Cum sa fii mai productiv cand lucrezi de acasa

Tot mai multi oameni lucreaza de acasa in ultima perioada, iar pentru multi trecerea nu a fost usor de gestionat. Iti schimbi mediul de lucru si obiceiurile, dar lucratul de acasa are si avantajele lui.

Pentru a fi mai productiv cand lucrezi de acasa iti vom prezenta cateva sfaturi menite sa te ajute.

1. Fa-ti un program de lucru si respecta-l

Cand lucrezi de acasa lucrurile sunt un pic mai flexibile, dar pentru binele tau este recomandat sa iti faci un program de munca. Stabileste-ti clar si un program de dimineata, inainte sa intri la locul de munca, in asa fel incat sa fii pregatit de o zi productiva. De asemenea, este recomandat sa iti aranjezi in ordine sarcinile din ziua respectiva.

2. Stabileste-ti un loc care sa fie noul tau birou

Nu este recomandat deloc sa lucrezi din pat. in primul rand, nu este in regula pentru corpul tau sa stai intins pe spate si sa lucrezi. in al doilea rand, e greu sa fii productiv din pat. Cauta un loc in casa care sa fie noul tau birou pentru perioada in care vei lucra de acasa. Totodata, nu lucra in pijamale, nu te va ajuta deloc sa intri in starea de munca.

3. Fa pauze

Daca lucrezi de acasa nu inseamna ca nu trebuie sa ai timpul tau in care sa te deconectezi de la munca. Organismului tau nu-i face deloc bine sa stai 8 ore pe scaun sa lucrezi. Asa ca, din cand in cand, este bine sa faci pauze si sa te ridici de la birou, fie ca vrei sa uzi florile, sa muti ceva prin casa sau poate vrei sa te deconectezi un pic cu un joc de cazino sau sa verifici oferta la pariuri sportive pentru meciurile tari din aceasta perioada.

4. Pastreaza un mediu de lucru curat

E important sa lucrezi intr-un mediu in care sa iti faca placere chiar si de acasa. Din acest motiv, e important sa aerisesti camera din cand in cand, dar si sa fie ordine in jurul tau. in acest fel nu vei mai fi distras de la sarcinile de zi cu zi.

5. Ai grija la alimentatie

Chiar daca lucrezi de acasa nu trebuie sa ignori acest aspect. Ba dimpotriva, faptul ca stam mai mult acasa in aceasta perioada te poate ajuta sa incepi sa mananci mai sanatos. Vei renunta poate la mancarea rapid preparata de la fast-food-uri si iti poti pregati de seara mancaruri mult mai sanatoase.

6. Gestioneaza potrivit relatia cu copiii

Una dintre marile probleme cu care parintii nevoiti sa lucreze de acasa s-au confruntat este felul in care gestioneaza relatia cu copiii lor in aceasta perioada. Nu trebuie sa-i ignori, dar este important sa ii faci sa inteleaga ca ai un program bine stabilit pe care si ei trebuie sa-l respecte. E o provocare, dar cu exercitiu o poti duce la bun sfarsit. Un sfat ar fi sa le oferi si lor cateva activitati pentru copii, din care sa reuseasca sa invete ceva.

7. Daca lucrezi pe tura de noapte, nu uita sa dormi cand inchei programul

Este o greseala pe care multi o fac, aceea de a nu se odihni corect dupa o tura de noapte. Chiar si daca lucrezi de acasa somnul este la fel de important. Recomandat ar fi sa dormi intre 7 si 9 ore dupa ce inchei programul. Daca nu vei face acest lucru, risti sa iti dai metabolismul peste cap si poti lua in greutate rapid. Pentru a putea adormi pe parcursul zilei este recomandat sa folosesti o masca de dormit daca ai probleme si te ia somnul greu.