Laserele medicale, solutia ideala pentru multe dintre afectiunile dermatologice, dar si estetice!

Sanatatea inseamna o stare de bine si incredere in sine. Cele mai moderne terapii laser aduc tehnologie si eficienta in afeciunile vasculare, acnee, epilare, sau in indepartarea ridurilor. Laserul trateaza si intinereste, fiind solutia de tratament cea mai moderna, cu eficienta cea mai sporita, care ne scapa de injecii sau bisturiu intr-o gama larga de afeciuni si din zona estetica. La Skinmed Clinic, Centrul de Excelenta in Dermatologie Bucuresti, sunt disponibile toate aceste lasere, varf de lance ale momentului.

Tehnologiile laser in permanenta expansiune, au reprezentat o piatra de temelie in dermatologia clasica dar si estetica. Doar cu ajutorul acestora reusim a trata unele afectiuni, a corecta si controla probleme care pana acum nu aveau solutie, in deplina siguranta pentru pacient. Sanatatea este o stare de bine pe care acum reusim s-o mentinem in timp!", spune Dr. Amalia Anghel, medic primar dermatologie, dermatoestetica si venerologie in cadrul Skinmed Clinic.

Tratamentele anti imbatranire cu laserele ClearLift si ClearSkin au efecte durabile in timp, fiindca se bazeaza pe un proces natural de reintinerire. ClearLift stimuleaza productia de colagen la nivelul fetei si gatului pentru a reda pielii elasticitatea pierduta in timp. Tratementul reduce dimensiunea porilor si ridurile fine de pe fata si gat, fiind utilizabil chiar si pe zonele sensibile.

Cele mai multe lasere nu pot fi folosite in zona din jurul ochilor, dar ClearLift poate ajuta aceasta portiune sa isi recapete tineretea.
Reintinerirea laser este un proces gradual, in care efectele se vad pe parcursul a catorva saptamani, fiind recomandate minim 4 sedinte, la interval de o luna. Procedura dureaza jumatate de ora si poate fi efectuata oricand in timpul zilei, chiar si in pauza de masa, deoarece timpul de recuperare este scurt sau nu este necesar, fata de alte lasere mai agresive.

Un alt domeniu in care tratamentele laser disponibile la Skinmed Clinic, Centrul de Excelenta Dermatologie Bucuresti, isi arata eficienta este terapia antiacneica. Laserele trateaza eficient acneea si semnele reziduale ale cicatricilor. Acestea sunt corectate cu ajutorul laserelor de rejuvenare precum Clearlift sau a laserelor ablative precum laserul CO2. Laserele de remodelare sunt inductori ai proceselor noastre fiziologice, cu activare celulara, dar fara a induce suferinta si recuperare in tegumentul de suprafata. Nu exista timp de recuperare, pielea nu se inroseste sau exfoliaza si poate fi facut in pauza de pranz!
Laserele ablative asociaza efectul termic stimulator cu minima ablatie, pentru acestea existand un timp de recuperare de 5-6 zile in care pielea este rosie si se va exfolia. Este de preferat pentru cicatricile profunde.

Laserul Clear Skin reduce flora de tip Propionibacterium acnes prin alterarea membranei celulare bacteriene si reduce activitatea glandelor sebacee. in acelasi timp, el provoaca o reactie de vindecare, cu sinteza de colagen si elastina, corectand cicatricile postacnee.

Pentru ca Skinmed Clinic, Centrul de Excelenta in Dermatologie Bucuresti, iti este alaturi, poti participa la Concursul invingem acneea impreuna! (in desfasurare pana la data de 18 noiembrie pe retelele de socializare ale clinicii). Dr. Amalia Anghel si echipa ei de specialisti in dermatologie vor alege doi castigatori, care vor beneficia in cadrul clinicii Skinmed de tratamente in valoare de 2.000 Euro (diagnostic, tratament lasere si terapii moderne & non-invazive).

- www.instagram.com/skinmed.clinic_bucharest

Laserele vasculare reprezinta o alta categorie de lasere folosite cu succes in medicina. Acestea trateaza o serie de afectiuni precum malformatii vasculare, telangiectazii, hemangioame, polikilodermii, cicatrici, semne reziduale. tintesc selectiv structurile vasculare din piele, unda de lumina fiind absorbita de hemoglobina (pigment rosu), neafectand insa tesuturile inconjuratoare.

PDL – Pulsed Dye Laser este laserul de electie cand ne referim la leziuni vasculare, datorita eficacitatii superioare si a unui profil de siguranta bun.

In acnee, laserul vascular este indicat atat in cazul leziunilor cu component inflamatorie marcata, cat si in cazul hiperpigmentarilor postinflamatorii – cicatricice apar frecvent la pacientii cu acnee, clinic fiind pete de diferite dimensiuni, rosii-maronii.

Numarul de sedinte necesar si periodicitatea acestora vor fi indicate de catre medicul specialist dermatolog, in functie de necesitatile fiecarui pacient. Este o procedura ce nu necesita anestezie, o sedinta dureaza, in functie de dispozitivul folosit, intre 15-30 de minute. Ulterior procedurii, poate aparea purpura tranzitorie, roseata, rareori edem, ce se remit in cel mult 48 de ore postprocedural.

Epilarea definitiva cu laser este cea mai raspandita procedura de estetica. intr-adevar, laserul este i solutia de lunga durata pentru indepartarea parului nedorit. Epilarea laser definitiva trebuie efectuata intr-o clinica dermatologica, deoarece acest aparat este unul medical, din punctul de vedere al tehnologiei folosite.

Soprano Ice Titanium/Platinum este tehnologia laser de ultima generatie, apreciata la nivel mondial, cu cea mai mare eficienta pentru indepartarea pilozitatii.
Soprano Ice Platinum/Titanium combina trei lungimi de unda diferite si este eficient pentru toate tipurile de piele, toate tipurile de pilozitate si in tot timpul anului, putand a fi utilizate chiar si pentru pielea bronzata in maxima siguranta. Procedurile sunt rapide, uoare, lipsite de durere i confortabile pentru pacient, asigurand cele mai bune rezultate clinice.
Ceea ce aduce nou Titanium este un aplicator quatro (4 cm) cu eficientizarea in timp a acestui tratament, durata este acum injumatatita si optimizarea mecanismului de racire.

Mai multe detalii despre laserele disponibile la Skinmed, Centrul de Excelenta Dermatologie Bucuresti, aici:

https://www.skin-med.ro/tratamente-laser/