Donorium, aplicatie utila pentru programarea donatorilor de sange

Campania #iesdoarsadonez duce Donorium mai departe: inca 10 centre de transfuzie sanguina din tara se alatura eficientizarii procesului de donare initiat de Asociatia Smart Society cu sprijinul Kaufland Romania.

De la inceputul pandemiei de COVID-19, numarul de donatori a scazut considerabil in centrele de transfuzie sanguina din tara, in ciuda faptului ca au fost luate toate masurile de preventie necesare.

Campania #iesdoarsadonez si-a propus incurajarea donarii de sange in contextul pandemiei. Cu ajutorul aplicatiei Donorium, donatorii de sange beneficiaza de un parcurs facil si rapid al procesului de donare prin programare la donare, asigurandu-se astfel respectarea tuturor masurilor de distantare sociala prevazute de autoritati. Este minimizat astfel contactul dintre donatori si este evitata formarea unor puncte de aglomeratie in cadrul centrelor de transfuzie.

Incepand din 17 august 2020, donatorii de sange se pot programa la donare si in centrele din: Baia Mare, Brasov, Cluj-Napoca, Craiova, Deva, Galati, Pitesti, Ramnicu Valcea, Slatina, Targu Mures.

In perioada campaniei, centrele de transfuzie partenere Donorium au beneficiat atat de un flux de donare constant si organizat, cat si de posibilitate de a anunta in timp real cei aproximativ 45.000 de donatori inscrisi in aplicatie despre criza de sange prin care trece sistemul sanitar de urgenta.

In urma campaniei #iesdoarsadonez, lansata in luna aprilie, au fost inregistrati 8.003 donatori noi, 8.572 persoane s-au programat pentru a dona sange si au reusit sa salveze 13.715 vieti. De asemenea, in cadrul campaniei, aplicatia a fost implementata in 10 noi centre de transfuzie din tara.

Aplicatia Donorium este folosita in prezent de 44.394 donatori, iar numarul celor care descarca si utilizeaza Donorium este in continua crestere. Dupa 1 an si 9 luni de la lansarea aplicatiei, au fost realizate 24.649 programari, dintre care 19.719 persoane au fost eligibile pentru a dona sange, iar peste 39,438 de pacienti a caror viata a depins de transfuzie de sange, au fost salvati.

Oricine se poate inscrie in Donorium pe www.donorium.ro/descarca si se poate implica pentru a salva doua vieti.

Aplicatia Donorium poate fi descarcata gratuit din App Store sau Google Play si este activa in orasele: Arad, Bacau, Baia Mare, Brasov, Bucuresti, Cluj-Napoca, Constanta, Craiova, Deva, Galati, Pitesti, Ploiesti, Ramnicu Valcea, Slatina, Targu Mures, Timisoara.