvolta tulpini bacteriene mult mai rezistente
In timp, anumite specii bacteriene au devenit rezistente la medicamentele traditionale. In mod special, s-au identificat chiar si tulpini de E.coli, bacteria care creeaza cea mai mare incidenta a infectiilor urinare.

De fiecare data cand un antibiotic este folosit, si bacteria expusa la el, are sanse sa dezvolte o rezistenta. Iar, acest lucru se intampla foarte des cand indicatiile medicilor nu sunt urmate. Asadar, de multe ori se folosesc in paralel si alternative naturiste pentru a ajuta organismul sa elimine in mod natural bacteria.

Flora bacteriana buna este compromisa

Corpul uman contine o comunitate de bacterii, virusi si fungi care traiesc in armonie cu noi, si chiar ajuta in anumite functii corporale. Antibioticele, stresul sau alimentatia pot distruge aceste bacterii „bune” sau le reduc semnificativ numarul. in acel moment, organismul uman devine mult mai vulnerabil in fata infectiilor.

Cum ajuta Merisorul pentru combaterea infectiilor urinare recurente

Merisorul este probabil prima solutie naturala la care apeleaza o persoana cand stie ca are o infectie urinara. Cel mai des, se consuma sub forma de suc, dar ca supliment in capsula acioneaza mult mai concentrat. Dar, de ce dintre toate fructele sau plantele disponibile se remarca tocmai Merisorul pentru infectii urinare?

Merisoarele sunt foarte bogate intr-un timp de polifenoli, numiti Proantocianidine (PAC). Aceste substane au efect puternic antioxidant si antibacterian. Studiile clinice efectuate asupra eficientei PAC in infectiile urinare au demonstrat faptul ca acestea actioneaza asupra bacteriilor prin:
Limitarea atasarii bacteriei la tesutul tractului urinar
Oprirea colonizarii bacteriilor
Efect imediat, actioneaza in 2 ore de la administrare
Prevenirea recurentei infectiilor urinare

PAC-ul din Merisor isi demonstreaza eficienta si in eliminarea bacteriilor rezistente la antibiotice. Astfel de bacterii au o capacitate ridicata de atasare, iar mucoasa din vezica urinara formeaza mediul perfect pentru multiplicarea lor.

Bonus: 4 extra trucuri pentru a evita recurenta infectiilor urinare

Hidrateaza-te

Un aport ridicat de apa este metoda cea mai sigura pentru a evita recurenta unei infectii urinare. Apa ajuta organele aparatului urinar sa elimine toxinele din corp, pentru ca acesta sa asimileze doar nutrientii. Hidratarea dilueaza urina, ceea ce grabeste eliminarea ei din corp, fiind mai greu pentru bacterii sa adere la peretii tractului urinar cauzând infectia.

Urineaza des

Efectul unui aport mai ridicat de apa este, desigur, nevoia crescuta de a merge la toaleta. Este important ca atunci când ai senzatia de urinare sa mergi la toaleta pentru a goli vezica. Astfel, du-te la toaleta atunci când simti nevoia si vei scurta timpul in care bacteriile se pot lega de peretii vezicii urinare sau a uretrei.

Hraneste-te cu probiotice

Probioticele sunt bacteriile bune care se gasesc la nivel intestinal, la nivelul organelor de reproducere feminine si inclusiv, la nivelul sistemului urinar.

Un grup aparte de probiotice, lactobacilii, pot actiona asupra sanatatii tractului urinar si pot preveni recurenta infectiei urinare prin:
• A stopa aderarea bacteriilor urinare la celulele tractului urinar
• Prin a produce peroxid de hidrogen in urina, care este un puternic antibacterian
• Prin a reduce nivelul de pH al urinei, creând conditii nefavorabile pentru dezvoltarea bacteriilor
Din alimentatie, lactobacilii, se gasesc in: iaurt, chefir, anumite brânzeturi

Consuma Vitamina C

Vitamina C este un puternic antioxidant care ajuta foarte mult la protectia sistemului imunitar. Vitamina C reactioneaza de asemenea cu nitratii din urina pentru a forma oxizi de azot care pot distruge bacteriile. De asemenea, scade pH-ul urinei, limitând multiplicarea bacteriilor.

URIMER AKUT

Cantitatea de PAC obtinuta din extractul de Merisor standardizat cu 80% PAC si extractul de Aronia standardizat cu 2% PAC, contribuie la eliminarea bacteriile din tractul urinar.

BENEFICII:
• Contribuie la eliminarea disconfortului urinar
• Efect analgezic
• Previne aparitia disconfortului urinar
• Antioxidant
• Sustine sanatatea tractului urinar