Tratament pentru afectiuni pulmonare, antiinflamator natural si imunostimulator

Cordyceps

este o ciuperca medicinala cu un rol fundamental in practicile medicinale traditionale Chineze si Tibetane. Pentru ca beneficiile sale acopera o plaja impresionanta de afectiuni, utilizarea sa in medicina a tranzitat si in vremurile moderne. Tot mai multe studii clinice sustin puterile medicinale ale ciupercii Cordyceps, indelung venerate de practicienii medicinei alternative.

Asadar, in prezent, Cordyceps se recomanda pentru: cresterea performatei atletice, tratarea afectiunilor pulmonare precum astm, bronsita sau pneumonie, reducerea inflamatiei sau cresterea rezistentei sistemului imunitar in fata bolilor.

Daca Cordyceps este pentru tine, atunci o poti gasi foarte usor sub forma de praf sau extract in capsule sau tablete.

Ce este Cordyceps, Ciuperca Tibetana?

Cordyceps sinesis este catalogata ca fiind o ciupearca care apartine familiei fungilor. Se formeaza printr-o modalitate unica caci se dezvolta din larve de insecte, fiind o ciuperca parazitica. Miceliul Ciupercii Tibetane este bogat in nutrienti si componenti biologici activi, precum: acid cordicepic, acid glutamic, manitol, proteine, aminoacizi, polizaharide, magneziu si calciu. Aceste substante fac din Cordyceps un mijloc extraordinar de redare a sanatatii si de crestere a vitalitatii organismului.

Cordyceps beneficii pentru sanatate:

Cordyceps pentru sistemul respirator: reduce fibroza plamanilor si creste capacitatea pulmonara

Inca din antichitate, Cordyceps s-a folosit pentru a alina efectele afectiunilor respiratorii si pulmonare. Fibroza pulmonara cronica este o afectiune pulmonara ireversibila si grava prin care se formeaza acumulari de fribroblaste si depozite de celule in interstitiu, un tesut care permine circulatia fluidelor in jurul organelor vitale. Inflamarea sa si acumularea de tesut in jurul plamanilor cauzeaza dificultati de respiratie. Compusul activ din Cordyceps, acidul cordicepic, se dovedeste a fi benefic in a reduce inflamatia din jurul plamanilor si prin a preveni fibroza acestora.

Cordyceps mai este supranumita si „ciuperca plamanului” pentru ca este benefica si in alte afectiuni: bronsita, astm sau pneumonie. Tot efectul antiinflmator este cel care reface sistemul respirator in cazul acestor boli. Efectul antiinflamator al ciupercii Cordyceps, relaxeaza peretii bronsici, crescand capacitatea de absorbtie a oxigenului. Pentru persoanele cu astm, Cordyceps diminueaza contractiile traheale si creste aportul de oxigen care ajunge in plamani.

Creste rezistenta sistemului imunitar

Alte componente active extrase din Cordyceps, denumite polizaharide, sunt responsabile pentru capacitatea ciupercii de a intari sistemul imunitar. Administrarea de Cordysceps este de mult timp aplicata pentru a creste rezistenta organismului in a lupta cu infectiile si cu diversi patogeni daunatori. Cordyceps stimuleaza productia de celule imunitare: macrofage, limfocite, celulele T si interleukina. Astfel, maximizeaza actiunea sistemului imunitar cand acesta se lupta cu boala. Totodata, Cordyceps are capacitatea si de a regla modalitatea in care functioneaza sistemul imunitar, activand celulele imunitare „inactive” si suprimand actiunea celor „hiperactive”.

Oboseala cronica poate afecta raspunsul imunitar al organismului, din acest motiv Cordyceps se recomanda si pentru cresterea nivelului de energie si pentru combaterea efectelor stresului. Actioneaza ca tonic si ajuta la oxigenarea celulelor si transportul de nutrienti, astfel hraneste si ajuta mai multe sisteme pentru a fi eficiente in combaterea infectiilor.

Cordyceps actioneaza ca antiinflamator natural

Desi inflmatia este un efect normal si benefic al reactiei sistemului imunitar, prea multa inflamatie, generata de un dezechilibru imunitar, poate provoca boli cronice. Compusii naturali activi din Cordyceps au efect antiinflamator. Acest lucru s-a demonstrat clinic prin faptul ca administrarea de Cordyceps a suprimat actiunea genelor pro-inflamatoare si a anumitor mediatori care transmit raspunsul inflamator in corp. Efectul antiinflamtor se poate vedea la nivelul cailor respiratorii, la nivelul plamanilor, in caz de artrita sau de inflamatii cutanate.

Cordyceps are un potential efect anti-tumoral

Exita o serie de studii noi care au identificat in Cordyceps un potential efect anti-tumoral. Primele rezultate arata ca administrarea de Cordyceps poate bloca dezvoltarea celulelor tumorale specifice anumitor tipuri de cancer: pulmonar, hepatic sau colorectal.

Prin efectul imunostimulator, Cordyceps este eficient si in anumite terapii tumorale, caci intareste un sistem imunitar slabit si il ajuta sa se refaca mai repede.

Cordyceps 10/30/1 Ciuperca Tibetana

Cordyceps 10/30/1 Ciuperca Tibetana de la Herbagetica reuneste intru-un extract de inalta calitate efectele benefice ale remediului traditional chinez. Prin calitatea extractelor folosite, standardizate in cele mai importante substante active din Ciuperca Tibetana: acid cordicepic, polizaharide si adenozina, produsul Cordyceps 10/30/1 Ciuperca Tibetana este cu adevarat benefic pentru:
• Cresterea longevitatii si vitalitatii organismului
• Reducerea stresului si a oboselii cronice
• Stimularea si modularea sistemului imunitar
• Cresterea capacitatii pulmonare si a capacitatii de oxigenarea a organismului
• Scaderea inflamatiei
• imbunatatirea functiilor ficatului, rinichilor si plamanilor
• Inhibarea dezvoltarii celulelor anormale

https://www.researchgate.net/publication/229151597_Protective_roles_of_Cordyceps_on_lung_fibrosis_in_cellular_and_rat_models
http://cordysen.co.nz/Page/Cordyceps-Respiratory-And-Asthma.html
https://www.healthline.com/nutrition/cordyceps-benefits#section6
https://europepmc.org/article/med/22796203
https://www.streetdirectory.com/etoday/cordyceps-strengthens-the-lungs-restore-health-and-promotes-longevity-upcjjc.html
https://ecosh.com/cordyceps-14-health-benefits-backed-by-science/
https://hackspirit.com/cordyceps/