MedLife a incheiat T3 cu o crestere de 56% fata de aceeasi perioada a anului trecut

MedLife a incheiat T3 cu o cretere de 56% fata de aceeasi perioada a anului trecut: “Dupa ce in 2020 am atins pragul de un sfert de miliard de euro, anul acesta sunt premise sa devenim prima companie medicala privata din Romania care ajunge la o treime de miliard de euro si vrem sa crestem aceasta dinamica in anii urmatori”

• MedLife a inregistrat in primele noua luni din 2021 o cifra de afaceri consolidata pro forma in valoare de 1,2 mld. RON, in cretere cu 56,5% fata de aceeai perioada a anului trecut.
• Compania a semnat de curand doua mari tranzactii pe zona de radioterapie si oncologie medicala – Neolife Medical Center si Spitalul OncoCard, consolidandu-i, astfel, pozitia la nivel national.
• Reprezentantii companiei anunta continuarea planului de consolidare prin achizitii, avand in intentii alte 2-3 tranzactii importante.
• Alaturi de dezvoltarea accelerata, proiectele de cercetare, extinderea si diversificarea serviciilor pentru a raspunde cat mai bine nevoilor actuale ale pacientilor mai ales in context pandemic, raman principalele prioritati si in perioada urmatoare

MedLife, liderul pietei de servicii medicale private din Romania, a incheiat primele 9 luni ale anului in curs cu o cifra de afaceri consolidata pro-forma in valoare de 1,2 mld. de lei, in cretere cu 56,5% fata de aceeai perioada din 2020. Creterea raportata vine pe seama crizei de anul trecut, dar are la baza i activitatea intensa din ultima perioada pe segmentul de laboratoare, clinci in special pe partea de monitorizare a patologiei cronice si a pacientilor care au trecut prin Covid. De asemenea, rezultatele sunt puse si pe seama dinamicii inregistrate pe segmentul corporate in contextul sprijinului oferit angajatorilor pentru desfaurarea in siguranta a activitatii pe perioada pandemiei, dar si pe seama disponibilitatii de preluare a interventiilor chirurgicale pentru pacientii cronici si acuti in contextul limitarii activitatii din spitalele de stat odata cu amploarea pandemiei.

In ceea ce privete EBITDA pro-forma, aceasta a inregistrat o cretere de 54,6%, fata de aceeai perioada a anului trecut, cifra raportata pentru primele noua luni din 2021 fiind de 240,4 milioane de lei, comparativ cu 155,4 mil. inregistrati in 2020.

Potrivit reprezentantilor companiei toate liniile de business au fost pe un trend ascendent in primele 9 luni ale anului, ceea ce indica atat o preocupare mai ridicata a romanilor pentru zona de preventie, cat si o mai mare deschidere a pacientilor de a accesa servicii si de realiza interventii chirurgicale in spitale private, in contextul presiunii generate de pandemie in sistemul public de sanatate.

Primele 9 luni ale acestui an au pastrat un trend foarte dinamic, iar rezultatele confirma eforturile noastre strategice de a investi in zona de laboratoare, clinci si spitale. De altfel, vom continua sa ne concentram atentia in aceasta directie, planurile de dezvoltare vizand, printre altele, adaptarea conceptului de clinica, care sa fie non-stop la dispozitia pacientului, amenajarea celui mai modern laborator de cercetare in domeniul virusologiei i extinderea spitalelor din portofoliu in regim de spital pavilionar, astfel incat pacientii sa poata accesa servicii de la A la Z in centre medicale multidisciplinare la nivel national”, a declarat Mihai Marcu, CEO si Presedinte MedLife Group.

Actiuni strategice in T3: continuarea programului de achizitii si dezvoltarea serviciilor de radioterapie si oncologie medicala

Planul de achizitii si de dezvoltare la nivel de grup s-a concentrat, intr-o mare masura anul acesta, pe zona de servicii de diagnostic si tratament oncologic, MedLife semnand, de curand, preluarea a doua centre de referinta in domeniu, Neolife Medical Center si OncoCard Brasov. Acestea sunt cele mai mari tranzactii anuntate de companie in 2021, care urmeaza sa fie aprobate de Consiliul Concurentei.

„Un alt obiectiv strategic setat pentru anul acesta a fost consolidarea pozitiei pe zona de oncologie, prin integrarea in grup a doua centre de referinta in acest domeniu. De aceea, am adus alaturi de noi in grup companii cu expertiza, care definesc excelenta in ceea ce priveste serviciile integrate de diagnostic si tratament oncologic. Preluarea Neolife Medical Center si a Spitalului OncoCard intarete angajamentul nostru de a extinde serviciile medicale de excelenta in toate regiunile tarii. in acest moment, acoperim Capitala, Iasi si Brasov, insa ne propunem ca pe viitor sa extindem parteneriatele la nivel national si chiar regional.

