Al optulea caz diagnosticat cu COVID-19 (coronavirus) pe teritoriul Romaniei

Al optulea caz diagnosticat cu COVID-19 (coronavirus) pe teritoriul Romaniei este al unui barbat in varsta de 51 de ani din judetul Olt, care a calatorit din Italia cu acelasi autocar cu barbatul de 71 de ani din Suceava, fiind contact direct al acestuia. Barbatul nu prezinta simptome specifice, in momentul confirmarii acesta se afla in izolare la domiciliu din data de 29 februarie si este internat la Spitalul de boli infectioase din Craiova.

Pana in acest moment, dintre persoanele care au fost confirmate cu COVID-19 (coronavirus), trei au fost declarate vindecate, toate trei fiind externate.

In acest moment, sunt internati 5 pacienti diagnosticati cu infectie cu COVID-19 (coronavirus) in centre medicale specializate in tratarea bolilor infectioase din Timisoara, Cluj-Napoca, Iasi si Craiova, starea de sanatate a acestora fiind monitorizata permanent de personal medical.

Starea de sanatate a tinerilor de 16 ani din Timisoara si a barbatului din Olt este buna, neavand simptome, iar a pacientilor internati la Iasi si Cluj-Napoca este ameliorata fata de momentul internarii lor.

La nivel national se afla in carantina 22 persoane, pentru alte 12.619 de persoane fiind dispusa masura auto-izolarii la domiciliu.

Pana la aceasta ora au fost prelevate si analizate 734 probe de la persoanele care au sosit in Romania din zone afectate de infectia cu COVID-19 (coronavirus) ori persoane care au intrat in contact cu pacienti confirmati cu acest virus. Dintre acestea, 726 au iesit cu rezultat negativ, adica persoanele de la care au fost prelevate mostrele analizate nu sunt infectate cu virusul.

Ministerul Sanatatii a solicitat astazi spitalelor judetene sa demareze proceduri de licitatii pentru achizitionarea a cate unui aparat Real Time PCR in vederea cresterii capacitatii de testare, care in acest moment este realizata in 6 centre (Bucuresti, Timisoara, Cluj-Napoca, Iasi, Constanta, Craiova).

Cetatenii care doresc informatii despre situatiile legate de COVID – 19, despre modul in care se manifesta virusul, modalitatile de prevenire a imbolnavirii si alte detalii legate de conduita preventiva pot apela numarul TelVerde 0800 800 358. De asemenea, cetatenii romani din strainatate pot solicita informatii numarul de telefon +4021.320.20.20.

Rugam cetatenii sa se informeze permanent si sa ia in considerare doar informatiile verificate prin surse oficiale.

Grupul de Comunicare Strategica

Sursa: Ministerul Sanatatii