Imunitatea si substantele active din plante - lucruri pe care trebuie sa le stim

Acelasi virus ne poate afecta in moduri foarte diferite. La unii dintre noi nu da nici un fel simptome. La altii, produce putina tuse si cateva zile de febra, insa el poate ajunge si sa distruga plamanii. De ce? Raspunsul este in organismul nostru si se cheama: IMUNITATE. Despre acest subiect vorbim cu medicul Cristina Negru, membru al colectivului stiintific al DVR Pharm. Domnia sa ne raspunde la cateva intrebari foarte importante despre imunitate si plantele medicinale.

Doamna doctor, ce este de fapt imunitatea?

Organismul este organizat asemanator unei cetati cu mai multe linii de aparare. Aceste linii de aparare constituie sistemul imunitar. Prima linie a imunitatii nu permite patrunderea virusilor. Cea de a doua ii distruge inainte sa apuce sa se replice in interiorul celulelor. in fine, exista si o a treia, care identifica virusii care ne-au infectat, ii localizeaza si ii distruge.

Sa intelegem ca sanatatea perfecta a primei linii de aparare explica de ce unii oameni nu fac infectie gripala sau cu Coronavirus?

Exact! Mucoasele de la nivelul nasului, gurii sau al ochilor sunt construite asa incat, atunci cand ajung in contact cu un virus, sa impiedice patrunderea acestuia in organism.

Exista medicamente cu care putem intari aceasta prima linie de aparare?

Cele mai bune in acest domeniu sunt produsele stupului. Propolisul in miere, de exemplu, are efecte uimitoare pentru intarirea acestei linii de aparare, mai ales la nivel cavitatii bucale si a laringelui.

Cum putem evita virozele si complicatiile lor cu ajutorul celorlalte linii de aparare?

Activand si regland activitatea celulelor imunitare, iar aceasta cat mai rapid. Echipa noastra a studiat vreme de decenii aceasta imbunatatire, la nivel celular, a imunitatii. Am creat mai multe formule pe baza de substante active din plante. Iar cea mai buna dintre ele se numeste TELOM-R.

Si ce se intampla atunci cand luam TELOM-R? Se simte in vreun fel aceasta imbunatatirea a capacitatii de aparare a organismului?

Cura cu Telom-R da un plus de energie si imbunatateste rezistenta la stres. Aceasta insa tine de efectul asupra sistemului nervos, nu asupra imunitatii.

Si, atunci, cum se resimte la nivelul imunitatii administrarea acestui produs?

De-a lungul anilor am observat doua lucruri: 1. Ca la multi pacienti frecventa infectiilor respiratorii scade dupa cura cu TELOM-R. si 2. Ca, destul de frecvent, simptomele infectiilor deja existente sunt reduse in intensitate si pacientul se restabileste mai rapid dupa administrarea TELOM-R.

Poate stimula atat de puternic un medicament din plante imunitatea incat sa ne ajute sa tinem sub control Covid-19?

Conform studiilor, la Covid-19 stimularea imunitatii poate face mai mult rau decat bine. De aceea, Telom-R este un imuno-reglator. Are dublu rol: imbunatateste capacitatea de aparare la infectii, dar si impiedica celulele sistemului imunitar sa atace propriul organism.

Ce inseamna faptul Telom-R este imuno-reglator?

Faptul ca activeaza celulele sistemului imunitar, dar fara sa permita declansarea unor reactii de aparare excesive. Noi ne imaginam ca sistemul imunitar ataca foarte curat virusii, iar apoi ii elimina. De fapt, in absenta unui reglaj, celulele imunitare ataca in masa propriile noastre tesuturi, distrugandu-le. Problema in majoritatea cazurilor grave cu Covid-19 este ca sistemul imunitar produce mai multe daune plamanilor decat virusul in sine.

Pare ca aveti o parte a solutiei la noua boala?

Bine spus o parte, pentru ca in toate cazurile cunoscute am recomandat ferm respectare stricta a tratamentului prescris de medic. Cunoastem foarte putine cazuri de pacienti cu Covid-19 care au luat si TELOM-R. in cazul lor, evolutia este buna, dar este mult prea devreme sa tragem o concluzie in acest sens.

Mai recomandati si alte medicamente naturale contra virozelor respiratorii ale momentului?

Foarte important, contra tusei – inclusiv celei uscate – recomand siropul Telom-R. Este un puternic antispastic si contribuie la prevenirea complicatiilor bronho-pulmonare grave.

Pentru starile de rau, cu dureri de cap sau musculare aveti vreun produs?

Strict contra durerii recomand asa-numita ASPIRINA NATURALA, pe baza de salicilati din scoarta de salcie. Acest produs natural are efect anti-durere neasteptat de puternic si ajuta la relaxarea musculaturii.