MSM - reface mobilitatea si flexibilitatea articulatiilor

Probleme articulare, inflamatie, stres, imunitate scazuta, lipsa de energie? Atunci trebuie sa afli mai multe despre MSM, un compus cu multiple beneficii pentru organism.

MSM este abrevierea pentru metilsulfonilmetan, care este forma oxidata a dimetil sulfoxidului (DMSO), un compus organic de sulf. Acest compus organic care contine sulf se regaseste in mod natural in fructe, legume, cereale, lapte sau carne. De asemenea, se poate fabrica din fitoplanctoul din oceane.

Ca supliment alimentar, este folosit in special pentru articulatii, datorita efectelor sale antiinflamatoare. Este necesar pentru productia de colagen si glucozamina, elemente cheie pentru formarea oaselor si articulatiilor. Beneficiile suplimentelor alimentare cu MSM se datoreaza continutului biologic de sulf, in proportie de 34%, care este al patrulea cel mai abundant mineral din organism si care este necesar pentru multiple functii zilnice ale corpului.

Top beneficii MSM pentru organism

Reduce durerile articulare cronice. Cea mai importanta utilizare a MSM este pentru reducerea durerilor articulare sau musculare, fiind benefic in cazul persoanelor care sufera de degenerarea articulatiilor. Cercetarile au aratat ca MSM poate reduce semnificativ inflamatia din corp si inhiba descompunerea cartilajului. Acest compus produce colagen si glucozamina, elemente cheie pentru formarea oaselor si articulatiilor, reducand astfel durerea la nivel articular. Conform unui studiu realizat pe persoane cu varsta peste 50 de ani, s-a constatat ca tratamentul cu supliment MSM a dus la scaderea durerii, rigiditatii si umflarii articulatiilor.

Scade inflamatia la nivel articular. Efectul antiinflamator al MSM-ului, dovedit stiintific, se produce prin inhibarea NF-kB, un complex proteic implicat in raspunsurile inflamatorii din corp. De asemenea, reduce productia de citokine, cum ar fi factorul de necroz tumoral alfa (TNF-) i interleukina 6 (IL-6), proteine care semnalizeaza prezenta inflamatiei.

Reduce simptomele artritei. Artrita este o afectiune inflamatorie care provoaca durere, rigiditate i mobilitate redusa. MSM ajuta la tratarea artritei, deoarece ajuta corpul sa formeze esut articular si muscular nou, contribuind astfel la refacerea mobilitatii si flexibilitatii articulatiilor. In aceasi timp, reduce raspunsurile inflamatorii care contribuie la umflarea si rigiditatea articulatiilor. In cadrul unui studiu realizat pe 49 de persoane cu osteoartrita la genunchi, s-a constatat ca administrarea de MSM pe timp de 12 saptamani a redus durerea si rigiditatea, si a imbunatatit conditia fizica.

Accelereaza recuperarea dupa exerciii fizice. In timpul exerciiilor exhaustive apar leziuni musculare, si intervine stresul oxidativ, astfel ca de cele mai multe ori, sportivii experimenteaza dureri musculare. MSM reduce inflamatia si stresul oxidativ, accelerand astfel in mod natural recuperarea musculara dupa exerciii intense. Studiile au aratat ca administrarea de MSM a redus semnificativ leziunile musculare provocate de efort si de asemenea, s-au raportat mai putine dureri articulare si musculare.

Creste rezistenta organismului la alergii. Intrucat studiile au aratat ca MSM-ul poate ajuta la reducerea inflamatiei si la inhibarea eliberarii de citokine, acest supliment poate fi util in gestionarea reaciilor alergice. Conform unui studiu publicat in Journal of Alternative and Complementary Medicine, MSM poate ajuta la reducerea simptomelor rinitei alergice, care pot include mancarimi, congestie, dificultati de respiratie, stranut si tuse.

Sustine sistemul imunitar. Sistemul imunitar poate fi slabit de lucruri precum stresul, anumite boli, o dieta slaba, somn insuficient sau chiar de sedentarism. Compuii de sulf, care sunt prezenti si in MSM, joaca roluri importante in sanatatea sistemului imunitar. Asa cum am punctat mai sus, MSM poate fi eficient in reducerea stresului oxidativ si a inflamaiei, factori care pot duce la un sistem imunitar slabit.

Alte beneficii ale MSM
• Tulburari autoimune
• Bursita, tendinita si leziuni musculare
• Astm
• Infectii intime
• Constipatie, ulcer si sindromul stomacului iritabil
• Sindromul premenstrual
• Caderea parului
• Probleme ale pielii, inclusiv riduri, arsuri solare (ofera protectie UV), rani, taieturi
• Tensiune arteriala crescuta
• Oboseala

MSM + Curcumin95

• Formula complexa MSM + Curcumin95 acioneaza sinergic pentru a
reda mobilitatea completa a articulatiilor si pentru a reduce inflamatia si durerea cronica la nivelul articulatiilor

• 500 mg MSM/ capsula
• 30 mg Curcumin95 – extract concentrat de Curcuma longa standardizat cu 95% Curcuminoide
• Formula complexa cu efect antiinflamator, antioxidant si
analgezic articular
• Formula doar cu extracte
• Capsula vegetala