De altfel, programul de achizitii este in continuare activ, suntem in discutii inaintate pentru inca o tranzactie cheie, pe care speram sa o anuntam pana la finalul anului. De asemenea, avem in intentii alte 2-3 tranzactii de M&A. Avem ambitii importante pe zona de dezvoltare, iar planul de extindere, organic sau prin achizitii, va continua intr-un mod sustinut si in anii ce urmeaza. La nivel national, obiectivul nostru este sa incheiem in mod sistematic acoperirea nationala. in acest moment avem cea mai extinsa retea din Romania, suntem in peste 25 de orae mari i medii din tara, fiind singurul operator privat cu o asemenea acoperire la nivel national. Asta inseamna ca oriunde te-ai afla, poti ajunge la medic in aproximativ o ora de mers cu maina, avantaj pe care doar MedLife il poate oferi pacientilor in acest moment. Avem prespective ambitioase i pentru extinderea la nivel balcanic i regional, insa analizam cu atentie i actionam precaut pentru a ne asigura ca modelul nostru de business poate fi replicat cu succes si in tarile respective”, a adaugat Mihai Marcu.

Perspective pentru finalul anului 2021: afaceri de peste o treime de miliard de euro

Prioritatile MedLife pentru finalul anului 2021 vizeaza, in continuare, programul de achizitii si extidendere teritoriala, reprezentantii companiei anuntand posibilitatea incheierii unei noi tranzactii importante in perioada imediat urmatoare; divizia de cercetare, care continua sa aiba un rol extrem de important in monitorizarea pandemiei, prin desfaurarea de studii exclusiv cu resurse proprii; amplificarea procesului de digitalizare, care va continua si in primele luni ale anului urmator, prin dezvoltarea de noi aplicatii i updatarea tehnologiei din laboratoare, clinici i spitale, astfel incat sa raspunda nevoilor pacientului din 2022.

De asemenea, compania continua procesul de dezvoltare a proiectului MedPark, cel mai mare hub medical din tara. Conform reprezentantilor MedLife, proiectul pilot ar urma sa fie lansat la Bucuresti in 2-3 ani, urmand ca modelul sa fie replicat i in alte orae mari din tara, precum Brasov, Sibiu, Cluj, Arad.

In ceea ce privete perspectivele financiare pentru finalul anului 2021, dupa ce anul trecut a atins pragul de un sfert de milliard de euro, MedLife are premise sa devina anul acesta prima companie medicala privata din Romania care ajunge la o treime de milliard de euro.

Despre Sistemul Medical MedLife:

Sistemul Medical MedLife a pornit acum aproape trei decenii, s-a dezvoltat sanatos si a devenit cel mai mare furnizor de servicii medicale private din Romania. Antreprenorii romani, care au pus bazele acestei companii, au investit i s-au implicat pentru a aduce schimbare in sistemul de sanatate romanesc, au crezut in inovatie si au indraznit sa tinteasca cat mai sus, pentru a oferi pacientilor romani calitate, profesionalism, grija si respect pentru nevoile lor.

Compania opereaza cea mai extinsa reea de clinici, una din marile reele de laboratoare medicale, spitale generale si specializate si are cea mai mare baza de clienti corporate pentru Pachete de Prevenie in Sanatate din tara. Este, de asemenea, din punct de vedere al vanzarilor, unul dintre cei mai mari jucatori de servicii medicale private din Europa Centrala si de Est.

Grupul MedLife are un istoric de succes in ceea ce privete atat creterea organica, cat i creterea prin achizitii. Echipa sa puternica si experimentata de management, a fost capabila sa creeze si sa gestioneze aceste oportunitati de cretere, dobandind cunotinte i experienta valoroase, care sa ii permita gasirea celei mai bune cai pentru continuarea cu succes a extinderii.

Fiind o companie romaneasca cu traditie, MedLife a ales sa se listeze la Bursa din Romania, fiind un model al listarilor pe piata locala de capital. A deschis orizonturi, iar prin guvernanta corporativa pe care o are implementata, a inspirat si alte companii locale spre a porni pe acest drum si a ajuta la dezvoltarea capitalului romanesc si a economiei. Actiunile emise de MedLife SA sunt admise la tranzactionare pe piata reglementata la vedere administrata de Bursa de Valori Bucureti, Categoria Premium, avand simbolul de tranzactionare ″M″.

In perioada de pandemie MedLife a reuit sa joace un rol esential in societate i sa capete un statut de lider in monitorizarea pandemiei prin implicarea activa in zona de cercetare.

Compania continua sa investeasca in proiecte cu impact asupra comunitatii locale in tehnologie i infrastructura. Creaza locuri de munca i dezvolta un ecosistem care contribuie la dezvoltarea si mentinerea unei Romanii sanatoase.