6 beneficii medicale ale uleiului de canepa

Una dintre cele mai versatile plante cultivate de om, canepa, este utilizata in medicina chineza de mai bine de 12.000 de ani, ca remediu tonic si regenerant, atat in tratarea inflamatiilor, cat si pentru efectele sale laxative si diuretice.

Uleiul de canepa este produs prin presarea la rece a semintelor plantei Canabis Sativa.

Bogat in Omega 3, 6, 9 (efect antiinflamator, anticancerigen, scade colesterolul, trateaza dermatitele, accelereaza metabolismul si ajuta la arderea grasimilor), cannabinol (fara efecte asupra abilitatilor cognitive si fara efecte halucinogene), gamma-tocoferol (compus al Vitaminei E cu efecte anticancerigene), si terpene (antiinflamatoare si citoprotective), uleiul de canepa are numeroase beneficii pentru organismul uman, toate dovedite de studii medicale:

1. Diabet. Raphael Mechoulam, profesor de Chimie Medicala si Produse Naturale la Universitatea Ebraica din Ierusalim, renumit pentru expertiza sa in planta Canabis Sativa, declara in urma cercetarilor sale ca "CBD nu numai ca a impiedicat aparitia, dar a si oprit dezvoltarea diabetului." Uleiul de canepa echilibreaza nivelul zaharului din sange, eficientizeaza efectul insulinei si amelioreaza complicatiile diabetului: angiopatia, neuropatia diabetica, insuficienta renala progresiva, afectarea retinei, riscul de infarct vascular, ulcerele varicoase, trombozele.

2. Colesterol si hipertensiune. Daca aveti colesterolul marit, trebuie sa luati in considerare un supliment cu ulei de canepa. Cercetarile demonstreaza ca acizii grasi Omega 3-6-9 ajuta in lupta impotriva colesterolului si scaderea tensiunii arteriale.

3. Sanatate cardiovasculara. Intr-un studiu amplu realizat pe 13.000 de persoane, s-a constatat ca uleiul de canepa regleaza presiunea arteriala si ritmul cardiac, are actiune vasodilatatoare si de prevenire a formarii cheagurilor de sange.

4. Sistemul imunitar. Cannabinolul, compus al uleiului de canepa, suprima memoria sistemului imunitar compromis (cei ce sufera de Lupus, HIV, Tiroidita Autoimuna Hashimoto, artrita, scleroza multipla, alergii), reducand viitoare atacuri autoimune. Mai mult, acizii grasi ajuta flora intestinala, elimina toxinele si scade timpul convalescentei.

5. Echilibrul hormonal. Canepa este singura planta comestibila care contine acid gamma-linolenic benefic in tratarea simptomelor premenstruale si ale menopauzei. Cercetarile clinice sugereaza ca uleiul de canepa poate actiona ca un relaxant muscular, ajutand la calmarea crampelor menstruale.

6. Afectiuni dermatologice. Datorita continutului ridicat in Omega 3, 6, 9, a vitaminelor A, B, C, D, E si a canabidiolului, care inhiba glandele sebacee, uleiul de canepa produce lipide care regleaza seboreea si tenul uscat. In numeroasele conferinte sustinute de catre Academia Americana de Dermatologie, s-au expus beneficiile Uleiului de canepa in ameliorarea sau tratarea problemelor dermatologice precum ridurile, psoriazisul, eczemele si celulita.

ULEI DE CANEPA 1000 mg de la Cosmo Pharm este recomandat persoanelor care sufera de diverse afectiuni cardio-vasculare, angina pectorala, hipercolesterolemie, inflamatii si dureri articulare, astm bronsic, infectii virale sau bacteriene, afectiuni ale pielii (eczeme, psoriazis, acnee, acneea rozacee), migrene, sindrom premenstrual, ulcer gastric si duodenal, constipatie, apatie, depresie, afectiuni ale rinichilor, leucemie si lupus.

• Persoanelor care sufera de diverse afectiuni cardio-vasculare, angina pectorala, hipercolesterolemie, inflamatii si dureri articulare, astm bronsic, infectii bacteriene sau virale, afectiuni ale pielii (eczema, psoriasis, acnee, acneea rozacee), migrene, sindrom premenstrual, ulcer gastric si duodenal, constipatie, apatie, depresie, afectiuni ale rinichilor, leucemie, lupus.

CosmoPharm iti aduce Sanatate din Natura!