Spitalul Wiener Privatklinik din Austria a inregistrat o crestere de 32% a pacientilor romani in primele 3 luni ale anului

Romanii sunt prima nationalitate de pacienti internationali din cadrul spitalului, reprezentand o pondere de 35%

Wiener Privatklinik (WPK), unul dintre cele mai mari spitale private din Austria, listat in 2021 si 2022 in clasamentul Celor mai bune spitale din lume, a inregistrat o crestere de peste 32% a numarului de pacienti romani in primele 3 luni ale acestui an fata de aceeasi perioada a anului trecut, aproximativ 300 romani fiind tratati in perioada ianuarie – martie 2022. In prezent, romanii sunt prima nationalitate de pacienti internationali din cadrul WPK, reprezentand o pondere de 35%.

Rezultatul vine ca urmare a dezvoltarii constante a serviciilor de suport oferite pe piata romaneasca, dar si a contextului razboiului, care a determinat o reducere a pacientilor rusi, acestia ocupand in trecut o pondere importanta din pacientii straini. Anul acesta, Wiener Privatklinik are in plan sa deschida cea de-a treia reprezentanta in Romania, in Cluj, ca parte a strategiei de extindere in Europa Centrala si de Est. Totodata, in cadrul aceleiasi strategii, spitalul a inceput promovarea si dezvoltarea serviciilor si in Bulgaria.

Wiener Privatklinik este spitalul privat cu cea mai mare adresabilitate de pacienti internationali din regiune. Anual, spitalul WPK inregistreaza peste 12.000 de internari, iar aproximativ 40% dintre acestea sunt pentru pacienti internationali care vin din peste 20 de tari, cu precadere din Europa Centrala si de Est.

Circa 60% dintre pacientii romani s-au adresat spitalului WPK pentru tratamente oncologice, inclusiv chirurgie oncologica, disponibile in cadrul WPK Cancer European Academy Cancer Center, cel mai complex si reputat centru privat de diagnostic si tratament al cancerului din Europa Centrala si de Est. Cele mai frecvente patologii oncologice tratate in aceasta perioada au fost cancerul de san si cancerul pulmonar, principalele forme de cancer in randul femeilor, respectiv barbatilor, urmate de cancer de colon, tumori ORL, pancreatic si prostata.

Totodata, pacientii romani au efectuat interventii chirurgicale complexe de ortopedie-traumatologie, cardiovasculare, chirurgia nervilor periferici si chirurgie reconstructiva. In cadrul WPK, acestia au beneficiat de expertiza chirurgilor de renume international si de cele mai noi abordari terapeutice si tehnici chirurgicale. Alte servicii solicitate au fost consultatiile de second opinion in privinta diagnosticului primit sau a planului de tratament, dar si pachetele personalizate de check-up medical.

Pe langa pacientii care au calatorit la Viena pentru tratamente, pacientii romani apeleaza si la consultatii medicale online cu expertii austrieci, in clinica virtuala WPK Online Healthcare Center. Cele mai solicitate consultatii medicale in primele 3 luni ale anului au fost cele de: oncologie, second opinion radiologie, medicina interna, cardiologie, reumatologie, ortopedie, endocrinologie, dermatologie, gastroenterologie, psihiatrie si ORL.

In primul trimestru al anului 2022, spitalul nostru si-a continuat trendul de evolutie in ceea ce priveste adresabilitatea pacientilor romani. Wiener Privatklinik este ales de romani atat pentru tratamentele inovatoare disponibile, cat si pentru expertiza de elita a specialistilor cu care colaboram. In decursul ultimilor ani, ne-am dezvoltat in permanenta serviciile de suport oferite pe piata romaneasca, pentru a crea o punte de comunicare mai usoara intre pacientii de aici si spitalul din Viena. Daca in urma cu 6 ani, cand am lansat primul nostru birou in Romania, ponderea pacientilor romani era de aproximativ 10% din totalul pacientilor internationali, de atunci aceasta a crescut semnificativ. Acestia beneficiaza de manageri de caz vorbitori de limba romana, sunt consiliati in alegerea medicului potrivit pentru problema lor, iar deplasarea la Viena este, de asemenea, facilitata. Intregul proces de accesare a serviciilor noastre medicale este astfel mult mai usor si mai rapid”, declara Ema Hafner, Directorul Departamentului de Marketing si Pacienti Internationali al Wiener Privatklinik.

Wiener Privatklinik a fost listat si in 2022, pentru al doilea an consecutiv, in clasamentul Celor Mai Bune Spitale din Lume, acordata de prestigioasa publicatie americana Newsweek - impreuna cu compania germana de cercetare a pietei, Statista. Criteriile principale luate in considerare au fost recomandarile profesionistilor din domeniul sanatatii, sondajele de opinie ale pacientilor, managementul calitatii si indicatorilor de performanta (KPIs) ai unitatilor medicale.

Spitalul ofera servicii medicale in peste 30 de specialitati si detine 10 centre de competenta in: oncologie, medicina sportiva si traumatologie, medicina cardiovasculara, ortopedie, chirurgia nervilor periferici, chirurgie generala, chirurgia tumorilor osoase, gastroenterologie si hepatologie, radiologie interventionala si microterapie.

In centrele de competenta ale spitalului, pacientii au acces la peste 400 de medici cu expertiza de exceptie, care abordeaza interdisciplinar fiecare caz medical. O mare parte dintre acesti experti sunt activi atat in practica clinica, cat si in cercetarea stiintifica, ceea ce ii mentine foarte competitivi la nivel international. Anul trecut, 9 medici colaboratori ai WPK au fost cotati in primii 10% oameni de stiinta ai lumii, intr-un clasament realizat de Universitatea Stanford.

Pacientii romani pot beneficia de asistenta completa privind deplasarea la spitalul din Viena sau accesarea unei consultatii online prin intermediul celor 2 birouri de reprezentanta ale WPK, din Bucuresti si din Timisoara.

Despre Wiener Privatklinik

Wiener Privatklinik (WPK), infiintat in 1871, cu sediul la Viena, este unul dintre cele mai mari spitale private din Austria si listat in clasamentul Celor Mai Bune Spitale din Lume, in 2021 si 2022. Spitalul acopera o gama de peste 30 de specialitati medicale, cu 10 centre de competenta, 145 de paturi, un departament de chirurgie cu 4 sali de operatie. Serviciile avansate de imagistica din cadrul Centrului de Radiologie cu PET-CT si medicina nucleara reprezinta o entitate suplimentara pentru WPK. In cadrul spitalului WPK s-a infiintat in 2020 singurul centru privat de radioterapie din Austria. Mai mult de 400 de experti austrieci renumiti din cele mai diverse specialitati sunt activi in cadrul Wiener Privatklinik, folosind cele mai inovatoare metode de diagnostic si tratamente de ultima generatie.