Ai mai multa grija de ficatul tau! Protejeaza-l cu solutii naturale

Ficatul este cel mai mare organ solid al organismului si indeplineste peste 500 de sarcini esentiale, totodata fiind si singurul organ care se poate regenera. Printre cele mai importante functii ale ficatului este detoxifierea sangelui cu scopul de a elimina substantele nocive din organism, precum alcoolul, tutunul, alimentele procesate, alimentele prajite, in cantitati mari.

Pentru a-si putea indeplini procesele, ficatul are nevoie de cantitati mari de micronutrienti cum ar fi vitamine, minerale sau antioxidanti. Daca ficatul este obosit, acesta nu mai poate transforma substantele si lasa sa patrunda in sange bacterii si toxine, care pot dauna organismului.

Cele mai importante functii ale ficatului

• Productia de bila, care ajuta intestinul subtire sa descompuna si sa absoarba grasimile, colesterolul si unele vitamine.
• Absorbtia si metabolizarea bilirubinei, care se formeaza prin descompunerea hemoglobinei.
• Metabolizarea grasimilor-bila descompune grasimile si le face mai usor de digerat.
• Metabolizarea glucidelor. Glucidele sunt stocate in ficat, unde sunt descompuse in glucoza pentru a mentine nivelurile normale de glucoza.
• Depozitarea vitaminelor si a mineralelor: ficatul stocheaza cantitati semnificative de vitaminele A, D, E, K si B12.
• Metabolizarea proteinelor.
• Functia imunologica. Ficatul face parte din sistemul fagocitar mononuclear, ce contine un numar mare de celule Kupffer care sunt implicate in activitatea imunitara.
• Producia de albumina. Albumina este cea mai frecventa proteina din serul sanguin si transporta acizi grasi si hormoni steroizi pentru a ajuta la mentinerea presiunii corecte.

Ce dauneaza ficatului?

Este important sa inelegem care sunt comportamentele sau obiceiurile care afecteaza sanatatea ficatului si ce trebuie sa facem pentru a mentine ficatul sanatos.

Iata mai jos cele mai daunatoare obiceiuri pentru ficat:

• Grasimile trans. Acestea sunt derivate din carnea de vita, de pasare, oua si produse lactate. Ficatul nu poate tolera in conditii de siguranta orice cantitate de grasimi trans si de-a lungul timpului, aportul regulat de grasimi trans cauzeaza prea multe grasimi in celulele ficatului. Celulele hepatice incep sa se umfle, provocand intarirea si cicatrizarea tesutului hepatic, care ulterior poate duce la moartea celulelor hepatice.
• Excesul de alcool. Alcoolul impiedica detoxifierea ficatului, blocheaza arderea si eliminarea grasimilor din corp, si nu in ultimul rand, este toxic pentru organism.
• Consumul de zahar. Ultimele studii au aratat ca zaharul este la fel de periculos pentru ficat ca alcoolul. Ficatul folosete un tip de zahar, fructoza, pentru a produce grasime. Prea mult zahar rafinat acumuleaza multa grasime, care poate duce la boli hepatice.
• Consumul de bauturi racoritoare. Conform studiilor, persoanele care fac exces de bauturi racoritoare sunt mai predispuse la boala ficatului gras non-alcoolic.
• Excesul in greutatea corporala. Surplusul de grasime se poate acumula in celulele hepatice si poate duce la boala ficatului gras non- alcoholic.
• Prea multa sare. Consumul excesiv de sare poate cauza boli hepatice cronice.
• Excesul de medicamente. Majoritatea medicamentelor sunt metabolizate de ficat, iar unele dintre acestea pot depasi gradul de toleranta hepatica si pot provoca leziuni hepatice semnificative.

Ce ajuta la sanatatea ficatului

Curcuminul- Extractul de curcumin contribuie la imbunatatirea activitatii ficatului, prin detoxifierea chimicalelor xenobiotice (compui chimici care se regasesc in organism, dar care nu sunt produsi de catre el). Curcuminoidele din extractul de Curcumin reduc inflamatia si volumul ficatului, si de asemena neutralizeaza actiunea toxinelor asupra celulelor hepatice.

Armurariul- Este o plant cu puternic efect detoxifiant la nivel hepatic si sangvin. Extractul de Armurariu cu standardizare in Silimarina si Silibina activeaza sinteza proteica si productia de AND si ARN accelerand procesul de refacere al celulelor ficatului. Silibina protejeaza impotriva leziunilor hepatice cauzate de diverse substante nocive, consolidand si stabilizand membranele celulare si totodata, promoveaza regenerarea ficatului prin producerea de hepatocite noi.

Schizandra. Extractul de Schizandra este un antioxidant foarte bun, care are si proprietati astringente si antiseptice, iar cel mai important, are rolul de detoxifiere si protectie a ficatului.

Anghinarea. Stimuleaza secretia biliara, are actiune diuretica si scade nivelul colesterolului “rau” din sange. Extractul de Anghinare protejeaza ficatul si detoxifica organismul.

Brusturele. Extractul de brusture sustine sanatatea ficatului datorita continutului bogat in fier, calciu si vitamina C, stimuland fluxul biliar, protejand si tonificand ficatul. Contine compusi antioxidanti care protejeaza ficatul de stresul oxidativ.

Protejeaza-ti ficatul cu Hepato Curcumin
• 9 extracte cu actiune intensa de regenerare hepato- celulara cu efect de neutralizare a radicalilor liberi si detoxifiere a ficatului
• Armurariu extract 40-42:1 standardizat cu 80% Silimarina si 50% Silibina, accelereaza vindecarea ficatului
• Curcumin95 C3 Complex atenueaza leziunile hepatice induse de consumul de alcool
• Sunatoare extract 4-6:1 standardizat cu 0,3% Hipericina- stimuleaza descompunerea toxinelor
• Capsula vegetala