O noua generatie de detergenti naturali, bio pe piata din Romania

Sansin este un detergent de rufe vegan, conceput sa reduca poluarea mediului inconjurator. Are grija de pielea ta si poate fi folosit chiar si pentru hainele bebelusilor. Materia prima folosta de producatorii Sansin este de origine vegetala iar ambalajul este facut din plastic reciclat. Este ecologic, respecta normele de sanatate si are un design inovativ.

Piata interna a detergentilor bio poate fi revolutionata nu numai de companiile multinationale, ci si de mici intreprinderi responsabile, carora le pasa de mediul inconjurator. Echipa Sansin reprezinta o provocare pentru „produsele traditionale” daunatoare, care polueaza mediul si prezinta riscuri pentru sanatate, desi sunt aproape dominante pe piata interna a detergentilor.

Scopul firmei Sansin Globe Zrt. condusa de Zsofia Csegeny este acela, de a aproviziona piata interna cu detergenti aproape 100% naturali (vegani), care deservesc cerintele acelor tineri si familii, care nu vor sa-si incarce inutil organismul cu substante chimice si carora le pasa de mediul in care vor creste copiii lor. Cu toate acestea, Sansin ramane competitiv ca pret fata de marile si bine-cunoscutele balsamuri de rufe si detergenti traditionali, nefacand compromisuri in privinta puterii de curatare si nici a efectului de albire si de indepartare a petelor.

Impactul detergentilor traditionali asupra mediului inconjurator

Productia anuala de deseuri de material plastic a UE este de 20 milioane de tone, din care se recicleaza in total doar 14% - si o mare parte ajunge din pacate, in continuare, in marile si fluviile noastre. Sansin doreste sa aduca o schimbare in aceasta privinta! Caracteristica cea mai importanta a ambalajului economic, dar cu o inalta valoare estetica, este ca materia prima folosita este regranulatul HDPE reciclat. Zsofia Csegeny, fondatoarea Sansin spune ca: Aspectul exterior nu trebuie sa fie daunator mediului inconjurator si adauga, in calitate de femeie si viitoare mama responsabila este extrem de important pentru mine mediul in care traiesc si planeta unde vor trai urmasii mei. stiu cat sunt de importanti detergentii ecologici care prezinta aproape zero riscuri pentru sanatate.

Nu este nevoie de publicitate agresiva

Sansin nu doreste sa intre in razboiul publicitar generat de companiile multinationale producatoare de „detergenti traditionali” si difuzat in prime time. in locul cheltuielilor excesive cu publicitatea se pune accentul pe altceva: si anume, ca produsul sa dispuna de toate acele calificari internationale, care dovedesc ca este obtinut din ingrediente garantat verificate. Cele mai importante doua marcaje pe flacon sunt calificarile Vegan Society si cea bio certificata USDA a ingredientului de baza.

Produsele marcate cu sigla Vegan Society (Societatea Vegan) sunt 100% vegane. Unul din cele mai importante principii ale organizatiei este ca trebuie oprita violenta impotriva animalelor (din aceasta cauza se opune atat consumarii alimentelor produse din animale, cat si experimentelor pe animale - in stiintele medicale sau in industria cosmetica), respectiv, ca trebuie sa renuntam la utilizarea produselor modificate genetic.

Sigiliul USDA Certified Biobased (din ingredient bio certificat USDA) certifica consumatorilor, ca produsul accesibil in comert contine in proportie mare componente cultivate biologic - ceea ce nu reprezinta doar un anumit „certificat de origine”, dar este in acelasi timp si un indemn responsabil spre cresterea cererii de produse care contin componente la nivel macro pe baza biologica (si biodegradabile). In cazul detergentului universal lichid sau a gelului de spalat pentru rufele colorate comercializate de catre Sansin, aceasta proportie de exemplu este foarte mare, adica de aproape 80% - dar si restul de ingrediente de circa 20% sunt de origine naturala, in mod caracteristic fiind saruri dizolvate ale materialelor minerale naturale.