Studiu Dent Estet: 4 din 10 locuitori ai oraselor din Romania au minimum un dinte lipsa

Studiu Dent Estet: 4 din 10 locuitori ai oraselor din Romania au minimum un dinte lipsa

1 din 10 romani a ales solutia implantului dentar, iar gradul de satisfactie dupa realizarea procedurii este de 93%
• 38% dintre romani merg la medicul stomatolog mai rar de o data pe an sau doar la nevoie, principalele motive pentru care ajung in cabinet fiind urgentele dentare
• 39% dintre romanii care au pierdut unul sau mai multi dinti renunta la posibilitatea de a-si redobandi estetica si functionalitatea zambetului printr-un tratament dentar

Bucuresti, 11 august 2020: 39% dintre romanii care au pierdut unul sau mai multi dinti renunta la posibilitatea de a avea un zambet estetic si functional si, implicit, renunta, pentru moment, la a mai merge la controlul de specialitate la medicul stomatolog.

Principalele barierele care fac pacientii sa amane inceperea unui tratament dentar sau sa renunte la acesta sunt preconceptia ca un tratament cu implant dentar presupune durere si multe vizite la cabinetul medicului dentist, costurile pe care le asociaza cu procedura sau indiferenta fata de spatiul liber lasat de dintele pierdut (nu se vede, nu prezinta disconfort).

Rezultatele apartin unui studiu derulat de DENT ESTET, liderul pietei de medicina dentara privata din Romania, cu sprijinul agentiei de research 360insights, cu scopul de a fundamenta un program de educatie dentara a populatiei si de a creste gradul de constientizare privind importanta preventiei pentru minimizarea nevoii de tratamente stomatologice complexe. Studiul, realizat pe un esantion reprezentativ statistic de 1.000 de persoane, la nivel urban mediu si mare din Romania, analizeaza atitudinile si comportamentul romanilor din mediul urban cu privire la sanatatea dentara.

Conform aceluiasi studiu, 1 din 10 romani a ales solutia implantului dentar, iar satisfactia acestora este aproape deplina: 93% sunt multumiti si foarte multumiti de tratamentul realizat.

Potrivit rezultatelor obtinute, pacientii merg la medicul stomatolog mai rar decat este recomandat, iar factorii reactivi ii reprezinta urgentele dentare, costurile mai mici si posibilitatea realizarii tratamentelor intr-un timp scurt.

Acelasi studiu releva faptul ca atunci cand aleg sa se prezinte la medicul stomatolog, romanii apreciaza calitatea actului medical pe care o coreleaza cu eficientizarea timpului de realizare a unui tratament si tehnologiile disponibile.

Intr-o era in care timpul este cea mai importanta resursa pe care o avem, respondentii au identificat lipsa timpului ca fiind o alta bariera importanta legata de tratarea unei afectiuni dentare. De asemenea, insuficienta informare atunci cand vine vorba despre a alege cea mai buna varianta de inlocuire a unui dinte lipsa este unul dintre factorii principali care afecteaza finalizarea unui tratament de reabilitare orala.

Atunci cand am deschis prima clinica DENT ESTET ne-am asumat o mare responsabilitate fata de pacienti: aceea de a le oferi servicii stomatologice de calitate, dar si educarea obiceiurilor de sanatate dentara. Iar astazi, avem in fata un pacient roman mai informat si care a devenit mai selectiv in alegerea unei clinici stomatologice. Am facut constant investitii in tehnologii performante, in dezvoltarea echipei medicale si in supra-specializarea internationala a medicilor. Tocmai de aceea, ne bucuram ca DENT ESTET reprezinta prima alegere a pacientilor pentru tratamente dentare complexe.”
ne spune dr. Oana Taban – CEO si Fondator al grupului de clinici DENT ESTET.

Implantul dentar – solutia de inlocuire a dintilor lipsa apreciata de romani pentru siguranta si rezistenta

Principalii factori pentru pierderea unui dinte deriva din neglijarea sanatatii dentare prin igiena orala necorespunzatoare si netratarea cariilor la timp.

Conform studiului, 1 din 10 romani a ales solutia implantului dentar, iar satisfactia acestora este aproape deplina: 93% sunt multumiti si foarte multumiti de tratamentul realizat.

Implantul dentar este cea mai recomandata metoda de inlocuire a dintelui lipsa. in proportie de 63%, pacientii care se confrunta cu aceasta problema primesc aceasta recomandare de la medicul specialist. Cu toate acestea, doar 24% dintre ei urmeaza recomandarea medicului, din cauza perceptiei de pret ridicat fata de alte metode de tratament, cum ar fi puntea dentara.

Puntea dentara este o solutie clasica, actualmente depasita, recomandata in trecut de catre medicii stomatologi pentru acoperirea spatiului lasat liber de un dinte, daca acesta se afla intre doi dinti naturali sanatosi.
Aceasta lucrare protetica are in primul rand un mare dezavantaj: se realizeaza prin slefuirea dintilor invecinati sanatosi, alterandu-le integritatea. in plus, aceasta solutie protetica nu are acelasi grad de estetica precum implantul dentar.

