Fiziolife Medica - clinica de fizioterapie din Romania care a oferit asistenta online in perioada de lock-down

Fiziolife Medica, clinica de recuperare medicala moderna din sectorul 3, Bucuresti, face bilantul celor 16 luni de la diversificarea serviciilor si regandirea spatiului nou, modern, ocupat in centrul capitalei, pe un bulevard important. Dotarile, serviciile noi si aparatura au contribuit la o revenire incurajatoare dupa 2020, anul in care situatia a impus adaptarea deosebita a strategiei de activitate.

Abordarea 360 la Fiziolife Medica inseamna ingrijire si recuperare medicala astfel incat sa acopere, rotund, cat mai complet: varste diferite, patologii variate, metode de pastrarea sanatatii si educatie, dar si trecerea, in functie de situatie, de la terapii acordate in clinica la cele la domiciliu, fie cu specialist in vizita 1-la-1, fie prin servicii online.
Introducerea de servicii noi medicale de recuperare alaturi de cele consacrate, sub coordonarea unor specialisti reputati, a oferit plusul pentru ca aceasta abordare 360 dorita inca de la infiintare, in 2010 sa fie consolidata.

Se adauga si avantajul unei prezente in primele pozitii organice din Google cu cuvinte cheie de tip “fizioterapie bucuresti”, “kinetoterapie bucuresti” , “kinetoterapie bebelusi”, “fizioterapie sector 3” fiind astfel mult mai accesibila accesibile tuturor celor care au nevoie rapid de ele. Clinica Fiziolife Medica este lider in Google pe Bucuresti pentru serviciile oferite cu ajutorul optimizarii SEO in colaborare cu agentia de SEO, clientipeviata.ro, coordonata de Mihai Chitoiu - specialist SEO pe zona medicala de peste 5 ani.

Kinetoterapia online fost un serviciu care s-a maturizat foarte repede. Acum mai multi ani, kinetoterapia online a fost propusa de dr. Ana Maria Florescu pacientilor clinicii care fie nu aveau uneori timp sa ajunga regulat la clinica din cauza traficului capitalei, fie, prin natura ocupatiei, plecau des din tara. “Intotdeauna ne-am gandit cum putem ajuta mai mult! Experienta obtinuta in si din Elvetia, unde profesez in contrapartida cu Bucurestiul, si faptul ca este o metoda perfect de aplicat in multe situatii medicale, a contribuit la lansarea ei ca atare, ca serviciu de sine statator cu rezultate excelente!”, spune dr. Ana Maria Florescu.

Fiziolife Medica a fost clinica de fizioterapie din Romania care a oferit asistenta online in perioada de lock-down, rezultatele obtinute au convins in scurt timp si astazi este o parte consistenta a serviciilor oferite de echipa Fiziolife Medica.

Reeducarea vestibulara, unul din primele servicii nou infiintate, a capatat greutate prin aportul adus de specialistul Ramona Pavel , fizioterapeut cu experienta cladita pe studii multidisciplinare si activitate medicala recunoscuta in Franta si Romania. Tratarea sindroamelor vestibulare, a raului de masina, a dezechilibrului, vertijului, starii de ameteala [AF5] si al multor altor manifestari cu impact important asupra vietii de zi cu zi permite o proiectie de viitor spre cotele si rezultatele inregistrate in tarile cu traditie din vestul Europei. Toate conditiile sunt indeplinite, de la experienta echipei si pana la aparatura moderna: platforma Multitest Equilibre, fotoliul rotator si echipamentul modern electronic necesar.

Fiziolife Baby, serviciul dedicat varstelor intre 0-5 ani, ce s-a alaturat segmentului deja abordat, de 6-18 ani, a fost lansat si el acum un an. “Este o dorinta veche a noastra, stim cat de multi nou nascuti si bebelusi au nevoie de ajutor, unii chiar din primele zile de viata! Masajul pediatric special, kinetoterapia si alte metode dedicate le sunt acum disponibile, ca si experienta colegilor deosebiti din echipa Fiziolife Medica”, spune Marieta Astanei, director de dezvoltare si managerul clinicii. Zeci de bebelusi ingrijiti de dr. Cristian Dumitrescu si echipa coordonata de el au facut ca aproape fiecare saptamana sa aiba cazul ei nou si rezolvari fericite, pe masura efortului si dedicarii depuse.

Recuperarea sechelelor post-COVID 19, a afectarii aparatului respirator si a capacitatii de efort, a fost o alta directie noua de tratamente oferita pacientilor, dezvoltata din programele deja existente in portofoliul clinicii. Colaborarile cu medici pneumologi, de boli infectioase, O.R.L. si de medicina interna aduce un plus prin scheme validate la nivel national si international in contextul COVID-19, ca si in restul afectiunilor pulmonare acute si cronice, cele locomotorii, statusul post operator, sau pentru varstnici si cei cu imobilizare prelungita la pat.

La bilant vorbim si de o revenire la stadiul in care pacientii care au nevoie de continuare tratamentului programeaza deja urmatoarea serie pentru peste 3,4 sau 6 luni, conform indicatiilor. Siguranta in clinica din punct de vedere al masurilor luate in contextul SARS-COV-2, conform celor mai exigente reguli sanitare, a fost, deci, un factor important apreciat de pacienti, de baza pentru ca activitatea sa continue in cele mai bune conditii.

Astfel, desi anul 2020 a insemnat si o scadere a numarului de pacienti, in contextul celor 3 luni restrictie absoluta si a reluarii treptate a activitatii, in 2021 Fiziolife Medica se bucura de rezultatele strategiei de a fi pregatita mereu pentru adaptarea activitatii, de a fi in legatura permanenta cu pacientii, de a gasi cele mai potrivite metode de terapie si ingrijire adaptate conjuncturii si fiecarui pacient.

Despre Fiziolife
Fiziolife Medica este una din cele mai moderne clinici de fizioterapie si recuperare medicala din Bucuresti, infiintata de dr. Ana Maria Florescu in anul 2010 cu pasiune si dorinta de a aduce ceva nou in peisajul medical de specialitate din acea perioada. Sunt peste 10 ani de activitate neintrerupta cu o evolutie de top centrata pe pacient si nevoile lui, cu aparatura ultra-moderna in care se investeste constant, dotari de ultima ora si o echipa de specialisti alcatuita din medici specialisti de top si fizioterapeuti cu licenta si Master in domeniu, permanent conectati la nou prin cursuri si workshop-uri. Colaborarea constanta cu clinicile din Nisa (Franta), si Geneva (Elvetia) permit echipei sa vina in intampinarea nevoilor pacientilor in mod asumat, personalizat si actualizat. Toate sunt atuurile redutabile pentru care Fiziolife Medica este clinica unde ai prefera oricand sa fii tratat in mod responsabil si competent.