Tamaia suprima inflamatia la nivelul articulatiilor

Inca din cele mai vechi timpuri, tamaia a fost folosita in Africa, China, India si Orientul Mijlociu pentru prevenirea si tratarea diferitelor boli, in special a bolilor inflamatorii cronice. Boswellia serrata este una dintre cele mai apreciate plante din medicina Ayurveda fiind utilizata ca agent antiinflamator, anti-artritic si analgezic.

Tamaia este bogata in compusi activi remarcabili care controleaza nivelul de inflamatie din corp, reduc durerile asociate afectiunilor articulare si refac mobilitatea si flexibilitatea articulatiilor.

Cum actioneaza Tamaia?

Studiile au aratat ca acidul boswellic poate preveni formarea leucotrienelor in organism, molecule implicate in reactiile inflamatorii. In componenta tamaii se regasesc 4 acizi cu rol major in inhibarea enzimelor pro-inflamatorii. Acesti acizi inhiba 5-lipoxigenaza (5-LO), o enzima implicata in biosinteza leucotrienei. Dintre acestia, acidul acetil-11-ceto-β-boswellic (AKBA) este considerat cel mai puternic.

Ce face extractul de Tamaie?
• Reface mobilitatea si flexibilitatea articulatiilor
• Reduce inflamatia la nivel articular
• Are efect analgezic
• Sustine sanatatea plamanilor
• Asigura buna desfasurare a ciclului menstrual
• Sustine sanatatea organelor sexuale masculine
• Asigura sanatatea tractului gastro-intestinal
• Reduce nivelul de colesterol
• Sustine sanatatea inimii si a functiilor mentale
• Reface mucoasa sistemului digestiv

Beneficii Tamaie

Datorita actiunii antiinflamatorii, Tamaia poate fi utila in tratarea urmatoarelor afectiuni: osteoartrita, artrita reumatoida, astm si boala inflamatorie a intestinului.

Artrita reumatoida. Inflamatia din jurul articulatiilor este principala cauza a simptomelor artritei reumatoide. Multe tratamente care includ medicamente antiinflamatoare nesteroidiene si steroizi, se concentreaza pe reducerea inflamatiei. Conform unui studiu publicat in Journal of Rheumatology, extractul de boswellia ajuta la reducerea umflaturilor articulatiilor in artita reumatoida. Unele cercetari arata ca Boswellia poate interfera cu procesul autoimun, ceea ce ar putea fi o terapie eficienta pentru aceasta afectiune.

Osteoartrita. O serie de studii au evidentiat eficienta extractului de Tamaie in tratarea durerii si inflamatiei cauzate de osteoartita. In cadrul unui studiu realizat in 2019, unui grup de pacienti cu osteoartrita la genunchi li s-au administrat timp de 120 de zile, 340 mg de extract de Tamaie pe zi cu rezultate pozitive remarcabile. Pacientii au declarat ca au simtit o scadere semnificativa a durerii la nivelul genunchiului, iar analizele si radiografiile au evidentiat reducerea inflamatiei, reducerea frictiunii dintre capetele oaselor genunchiului si refacerea tesutului cartilaginos al articulatiei genunchiului.

Astm. Tamaia poate juca un rol important in reducerea leucotrienelor, care determina contractarea muschilor bronsici. Acidul boswellic suprima inflamatia din caile respiratorii si inhiba secretia de citokine, markeri care duc la inflamatie. Astfel, acidul boswellic blocheaza raspunsul alergic care provoaca in primul rand o reactie de astm. Studiile au aratat ca persoanele cu astm care au administrat extract de tamaie au prezentat simptome si indicatori de astm scazute. Mai mult, s-au evidentiat proprietatile benefice in echilibrarea raspunsului imun, intervenind astfel la reactia severa fata de alergenii din mediu.

Boli inflamatorii intestinale. Efectele antiinflamatorii ale tamaii pot fi, de asemenea, benefice pentru persoanele cu boli inflamatorii intestinale, cum ar fi colita ulcerativa (inflamatia intestinului gros) si boala Crohn. Intr-un studiu recent, s-a constatat ca 14 din 20 de persoane cu boala Crohn care au primit suplimente cu tamaie au prezentat o ameliorare a manifestarilor acestei boli.

TAMAIE – Boswellia Serrata

• 400 mg / capsula – extract premium de Tamaie - cantitate ridicata
• Extract premium standardizat cu 70-85% Acizi boswellici -cea mai mare concentratie
• Eficienta ridicata in: Refacerea mobilitatii si flexibilitatii articulare si reducerea inflamatiei si a durerii articulare.