Alimentatia bogata in grasimi, sare si carne cauzeaza o treime dintre atacurile de cord - studiu

Alimentatia de tip occidental, bogata in grasimi, sare si carne, este responsabila pentru o treime dintre cazurile de atac de cord, potrivit unui studiu al cercetatorilor de la Universitatea McMaster din Canada, preluat de Reuters.

Persoanele care au o alimentatie de tip occidental au un risc cu 35% mai mare sa sufere un atac de cord decat cei care consuma putine mancaruri prajite si carne. Alimentatia de acest tip cauzeaza boli de inima deoarece este bogata in sare, care creste presiunea sangelui, si in grasimi, care pot infunda vasele de sange.

Potrivit cercetatorilor canadieni, o alimentatie "prudenta", bogata in fructe si legume, reduce riscul unui atac de cord cu aproximativ 33%. Studiul canadienilor arata ca persoanele care mananca, pe stil vestic, carne, oua si preparate fast-food, sunt mai predispuse la atacuri de cord, in comparatie cu cele care consuma mai multe fructe si legume.

Rezultatele studiului arata, de asemenea, ca alimentatia de tip oriental, bazata pe tofu, soia si diferite sosuri, duce la aceeasi crestere a riscului de atac de cord.

Studiul a fost realizat in 52 de tari, pe mai mult de 16.000 de subiecti, carora le-au fost recoltate mostre de singe. Persoanele participante la studiu au mai completat un chestionar legat de obiceiurile lor alimentare, structurat pe 19 grupe de alimente.