Noua tulpina de COVID-19 a ajuns si in Romania!

Noua tulpina a virusului SARS-COV-2, depistata initial in Marea Britanie, a ajuns si in Romania! Este vorba despre o femeie de 27 de ani, care, din primele informatii, nu ar fi calatorit peste hotare.

Ea s-a prezentat la spital in data de 3 ianuarie cu simptome usoare, a fost testata si lasata sa plece acasa. Urmeaza ca DSP sa faca o ancheta epidemiologica amanuntita, a declarat dr. Catalin Apostolescu, potrivit hotnews.ro

In urma cu o saptamana, a mai existat o suspiciune de infectare cu noua tulpina si un alt pacient, insa probele de laborator au iesit negative.

Despre noua tulpina a coronavirusului se stie ca este mai contagioasa, insa nu pare sa fie mai periculoasa si nu cauzeaza forme mai severe ale bolii, potrivit specialistilor.

Faptul ca se raspandeste mai usor, insa, ar putea creste riscul ca sistemele sanitare sa fie coplesite in urmatoarea perioada.

Intre timp, OMS cere masuri anti-COVID mai dure in Europa, dupa ce noua tulpina a virusului SARS-COV-2 a fost identificata in 22 de state europene iar acum si in Romania.

Epidemilogii sunt de parere ca vaccinarea este singura solutie pentru limitarea raspandirii virusului, mai ales ca, potrivit ultimelor informatii, vaccinul dezvoltat de Pfizer/BioNTech este eficient impotriva noilor mutatii ale virusului SARS-COV-2.

Surse:
https://www.hotnews.ro/stiri-coronavirus-24528149-primul-caz-covid-19-noua-tulpina-din-marea-britanie-fost-confirmat-romania.htm