Iulie – septembrie, sezonul alergiei la Ambrozie. Cum ne protejam?

Ambrozia este o buruiana extrem de rezistenta, cu mare raspandire si la noi in tara, ce produce mari cantitati de polen, incepand de la mijlocul lunii iulie si pana spre finalul lunii septembrie. In verile calduroase, polenul este dus de vant la distante foarte mari.

Cum se manifesta alergia la Ambrozie?

Cel mai frecvent, manifestarile sunt de tip rinita alergica, putand afecta si ochii (conjunctivita), poate avansa la astm alergic sau pot aparea si simptome cutanate.

Se va instala mancarimea la nivelul nasului si ochilor, cu stranut si lacrimare, secretii nazale apoase sau nas infundat, prurit ocular, iar in cazul evolutiei spre astm cu accese de tuse si dificultate in respiratie. Simptomele cutanate sunt de tip urticarie si afecteaza mai frecvent zonele nasului, gurii, ochilor, dar si zona genitala si membrele.

O alergie cu mare raspandire in randul populatiei

Statisticile arata ca, in Romania, de alergie la Ambrozie sufera aprox. 5,35% din populatia activa, cifra comparabila cu cea pentru diabetul zaharat.

De obicei, alergiile la polenul de Ambrozie apar dupa 3-4 ani de expunere, astfel ca simptomele se instaleaza la copiii cu varsta de cel putin 4-5 ani. Exista insa si cazuri de alergie la Ambrozie la copii mai mici.

Cum ne protejam?
• Nivelurile de polen sunt cele mai ridicate dimineata - evitam expunerea la polen in acest moment al zilei.
• Utilizam aparate de aer conditionat cu filtre, inchidem ferestrele, reducem timpul petrecut in aer liber.
• Nu uitam ca polenul poate fi adus in casa si prin intermediul hainelor, parului sau poate fi transportat de animalul de companie.

Ne poate ajuta eficient terapia naturala Alectra - spray cu efect de cortizon natural - produs original Plantextrakt, cu ingrediente active 100% naturale. Alectra are in compozitie extract din muguri de Coacaz negru si extract din radacina de Astragalus membranaceus. Coacazul negru contine o serie de compusi bioactivi cu actiune antiinflamatoare si antialergica. Actiunea acestuia este completata cu cea a extractului din radacina de Astragalus membranaceus, cu efect adaptogen, de reechilibrare a organismului, fiind o leguminoasa folosita in mod traditional si in afectiuni alergice, in China, Japonia si Coreea. Studii clinice realizate cu extractul de Astragalus au evidentiat eficienta acestuia si in cazul alergiei la Ambrozie.

Modul de administrare recomandat pentru Alectra, adultilor si copiilor peste 12 ani, este in functie de necesitate:
• pentru reducerea manifestarilor din alergiile sezoniere, cu 2 - 4 saptamani inainte de perioada de expunere sau de aparitie a alergenilor, cate 3 - 5 pufuri de 2 ori pe zi, direct in gura;

• pentru ameliorarea simptomelor din alergii, cate 3 - 5 pufuri de pana la 4 ori pe zi, timp de 7 zile, apoi se continua cu 3 - 5 pufuri de 2 ori pe zi, pe perioada de expunere la alergeni.

Pentru copiii mai mici, recomandam Extractul din muguri de Coacaz negru, care se poate administra de la varsta de 1 an.

Cei care suferiti an de an pe perioada expunerii la polenul plantelor, administrand in mod consecvent Alectra, cu 2 saptamani inaintea aparitiei polenului, puteti reduce riscul instalarii manifestarilor neplacute.

Va dorim sa treceti cu bine sezonul alergiei la Ambrozie, cu incredere in aceste terapii naturale.