Stomestet, una dintre cele mai importante clinici stomatologice din Transilvania, se alatura grupului Dent Estet

Stomestet, una dintre cele mai importante clinici stomatologice din Transilvania, se alatura grupului DENT ESTET, intr-un parteneriat strategic pentru medicina dentara din Romania

•DENT ESTET isi consolideaza pozitia la nivel national, prin semnarea unui parteneriat cu Stomestet, clinica de prestigiu si important centru educational din Romania
•Clinica din Cluj-Napoca dispune de 8 sali moderne de tratament, 1 laborator de tehnica dentara complet digitalizat, servicii de radiologie dentara si o sala de cursuri
•DENT ESTET ajunge, astfel, la un portofoliu de 13 clinici de excelenta in 7 orase din tara
•Cu sprijinul MedLife, grupul isi continua strategia de extindere la nivel national, prin deschiderea de noi clinici, dar si prin achizitii

Bucuresti, 15 octombrie 2021: Grupul DENT ESTET, lider consacrat pe piata serviciilor de medicina dentara din Romania, parte a Sistemului Medical MedLife, si Stomestet, una dintre cele mai importante clinici stomatologice din Transilvania, anunta semnarea unui parteneriat strategic.

Stomestet, cu sediul in Cluj-Napoca, este cea mai performanta clinica dentara privata din Transilvania si un renumit centru educational pentru viitorii medici dentisti si specialisti in domeniu, prin coordonarea de programe de rezidentiat, cursuri si conferinte de specialitate.

Clinica a fost infiintata in anul 2001 de doi lideri in domeniul stomatologiei romanesti, conf. dr. Smaranda Buduru, medic primar stomatologie generala si protetica dentara, doctor in stiinte medicale, si dr. Rares Buduru, cu interes in implantologie si protetica dentara, autor al unor lucrari de specialitate si manager. Cu o cifra de afaceri de 8,11 milioane de lei (1,8 milioane de euro), inregistrata in 2020, Stomestet ocupa prima pozitie in topul firmelor de pe piata de medicina dentara din zona centrala si de nord a tarii.

Dupa ce si-a reconfirmat pozitia de lider al pietei de servicii dentare din Romania, prin rezultatele financiare raportate in primul semestru al anului 2021, grupul DENT ESTET isi continua planurile de dezvoltare, prin achizitionarea pachetului de 60% din actiunile clinicii Stomestet, din Cluj-Napoca. Valoarea clinicii Stomestet este recunoscuta la nivel national, prin reputatia echipei medicale si preocuparea continua pentru formarea tinerilor specialisti in domeniu. Noul parteneriat este unul solid si ne ajuta sa consolidam un sistem medical complex cu acoperire nationala care ofera pacientilor sai servicii stomatologice la cel mai inalt nivel. Impreuna, avem sansa de a oferi un exemplu de sinergie, performanta si siguranta in beneficiul pacientilor nostri.”, declara Mihai Marcu, Presedinte si CEO MedLife Group.

Dr. Oana Taban, CEO & Founder DENT ESTET: “Parteneriatul cu Stomestet ne onoreaza si ne motiveaza sa exploram noi dimensiuni ale activitatii noastre

Prin aceasta colaborare, DENT ESTET face un nou pas in strategia asumata impreuna cu managementul MedLife, liderul pietei de servicii medicale private din Romania, de a permite unui numar cat mai mare de romani accesul la expertiza unei echipe multidisciplinare de specialisti, la tratamente performante, nedureroase si rapide, dar si la avantajele oferite de tehnologia digitala de ultima generatie.

Suntem incantati ca din ce in ce mai multe clinici stomatologice din tara isi manifesta interesul pentru a se dezvolta alaturi de noi. Colaborarea a venit firesc, deoarece principalul obiectiv al Stomestet, inca de la infiintare, a fost asigurarea de servicii de calitate superioara, iar respectul fata de pacient, profesionalismul si integritatea sunt valori care ne leaga. Noul parteneriat ne onoreaza si ne motiveaza sa exploram noi dimensiuni ale activitatii noastre, raspunzand increderii tot mai mari pe care pacientii, dar si medicii stomatologi din Romania o au in clinicile DENT ESTET. Impreuna ne-am propus sa ne dezvoltam sanatos, prioritatea noastra fiind siguranta si sanatatea orala pe termen lung a pacientilor”, afirma dr. Oana Taban, fondator & Director General al grupului lider de piata.

Dr. Rares Buduru: „Ne-am dorit sa ne alaturam unei echipe care si-a demonstrat valoarea in timp

Datorita viziunii celor doi co-fondatori, dr. Rares Buduru si conf. dr. Smaranda Buduru, coordonator de rezidentiat si a numeroase cursuri de specialitate, Stomestet s-a dezvoltat intr-un ritm foarte dinamic, reunind, in prezent, o echipa multidisciplinara formata din 16 medici stomatologi, unii dintre acestia fiind cadre universitare, 18 asistente medicale si 4 tehnicieni dentari. Noul sediu al clinicii, inaugurat in 2009, dispune de 7 cabinete de tratament, 1 sala dedicata interventiilor chirurgicale, 1 laborator de tehnica dentara integata complet digitalizata, servicii de radiologie dentara digitala si 1 sala dedicata cursurilor post-universitare.

Complexitatea planurilor de tratament realizate, dezvoltarea unui sistem multidisciplinar integrat in care pacientii beneficiaza de cele mai performante tratamente, precum si aplicarea celor mai noi informatii stiintifice dublate de tehnologie de varf sunt elemente care au contribuit la prestigiul clinicii Stomestet.

