Grupul MedLife primeste aprobarea Consiliului Concurentei pentru achizitia a 50% din actiunile Neolife

Prin finalizarea celei mai mari tranzactii initiate in 2021, MedLife isi extinde facilitatile in zona de oncologie la nivel national

MedLife a finalizat achizitia a 50% din pachetul de actiuni al centrelor de oncologie Neolife Romania, ca urmare a aprobarii acesteia de catre Consiliul Concurentei. Este cea mai mare tranzactie initiata de MedLife anul trecut.

Astfel, Grupul MedLife isi consolideaza serviciile integrate de diagnostic si tratament oncologic prin cele 4 centre medicale ale Neolife din Bucuresti (2), Iasi si Brasov ce vor oferi pacientilor romani tehnologie de ultima ora, know-how medical international asigurat de echipe multidisciplinare, experte in cele mai avansate proceduri de diagnostic si tratament oncologic. Mai mult, echipa Neolife a reusit sa dezvolte servicii de excelenta in radioterapie si medicina nucleara in tarile vecine precum Bulgaria si Republica Moldova si, in acest context, Grupul MedLife va extinde parteneriate ce vor depasi granitele Romaniei.

“MedLife are ca obiectiv strategic consolidarea zonei de oncologie printr-o abordare holistica care porneste de la preventia cancerului, diagnosticare si tratament, pana la asigurarea calitatii vietii pacientului oncologic. De acum accentul il vom marca prin experienta imbatabila a Neolife pentru a asigura accesul la ingrijire de top hiperpersonalizata”, a mentionat Mihai Marcu, CEO MedLife.

“Devenim impreuna cu MedLife un model de referinta in ceea ce priveste abordarea si eficienta noastra in tratarea cancerului. Atat prin extinderea infrastructurii medicale si cresterea accesibilitatii pacientilor oncologici la servicii de top, dar in special prin asigurarea pe termen lung a calitatii sanatatii romanilor. Nu suntem in cel mai optimist scenariu in zona oncologica cu 95.000 de noi cazuri de cancer si aproximativ 54.000 de decese cauzate de cancer in 2021, cu pandemia care a dus la amanari semnificative in materie de diagnostic si tratament. Dar, chiar daca expectanta este de a avea o crestere a numarului de pacienti diagnosticati cu cancer sau cu stadii avansate, exista si un salt al cercetarii si inovarii prin intermediul carora terapiile noastre de ultima generatie ofera arme eficiente in lupta impotriva cancerului. in Romania avem o echipa foarte bine consolidata de profesionisti, condusa de Fabio Razzetto, managerul nostru la nivel national”, a precizat Ismail Dernek, CEO Grupul MNT Healthcare.

Neolife Medical Center Romania, cu un total de peste 250 de angajati si colaboratori, a incheiat anul 2021 cu o cifra de afaceri de 110 milioane lei, in crestere cu 20% fata de anul 2020.

Grupul MedLife isi va continua strategia dinamica de extindere dupa ce anul trecut a achiziionat 6 companii: CED Pharma (iunie 2021), Leti Farm (iunie 2021), Monix Pharm (iunie 2021), Pharmachem Distribuie (iulie 2021), ce au fost consolidate. La acestea s-a adaugat in noiembrie anul trecut, Neolife Medical Center. Tot la finalul anului trecut compania a cumparat pachetul integral al Spitalului Onco Card din Braov, achiziie inca supusa analizei Consiliului Concurenei.

***


Despre Neolife Medical Center Romania
Prezent de 7 ani pe piata romaneasca, prin 4 centre medicale, este o companie membra a grupului Bozlu din Turcia, care detine la nivel international 21 de companii, activand in domeniul sanatatii si al serviciilor tehnologice de 32 de ani. Experienta brandului Neolife in medicina nucleara dateaza din 1989 cand a fost deschisa, in Turcia, prima firma privata care furniza astfel de servicii in cadrul unui spital. Dupa doar un an, in 1990, s-a infiintat primul centru privat de sine statator. Dupa acest moment, dezvoltarea a fost foarte rapida, iar acum sunt furnizate servicii medicale de diagnostic si tratament oncologic in mai mult de 60 de spitale publice si private din Turcia. https://www.neolife.ro/

Despre Sistemul Medical MedLife

Sistemul Medical MedLife a pornit acum aproape trei decenii, s-a dezvoltat sanatos si a devenit cel mai mare furnizor de servicii medicale private din Romania. Antreprenorii romani, care au pus bazele acestei companii, au investit si s-au implicat pentru a aduce schimbare in sistemul de sanatate romanesc, au crezut in inovatie si au indraznit sa tinteasca cat mai sus, pentru a oferi pacientilor romani calitate, profesionalism, grija si respect pentru nevoile lor.
Compania opereaza cea mai extinsa reea de clinici, una din marile reele de laboratoare medicale, spitale generale i specializate i are cea mai mare baza de clieni corporate pentru Pachete de Prevenie in Sanatate din ara. Este, de asemenea, din punct de vedere al vanzarilor, unul dintre cei mai mari jucatori de servicii medicale private din Europa Centrala si de Est.

Grupul MedLife are un istoric de succes in ceea ce priveste atat cresterea organica, cat si cresterea prin achizitii. Echipa sa puternica si experimentata de management a fost capabila sa creeze si sa gestioneze aceste oportunitati de crestere, dobandind cunostinte si experienta valoroase, care sa ii permita gasirea celei mai bune cai pentru continuarea cu succes a extinderii.
Fiind o companie romaneasca cu traditie, MedLife a ales sa se listeze la Bursa din Romania, fiind un model al listarilor pe piata locala de capital. A deschis orizonturi, iar prin guvernanta corporativa pe care o are implementata, a inspirat si alte companii locale spre a porni pe acest drum si a ajuta la dezvoltarea capitalului romanesc si a economiei. Actiunile emise de MedLife SA sunt admise la tranzactionare pe piata reglementata la vedere administrata de Bursa de Valori Bucuresti, Categoria Premium, avand simbolul de tranzactionare ″M″.
in perioada de pandemie MedLife a reusit sa joace un rol esential in societate si sa capete un statut de lider in monitorizarea pandemiei prin implicarea activa in zona de cercetare.

Compania continua sa investeasca in proiecte cu impact asupra comunitatii locale in tehnologie si infrastructura. Creeaza locuri de munca si dezvolta un ecosistem care contribuie la dezvoltarea si mentinerea unei Romanii sanatoase.