Autismul sau alte boli asemanatoare se pot vindeca

Simptome ale unor boli severe din categoria bolilor pervazive de dezvoltare care afecteaza creierul uman, pot fi vindecate, sustin cercetatorii englezi.
O echipa de la Universitatea Edinburgh din Marea Britanie a reusit sa elimine simptomele sindromului Rett in cazul unui experiment facut pe soareci, activand o singura gena, se spune intr-un articol al revistei Science.
Boala, care afecteaza mai mult fetele, s-a crezut ca nu poate fi vindecata. Copii pot ramane muti si cu dizabilitati multiple.
Sindromul Rett este o afectiune neurologica complexa prezenta inca de la nastere, dar ale carei simptome devin evidente in al doilea an de viata al copilului. Simptomele includ dificultati locomotorii, dificultati de respiratie.
Medicii spera ca descoperirea lor sa determine efectuarea mai multor cercetari menite sa descopere tratamentul acestor boli.
Cercetatorii s-au concentrat asupra genei a carei lipsa cauzeaza simptomele bolilor precum autismul si au vazut ca atunci cand gena respectiva este activata siptomele scad in intensitate.
Rezultatele uimitoare descoperite dau speranta cercetatorilor ca vor putea rezolva aceasta problema medicala, dar mai ales familiilor celor care sufera de astfel de boli.