7 cazuri de cetateni infectati cu virusul COVID – 19 (coronavirus)

Pana astazi, 6 martie, la nivel national au fost confirmate 7 cazuri de cetateni infectati cu virusul COVID – 19 (coronavirus).

Dintre cei 7 cetateni care au contactat virusul, 3 sunt declarati vindecati. Unul a fost externat, iar ceilalti doi raman, momentan, sub observatie medicala, in spital, conform deciziei medicilor din Timisoara.

Cei 4 pacienti care sunt inca purtatori ai virusului sunt internati in unitati medicale din Timisoara, Cluj-Napoca si Iasi. Starea de sanatate a tinerilor de 16 ani internati la Timisoara este buna, neavand simptome.

Pacientii internati la Iasi si Cluj – Napoca prezinta o stare de sanatate ameliorata fata de momentul internarii in spital.

De asemenea, un cetatean roman a fost depistat pozitiv cu virusul COVID – 19 (coronavirus) pe teritoriul Italiei. Potrivit autoritatilor italiene, femeia a contactat o forma usoara, este in stare buna si a fost plasata in carantina la domiciliu.

Pe teritoriul Romaniei, in carantina institutionalizata sunt 21 de persoane pentru care se efectueaza verificari pentru a depista daca au contactat virusul COVID – 19 (coronavirus). Alte 12158 persoane sunt in izolare la domiciliu si sub monitorizare medicala. Asadar, in cursul zilei de ieri au iesit din carantina institutionalizata 14 persoane, ale caror teste au fost negative la infectarea cu virusul COVID – 19 (coronavirus).

in cursul zilei de ieri, 5 martie, au fost inregistrate 96 de apeluri la numarul unic de urgenta 112 si 1086 la linia TELVERDE (0800 800 358), deschisa special pentru informarea cetatenilor.

Le reamintim cetatenilor sa ia in considerare doar informatiile verificate prin sursele oficiale si sa apeleze pentru recomandari si alte informatii la linia TELVERDE. De asemenea, cetatenii romani din strainatate pot solicita informatii despre prevenirea si combaterea virusului la linia special dedicata lor +4021.320.20.20.

In continuare va prezentam situatia privind infectarea cu virusul COVID – 19 (coronavirus) la nivel european si global, facand precizarea ca Romania se numara printre statele cel mai putin afectate de acest virus.

Astfel, pana la data de 5 martie 2020, au fost raportate 4 197 de cazuri in UE / SEE, Regatul Unit, Monaco, San Marino, Elvetia, Andora. Cele mai multe cazuri au fost inregistrate in Italia, Frana, Germania, Spania si Regatul Unit.

Sursa: Ministerul Sanatatii