O imunitate puternica din timp se construieste

Odata cu inceperea scolii si venirea sezonului rece, copiii sunt mult mai expusi in fata afectiunilor sezoniere precum raceli si gripe. Este important sa avem grija de sanatatea copiilor nostri si sa luam masuri din timp pentru cosntruirea imunitatii care sa actioneze precum o bariera de protectie atunci cand virusurile si bacteriile sunt pregatite de atac.

“Sistemul imunitar este extrem de complex. Rolul principal al acestuia este de a ne apara de agresori externi (virusuri, bacterii, fungi, paraziti, toxine), de agresori interni (celule tumorale si imbatranite) si alergeni (praf, polen, acarieni, parul animalelor)” spune Dr. M. Marinescu - Medic rezident, Institutul National de Boli Infectioase “Prof. Dr. Matei Bals”.

Cand sistemul imunitar este slabit, copilul este mai predispus infectiilor si se imbolnaveste mai des

Atunci cand copilul este introdus intr-un colectiv (crese, gradinite, scoli), organismul sau este brusc inconjurat de numeroase noi surse de boli infectioase in fata carora nu a fost inca expus. Exista o perioada de timp in care acesta poate fi bolnav mai des, in functie de cat de bine ii este dezvoltat sistemul imunitar pana in acel moment.

Acest lucru nu trebuie sa ne ingrijoreze, “Expunerea la infectiile comune constituie factorul cel mai inportant in formarea unui sistem imun puternic la un copil.”confirma Dr. M. Marinescu. Cu toate acestea, o infectie cronica tratata gresit slabeste sistemul imunitar: organismul devine mai receptiv la contractarea infectiilor, perioada de convalescenta se mareste, copii raspund greu la tratament si se ajunge usor la complicatii.

Un sistem imunitar puternic, pregatit sa lupte cu virusuri sau bacterii, contribuie la grabirea vindecarii si la reducerea incidentei aparitiei complicatiilor

Pentru construirea din timp a imunitatii copilului, Dr. M. Marinescu ne sfatuieste sa mentinem o alimentatie sanatoasa, “bogata in legume si fructe cu un continut crescut de vitamine C si antioxidanti. Includerea grasimilor sanatoase precum omega 3 care se gasesc in special in peste, cu actiune sporita asupra productiei de celule albe care distrug bacteriile, si al probioticelor care asigura o digestie eficienta si in aceelasi timp intareste lupta organismului cu rotavirusurile si infectiile de tract urinar.

Reduceti consumul de zahar. “Zaharul slabeste drastic sistemul imunitar al copilului si poate determina hiperactivitate, care la randul ei poate afecta calitatea si programul de odihna”, spune Dr. M. Marinescu.

Activitatea in aer liber stimuleaza circulatia sanguina si contactul cu mediul inconjurator, ceea ce ajuta celulele formatoare de anticorpi sa se dezvolte si sa circule mai bine in organism, astfel, copilul va dezvolta o imunitate mai puternica.

Medicii ne atentioneaza ca “igiena constituie un factor important in dezvoltarea sanatoasa a imunitatii, cel mic trebuie invatat sa se spele pe maini, ori de cate ori este necesar, sa tuseasca si sa stranute corect in plica cotului si sa foloseasca servetele. Obiectele cu care intra in contact trebuiesc curatate si igienizate in mod regulat, dar nu excesiv.”

Suplimentele alimentare pentru construirea imunitatii actioneaza ca un scut protector

Carenta de vitamine determina un dezechilibru in organism, ceea ce inseamna un sistem imunitar mai slab. […] Vitaminele si mineralele esentiale pentru o imunitate puternica sunt: vit E, vit D, vit C, vit B2 si B6, zinc, magneziu, omega 3. In cazul in care se constata o deprimare a sistemului imun, sunt utile anumite suplimente nutritive alimentare.” recomanda Dr. M. Marinescu.

COSMO PHARM - CONSTRUIM IMUNITATE!
Incepand cu data de 28 August 2019, Cosmo Pharm lanseaza Campania Nationala de Informare si Constientizare „Construim Imunitate”, care se va derula pana la data de 31 Martie 2020.

Obiectivul campaniei „Construim Imunitate” este de a educa in prevenirea contractarii infectiilor si racelilor prin cladirea unui sistem imunitar puternic si luarea unor masuri de igiena si educatie sanitara.

Mai mult, COSMO PHARM vine in ajutorul parintilor cu o gama variata de produse pentru construirea imunitatii intregii familii.
Datorita ingredientelor active naturale care actioneaza sinergic, produsele aflate in Campania Contruim Imunitate reduc riscul imbolnavirilor cu virusul gripal sezonier si cel al racelilor, al infectiilor virale si bacteriene, infectiilor cailor respiratorii si al alergiilor, grabesc vindecarea si reduc perioada de convalescenta.

Complexurile de ingrediente active naturale si eficiente ale siropurilor din gama Advanced Kids de la Cosmo Pharm au arome delicioase, pe gustul copiilor, si se pot administra incepand cu varsta de 6 luni.

COSMO PHARM iti audce Sanatate din Natura!