Factori si remedii pentru tratarea reumatismului!

Ai dureri la nivel articular sau muscular? Crezi ca reumatismul poate fi cauza acestor dureri? Stiai ca poti gasi o solutie in tratarea lui? Citeste articolul nostru si descopera principalele remedii benefice impotriva reumatismului.

Reumatismul este o boala inflamatorie cronica si dureroasa, care afecteaza oasele, muschii, articulatiile, tendoanele, ligamentele, inclusiv organele interne. Reumatismul poate aparea atat la persoane in varsta, cat si la copii, evolutia fiind diferita de la o persoana la alta. Principalele simptome ale acestei afectiuni sunt: umflarea, roseata, rigiditate, caldura si durerile cauzate de afectiune.

Factorii generali care favorizeaza aparitia reumatismului sunt:
• Infectia streptococica prezenta la nivelul organismului.
• Conditiile de trai respectiv, locuinta umeda si rece, munca ce presupune eforturi fizice excesive, anumite traumatisme.
• Factorii genetici sau unele dereglari in sistemul imunitar.

Remedii naturale pentru tratarea reumatismului:
Urzica este un alt remediu eficient in tratarea reumatismului, datorita efectului antiinflamator articular.
Legumele cu o culoare intensa, precum sfecla rosie, ardeiul iute, vanata au efect antiinflamator si mai puternic decat fructele, datorita continutului mare de fibre si vitamina E. Este dovedit stiintific ca fibrele au efect de reducere a proteinei C reactive, un marker al inflamatiei in sange.
Seleniul este un mineral cu rol puternic antiinflamator. Seleniul se gaseste in nuci, cereale integrale, drojdie de bere, usturoi si germeni de grau. Seleniul poate fi consumat si prin administrarea de seleniu organic.
• Extractul de Curcumin este unul dintre cele mai puternice antiinflamatoare naturale si este complet lipsit de efecte adverse. Efectul antiinflamator al extractului de curcumin este dat de capacitatea sa de a inhiba activitatea unor enzime care joaca un rol important in producerea si mentinerea inflamatiei la nivel cronic. Totodata , acesta stimuleaza crearea de cortizon care inlatura inflamatia.
• Cartilajul de Rechin este foarte bogat in condroitina, o substanta extrem de eficienta in diversele forme de reumatism degenerativ, care ajuta la refacerea articulatiilor si le reda mobilitatea. Cartilajul de rechin contine peste 40% colagen pur si aminoacizi, care sunt necesari pentru elasticitatea tesuturilor, vindecarea ligamentelor si tendoanelor lezate, pentru vindecarea pielii crapate.
• Extractul de Acerola este un puternic antiinflamator, ce stopeaza procesele degenerative la nivelul articulatiilor, previne si combate formele de reumatism autoimun.
• Extractul de Coada-calului este un stimulent foarte eficient al refacerii tesuturilor fine cartilaginoase din articulatii, favorizand in acest fel recapatarea mobilitatii si functionalitatii acestora. Extractul de coada calului este un remediu eficient si pentru persoanele ce sufera de artrita, boala care deformeaza oasele prin pierderea flexibilitatii incheieturilor datorate pierderii de colagen.

Un prim pas in vindecarea reumatismului este adoptarea unui stil de viata echilibrat, care sa presupuna si un program zilnic de exercitii fizice moderate. Acestea ajuta la refacerea tonusului muscular, intretin mobilitatea articulatiilor si nu in ultimul rand calmeaza durerile musculare.

ArtroCurcumin95, remediul tau in tratarea reumatismului!

Formula complexa Artro+ Curcumin95 are o eficacitate ridicata pentru sanatatea articulatiilor, garantata prin combinatia de Curcumin95 C3 Complex, Boswellia serrata, Urzica, Gheara-diavolului, Salcie, Cartilaj de rechin, Siliciu natural si Piper negru, extracte naturale care redau mobilitatea si flexibilitatea articulara, calmeaza durerile si refac cartilajului articular.

Cum actioneaza ArtroCurcumin95:
• Mentinerea sanatatii articulatiilor.
• Mentinerea circulatiei normale si a proportiei de colagen de la nivelul articulatiilor.
• Mentinerea mobilitatii si flexibilitatii articulatiilor.
• Functionarea normala a sistemului imunitar, nervos, articular, muscular, a ficatului si a tractului respirator superior.