Pacientii care au ales implantul dentar mentioneaza ca pentru ei a contat caracterul inovator al acestei metode, rezistenta si durabilitatea in timp, intarite de recomandarea medicului stomatolog. Implantul dentar se bucura de o rata mare de apreciere, 93% dintre pacienti declarandu-se multumiti si foarte multumiti de aceasta procedura.

Atunci cand vorbim despre inlocuirea unui dinte lipsa, prima alegere o reprezinta implantul dentar. Spre exemplu, implantul dentar premium, asa cum este Nobel Biocare, este o solutie de tratament sigura, atestata de peste 30 de ani de studii clinice, cu o documentare a produsului foarte buna si continuu imbunatatit in beneficiul pacientului. Pentru noi, ca medici, dar si pentru pacienti, este important ca aceste implanturi fac exact ceea ce promit, chiar si in cele mai complexe cazuri”, spune dr. Alexandru Georgescu, medic primar Implantologie dentara si Parodontologie in clinicile DENT ESTET.

Preventia dentara – un proces cu efect direct asupra sanatatii orale

Sanatatea dentara este legata de atitudinea preventiva si de obiceiurile de educatie dentara transmise in familie sau in interactiunea cu sistemul medical romanesc.

In mediul urban, 38% dintre romanii intervievati in cadrul studiului sunt indiferenti la problemele dentare si, drept urmare, au vizitat stomatologul mai rar de o data pe an.

Acestia merg la medicul stomatolog doar atunci cand au dureri foarte mari, prefera sa le trateze singuri si ajung in cabinetul stomatologic doar atunci cand automedicatia nu a functionat. in schimb, merg la stomatolog cand constientizeaza ca au o problema (carii dentare, placa bacteriana si tartru, dureri de dinti, tratamente de canal).
Pretul tratamentelor stomatologice si neglijenta raman factori cheie care influenteaza luarea deciziei de a merge la medicul stomatolog. 65% dintre romani ar merge mai des la medicul stomatolog daca ar beneficia de preturi mai accesibile sau solutii financiare pentru plata tratamentelor, alaturi de eficientizarea timpului de realizare a unei proceduri.

DENT ESTET propune pacientilor solutii de implant dentar premium: Nobel Biocare si Straumann

in ceea ce priveste tipurile de implant dentar alese de catre pacienti, o statistica interna realizata pe baza de date activa din cadrul clinicilor DENT ESTET din Bucuresti si Sibiu destinate adultilor releva faptul ca la nivelul anului 2019, comparativ cu anul anterior, s-a inregistrat o crestere cu 44% a implanturilor dentare premium, brandul Nobel Biocare crescand, in aceeasi perioada, cu 60% ca numar de implanturi solicitate de catre pacienti.

Grupul DENT ESTET este cea mai complexa retea de stomatologie din Romania si include 10 clinici, 3 centre integrate de radiologie digitala, primul departament ATI dintr-o clinica dentara din Romania, cu o echipa de 14 specialisti in anestezie, 4 studiouri foto Future Smile Design, 4 cabinete de psihologie si un program educational de management medical. Suprafata totala a spatiilor depaseste 3.600 metri patrati. in 2019, DENT ESTET a lansat Masterplanul DE Implantologie Digitala oferind pacientilor garantii extinse, prin acces la tehnologii high-tech integrate, printre care: echipamente laser revolutionare (Waterlase, Biolase), scannerul intra-oral 3Shape Trios Real Color, soft de ghidare digitala (3 Shape Implant Studio), centrifuga ORGF, Future Smile Studio - studio de diagnostic 3D, laborator dentar digital si laborator de radiologie digitala.

***

Despre DENT ESTET
Grupul DENT ESTET a fost infiintat in anul 1999, iar in prezent este lider de piata in domeniul serviciilor de medicina dentara din Romania. in cei 20 de ani de existenta, echipa s-a extins la un numar de 350 de specialisti, dintre care 110 sunt medici. Recunoscut pentru contributia la dezvoltarea domeniului stomatologic privat din tara noastra, grupul de clinici DENT ESTET detine prima clinica dentara complet digitalizata din Romania si cel mai mare centru Planmeca Digital Academy. Printre inovatiile majore aduse pe piata din Romania se numara DENT ESTET 4 KIDS (2008) si DENT ESTET 4 TEENS (2012), primele clinici stomatologice din Romania si din Estul Europei dedicate exclusiv copiilor si adolescentilor si, nu in ultimul rand, Asociatia Dental Office Managers (ADOM), sub umbrela careia se desfasoara cursurile primei scoli de manageri dedicati clinicilor de medicina dentara. Din anul 2016, DENT ESTET face parte din grupul MedLife, cel mai mare operator privat de servicii medicale din tara noastra.

Pentru mai multe informatii, va rugam sa vizitati:
www.dentestet.ro
www.de4kids.ro
www.de4teens.ro
www.dentalmanagers.ro