MedLife pune in miscare clinica mobila pentru a veni in spijinul comunitatilor vulnerabile din regiunea Moldovei

• Serviciile medicale oferite sunt gratuite si vor fi puse la dispozitia locuitorilor din Vladeni si Movileni, (judetul Iasi) si Puiesti (Vaslui) prin intermediul Unitatii Medicale Mobile MedLife.
• Locuitorii pot beneficia de un screening general – o consultatie, un set de analize, EKG si ecografie abdominala.
• Este cea de-a doua etapa in care MedLife se deplaseaza in zone izolate sau cu deficit ridicat in ceea ce priveste asistenta medicala pentru a facilita accesul la astfel de servicii in regim de gratuitate. in prima etapa MedLife a oferit astfel de servicii localnicilor din comune izolate din Brasov, Prahova si Buzau.

MedLife continua proiectul Caravana de Sanatate si vine in sprijinul comunitatilor defavorizate din zona Moldovei oferind gratuit servicii medicale prin intermediul unitatii mobile, in perioada 9-14 mai.

Printr-o initiativa comuna cu Asociatia Zi de Bine, MedLife va deplasa clinica mobila impreuna cu personal medical specializat in zone rurale, in vederea acordarii de servicii medicale. Astfel, pacientii pot beneficia de un screening general gratuit – consultatie, un set de analize, EKG si ecografie abdominala in maximum 30 de minute.

Unitatea Medicala Mobila va fi prezenta in localitatile Vladeni si Movileni din Iasi si Puiesti din Vaslui, timp in care specialistii MedLife vor fi la dispozitia localnicilor pentru investigatii medicale gratuite.

Clinica are dotari de top si include doua cabinete de consultatii multidisciplinare, un laborator medical mobil, compartiment de imagistica medicala, un punct de recoltare, o sala de asteptare si un grup sanitar. 

Peste 500 de localitati din Romania nu au medici de familie, iar 4,7 % dintre romani raporteaza nevoi medicale nesatisfacute, comparativ cu o medie de 1,7 % in UE avand drept cauze distanta prea mare pana la prima unitate medicala, costurile serviciilor medicale, perioada lunga de asteptare pana la interactiunea cu personalul medical. Dar grija pentru pacient nu mai trebuie sa fie delimitata de spatiul spitalului. Pornim din nou la drum impreuna cu Asociatia Zi de Bine de aceasta data, sa facem bine mici parti din Romania, o Romanie incomplet conectata la servicii medicale de baza. Este totodata un manifest al felului in care una din valorile MedLife – grija – devine palpabila si transmisibila in comunitate”, a declarat Mihai Marcu, Presedinte al Grupului MedLife.

Prin intermediul partenerilor nostri de la Asociatia Zi de Bine vedem o altfel de harta a Romaniei. Multe localitati fara acces la servicii medicale elementare, comunitati intregi care nu au fost consultate de ani de zile. MedLife suprapune acestei harti, o alta – a unei Romanii in curs de revenire/de insanatosire. impreuna cream cadrul perfect de actiune, pe un traseu care porneste de la educatie, preventie eficienta pana la tratamente mai bune”, a precizat Melania Medeleanu, membru fondator Asociatia Zi de Bine.

In mai putin de un an de la lansare proiectului Caravana de Sanatate, Clinica mobila MedLife a parcurs peste 5.000 de km, a investigat, consultat, testat gratuit peste 3.000 de persoane, prin actiuni care au vizat accesul la servicii medicale pentru categoriile defavorizate din localitati izolate, actiuni in contextul pandemiei dedicate personalului medical din prima linie, copiilor care si-au pierdut parintii din cauza COVID, pacientilor cu boli cronice, interventii in cadrul festivalurilor sau la sediul companiilor, dar si asistenta medicala in sprijinul refugiatiilor din Ucraina.

Despre Sistemul Medical MedLife
Sistemul Medical MedLife a pornit acum 27 de ani, s-a dezvoltat sanatos si a devenit cel mai mare furnizor de servicii medicale private din Romania. Antreprenorii romani, care au pus bazele acestei companii, au investit si s-au implicat pentru a aduce schimbare in sistemul de sanatate romanesc, au crezut in inovatie si au indraznit sa tinteasca cat mai sus, pentru a oferi pacientilor romani calitate, profesionalism, grija si respect pentru nevoile lor.

Compania opereaza cea mai extinsa reea de clinici, una din marile reele de laboratoare medicale, spitale generale si specializate si are cea mai mare baza de clieni corporate pentru Pachete de Preventie in Sanatate din tara. Este, de asemenea, din punct de vedere al vanzarilor, unul dintre cei mai mari jucatori de servicii medicale private din Europa Centrala si de Est.

Fiind o companie romaneasca cu traditie, MedLife a ales sa se listeze la Bursa din Romania, fiind un model al listarilor pe piata locala de capital. A deschis orizonturi, iar prin guvernanta corporativa pe care o are implementata, a inspirat si alte companii locale spre a porni pe acest drum si a ajuta la dezvoltarea capitalului romanesc si a economiei. Actiunile emise de MedLife SA sunt admise la tranzactionare pe piata reglementata la vedere administrata de Bursa de Valori Bucuresti, Categoria Premium, avand simbolul de tranzactionare ″M″.

In perioada de pandemie MedLife a reusit sa joace un rol esential in societate si sa capete un statut de lider in monitorizarea pandemiei prin implicarea activa in zona de cercetare.

Compania continua sa investeasca in proiecte cu impact asupra comunitatii locale in tehnologie si infrastructura. Creaza locuri de munca si dezvolta un ecosistem care contribuie la dezvoltarea si mentinerea unei Romanii sanatoase.

Despre platforma RoMaine
RoMaine este platforma de sanatate a Romaniei. RoMaine este locul in care romanii au ocazia sa isi aduca aminte si sa exerseze cele mai importante valori umane, precum Respectul, Empatia, increderea, Speranta sau Grija. RoMaine inseamna o idee, un proiect, un plan, o viziune, un efort comun de insanatosire morala pentru noi, toti. O scoala nationala de cladit in viitor in care Sistemul Medical MedLife, furnizorul national de sanatate al Romaniei, aduce impreuna personalitati si oameni de rand pentru a gasi solutii sa facem Romania bine.

Despre Asociatia Zi de BINE

Scopul Asociatiei Zi de Bine este acela de a crea comunitati, de a sprijini mii de oameni aflati in situatii vulnerabile si de a crea notorietate in jurul unor cauze ignorate. Asociatia va sustine cate un ONG in fiecare luna a anului. Fiecare cauza selectata de Asociatia Zi de Bine se adreseaza unei comunitati si se implementeaza cu ajutorul unui ONG local.

Mecanismul de functionare este unul simplu: la fiecare inceput de luna se va anunta cauza sustinuta si se vor descrie nevoia si beneficiarii. La finalul lunii, donatorii vor afla ce s-a intamplat cu banii si vor fi invitati sa vada rezultatul implicarii lor.

In cei doi ani de existenta, Asociatia a implementat deja peste 30 de proiecte in domenii ca educatie, sanatate,incluziune sociala, in valoare de peste 2.000.000 de euro.
Daca aveti un proiect in care credeti, dar pentru care nu ati gasit inca finantare, il puteti inscrie pe www.zidebine.ro.