Parteneriatul cu DENT ESTET a venit din dorinta de a ne alatura unei echipe care si-a demonstrat valoarea in timp, asigurandu-si in fiecare an pozitia de lider de piata, si pentru ca impartim aceeasi viziune de a asigura romanilor tratamente complexe, nedureroase si extrem de eficiente. In plus, asemenea grupului DENT ESTET investim foarte mult in educatia tinerilor specialisti. Astfel, in cadrul clinicii Stomestet, conf. dr. Smaranda Buduru coordoneaza programe de rezidentiat in colaborare cu Universitatea de Medicina si Farmacie “Iuliu Hatieganu” Cluj-Napoca si cursuri de specialitate pentru experti in ocluzologie si estetica dentara”, declara dr. Rares Buduru.

In cadrul tranzactiei, clinica Stomestet a fost asistata de consultantul M&A Gordana Teodorescu, cu o experienta de peste 15 ani in piata serviciilor stomatologice, si de catre avocat Marius Grecu, cu o larga experienta in domeniul avocaturii de business din Cluj-Napoca. De cealalta parte, pentru DENT ESTET consultanta legala a fost asigurata de Serban Suchea, Partner MITEL & ASOCIATII, iar consultanta financiara si fiscala de Daniela Buhus si Valentina Radu, de la TS Partners.

***

Despre DENT ESTET

Grupul DENT ESTET a fost infiintat in anul 1999, iar in prezent este lider de piata in domeniul serviciilor de medicina dentara din Romania. In cei 22 de ani de existenta, echipa s-a extins la un numar de 350 de specialisti, dintre care peste 130 sunt medici. Acestia au tratat de-a lungul timpului peste 130.000 de pacienti.

DENT ESTET detine 13 clinici stomatologice multidisciplinare in Bucuresti, Timisoara, Sibiu, Brasov, Ploiesti si Cluj-Napoca, destinate tuturor categoriilor de varsta, 3 divizii de excelenta unice in Romania (Implant Division, Aesthetic Division si Advanced Orthodontic Division), primul laborator de tehnica dentara digitala Aspen si 3 studiouri foto digitale specializate Future Smile Studio. Toate acestea reunesc un numar de 78 de sali de tratament echipate la standarde hi-tech, pe o suprafata totala de 3.600 de metri patrati, care includ si 3 sali de chirurgie complet utilate. DENT ESTET ofera o experienta integrata prin cele trei centre de imagistica si radiologie complet digitalizate, care includ aparate de tomografie computerizata (CBCT).

Recunoscut pentru contributia la dezvoltarea domeniului stomatologic privat din tara noastra, grupul de clinici DENT ESTET a inaugurat, in 2017, prima clinica dentara complet digitalizata din Romania si cel mai mare centru Planmeca Digital Academy.

Printre inovatiile majore aduse pe piata din Romania se numara DENT ESTET 4 KIDS (2008) si DENT ESTET 4 TEENS (2012), primele clinici stomatologice din Romania si din Estul Europei dedicate exclusiv copiilor si adolescentilor si, nu in ultimul rand, Asociatia Dental Office Managers (ADOM), sub umbrela careia se desfasoara cursurile primei scoli de manageri dedicati clinicilor de medicina dentara.

Din anul 2016, DENT ESTET face parte din grupul MedLife, cel mai mare operator privat de servicii medicale din tara noastra.

Despre Sistemul Medical MedLife

Sistemul Medical MedLife a pornit acum 27 de ani, s-a dezvoltat sanatos si a devenit cel mai mare furnizor de servicii medicale private din Romania. Antreprenorii romani, care au pus bazele acestei companii, au investit si s-au implicat pentru a aduce schimbare in sistemul de
sanatate romanesc, au crezut in inovatie si au indraznit sa tinteasca cat mai sus, pentru a oferi pacientilor romani calitate, profesionalism, grija si respect pentru nevoile lor.

Compania opereaza cea mai extinsa retea de clinici, una din marile retele de laboratoare medicale, spitale generale si specializate si are cea mai mare baza de clienti corporate pentru Pachete de Preventie in Sanatate din tara. Este, de asemenea, din punct de vedere al vanzarilor, unul dintre cei mai mari jucatori de servicii medicale private din Europa Centrala si de Est.

Grupul MedLife are un istoric de succes in ceea ce priveste atat cresterea organica, cat si cresterea prin achizitii. Echipa sa puternica si experimentata de management, a fost capabila sa creeze si sa gestioneze aceste oportunitati de crestere, dobandind cunostinte si experienta valoroase, care sa ii permita gasirea celei mai bune cai pentru continuarea cu succes a extinderii.

Fiind o companie romaneasca cu traditie, MedLife a ales sa se listeze la Bursa din Romania, fiind un model al listarilor pe piata locala de capital. A deschis orizonturi, iar prin guvernanta corporativa pe care o are implementata, a inspirat si alte companii locale spre a porni pe acest drum si a ajuta la dezvoltarea capitalului romanesc si a economiei.

Actiunile emise de MedLife SA sunt admise la tranzactionare pe piata reglementata la vedere administrata de Bursa de Valori Bucuresti, Categoria Premium, avand simbolul de tranzactionare ″M″.

In perioada de pandemie MedLife a reusit sa joace un rol esential in societate si sa capete un statut de lider detasat in monitorizarea pandemiei prin implicarea activa in zona de cercetare.

Compania continua sa investeasca in proiecte cu impact asupra comunitatii locale in tehnologie si infrastructura. Creeaza locuri de munca si dezvolta un ecosistem care contribuie la dezvoltarea si mentinerea unei Romanii sanatoase.