Ai acasa un Animal de Companie ? Riscuri si pecautii

Nu se poate nega faptul ca animalele de companie sunt una dintre cele mai minunate binecuvantari pe care le poti avea in viata ta. Te iubesc, au grija de tine si iti fac viata mai frumoasa.

Un animal de companie poate fi un prieten mai bun decat majoritatea oamenilor, iar loialitatea si afectiunea lor sunt de neegalat. Dar pastrarea unui animal de companie poate fi o sarcina dificila. Pe langa faptul ca are numeroase aspecte pozitive, are si unele dezavantaje si poate provoca neplaceri care ar putea sa va faca sa doriti sa scapati de ele.

Angajament de timp - Trebuie sa va dedicati mult timp si efort animalului dvs. de companie, ceea ce devine o preocupare pentru dvs. uneori, mai ales cand nu aveti program de lucru fix.

Responsabilitatea unui animal de companie nu este mai mica decat a propriului copil. Un lucru stiut este faptul ca cele mai multe animale de companie fac mizerie in casa si asta reprezinta pentru tine o sarcina in plus.

Bineinteles ca exista numeroase servicii de curatenie la domiciliu care te pot ajuta sa remediezi problema dar tu tot trebuie sa fii mereu acolo pentru a-i hrani, a te juca cu ei sau a-i face sa se simta bine.

De asemenea, au nevoie de atentia ta si de cineva care ii priveste. Multe animale de companie necesita, de asemenea, o pregatire adecvata pentru a se adapta la casa si la oameni.

Animalele de companie nu ar trebui sa fie tinute in casa mereu, trebuie sa iasa si sa se joace si de aceea devine un dezavantaj sa detii un animal de companie daca nu ai timp sa te ocupi intrutotul de el.

Unele persoane nu detin spatii private cum ar fi curti sau gradini si sunt nevoite sa amenajeze spatii propice animalutelor in interiorul locuintei lor. Acest lucru poate fi deosebit de dificil cand proprietarul locuieste la bloc iar suprafata apartamentului nu ii permite prea multe optiuni.

Nu de putine ori, cand acestia sunt plecati la birou, animalele de companie sunt lasate in holuri sau spatii mult prea mici pentru necesitatile lor. Aceste spatii mici in care sunt lasate pe perioada programului de munca sunt adesea foarte murdare si necesita o igienizare profesionala periodica, pentru ca animalutele dumneavoastra sa nu se imbolnaveasca. Exista servicii de curatenie profesionala in acest sens care va pot ajuta sa scapati de acest stres.

Majoritarea firmelor de curatenie, chiar daca se ocupa de curatenie industriala sau curatenie scari de bloc, au si un departament de curatenie la domiciliu gata sa va vina in ajutor.
Ingrijirea unui animal este o investitie financiara, un angajament de timp si uneori o sursa de frustrare. Cu toate acestea, orice proprietar de animale de companie poate atesta ca animalul de companie merita tot efortul.

Iti sustin sanatatea mintala

Indiferent prin ce treci, un animal de companie va fi alaturi de tine pentru a te ajuta sa treci prin asta. Odata cu raspandirea COVID-19, sprijinul emotional al animalelor noastre de companie este mai important ca niciodata.

Exista frica, anxietate si depresie crescute pe masura ce ne confruntam cu totii cu necunoscutul, experimentam singuratatea din distantarea sociala si privim cazurile confirmate si decesele care cresc. Animalele noastre de companie pot oferi un sprijin real si facil in fata tuturor acestor tulburari.

Unele moduri specifice in care animalele de companie va ajuta sanatatea mintala includ:

Companie

Exista multe momente in viata in care va veti simti singur. Poate ca va distantati social, pur si simplu v-ati mutat intr-un oras nou, traversati o despartire sau ati pierdut recent un membru al familiei. Un animal de companie va fi acolo pentru dvs.

Reducerea stresului

Viata devine grea. Temele se pot acumula la scoala, proiectele pot crea tensiune la locul de munca sau termenele limita pot fi date peste cap. Cand se intampla aceste lucruri, este frumos sa ai un animal de companie care sa te astepte acasa.

Insa toate acestea implica si o atentie sporita si anume grija fata de animalele de companie in special atunci cand mergeti in spatiile verzi unde exista posibilitatea de a fi muscati de capuse care pot cauza boala Lyme.