Vindecare cu reactii adverse perfecte

Beata este asimptomatica de trei ani. Totusi ea prefera sa spuna ca s-a vindecat. Ea a dus o lupta cu una dintre cele mai maligne tumori: cancerul de colon. Nu ii este usor sa vorbeasca despre momentele prin care a trecut, insa considera, ca daca a trezit speranta vindecarii macar unui singur bolnav, deja a meritat sa-si impartaseasca aceasta experienta deloc placuta.

Beata probabil a avut curajul sa-si infrunte boala, deoarece nu a crezut nicio clipa ca poate sa moara. O doamna de 47 de ani, frumoasa si plina de forta de viata nu-si permite asemenea ganduri. Ea chiar nu a crezut, ca adevaratul dusman al ei ar fi aceasta boala, ci – dupa cum numeau medicii - acel „disconfort efemer”.

- Totul a inceput cu o durere abdominala intensa – isi aduce aminte de primele simptome. - Am simtit asa ceva si mai inainte, si stiind ca am suferit de inflamatie ovariana, si acum suspectam aceeasi boala. Insa ginecologul mi-a spus ca ceva nu i se pare ca ar fi in ordine la nivelul intestinelor. M-a trimis la un specialist gastroenterolog.

Controlul ultrasonic a aratat prezenta unei inflamatii, pentru care am primit si medicament, insa pentru a evita orice fel de suspiciuni, m-au programat si la o colonoscopie. Nu intentionam sa ma prezint la colonoscopie, insa in lunea urmatoare la locul de munca am primit vestea decesului unei colege dragi.

Motivul decesului ei era cancer de colon. Era cu numai 3 ani mai in varsta. In acel moment m-a cuprins o stare de panica, care m-a impins catre decizia de a ma prezenta la control. Aici chiar ar putea fi vorba despre o chestie de viata sau de moarte.

„Avem aici ceva, care subtiaza sectiunea sistemului intestinal” – doar atat mi-a spus medicul. A mai adaugat, ca a facut biopsie si ca spera ca acea „chestie” nu este maligna, insa va fi nevoie neaparat de o operatie. insa interventia aparent usoara a dat complet peste cap functionarea intestinelor, rasturnand si functionarea normala a digestiei. Dupa zece zile de la colonoscopie a ajuns iar la spital cu ocluzie intestinala, unde a fost operata de urgenta. I-a fost indepartata o portiune de 30 cm din intestinul gros, precum si ganglioanele limfatice din preajma. Dupa interventie s-a trezit cu o punga atasata de abdomen, rectul ei fiind redirectionat prin diafragma.

Primul pas este o diagnoza precisa

- Nu de moarte imi era frica, ci de rusinea de a trai in acest fel. Operatia a fost finalizata cu succes, insa perceptia mea despre corpul meu a fost rupta in bucati, iar modul meu de viata a fost strivit. Nu eram deloc fericita de viata recastigata. M-am simtit ca o papusa eviscerata si aruncata in colt. Nici cea mai buna prietena, dar nici partenerul de viata de atunci nu avea voie sa vada acea chestie a carei nume nici nu eram in stare s-o pronunt. Metastazele gasite in ficat si in ganglioni ma deranjau mult mai putin. I-am privit cu mare admiratie pe cei care si-au asumat sa traiasca in acest fel si s-au lasat fotografiati inclusiv in costum de baie. Eu nu as fi fost capabila de asa ceva. Infirmierele si medicii m-au tot linistit, au fost foarte intelegatori, insa cand mi-au spus ca as putea sa fiu nevoita sa traiesc cu punga de colostomie inca un an si jumatate, am simtit ca nu voi putea sa rezist.

Dupa operatie urma diminuarea tumorii din ficat, in scopul indepartarii acesteia. Beata a sperat, ca simultan cu noua operatie i se va putea repune sistemul intestinal in stare functionala normala, iar de aceea a inceput disperat sa caute noi modalitati terapeutice.

- Am citit intr-un articol despre firma Oncompass Medicine si despre diagnostizarea moleculara. Dupa informarea medicala un angajat al companiei mi-a explicat in mod detaliat situatia in care ma aflam, cat si perspectivele mele in privinta sanatatii. Am inteles, ca analizele genetice sunt foarte importante, deoarece deja exista – chiar si in stadiu experimental - multe medicamente tintite impotriva multor tipuri de tumori, insa acestea pot fi identificate numai cu o diagnostizare precisa. Firma m-a directionat catre un specialist, care deja prin modalitatea personala de comunicare m-a convins de faptul ca vindecarea mea este misiunea lui. Desi printr-o analiza de 4 gene nu s-a putut identifica mutatia, in acel rastimp am putut incepe chimioterapia. Insa eu am vrut s-o evit pe aceasta, din cauza temerii mele de a-mi pierde parul. In acest moment profesorul s-a uitat foarte ciudat la mine, ca eu nu-mi fac griji din cauza vietii, ci a tenului, linistindu-ma totodata, ca nu o sa ma chelesc, insa ma voi umple de cosuri inflamate. Bine, i-am zis, cosurile pot sa suport.

Intre timp insa Oncompass a efectuat cu o viteza record testul cu 50 de gene. In urma acesteia s-a dovedit existenta unui medicament tintit, chiar finantat si brevetat. in cursul a doua luni ea a primit patru tratamente, medicamentul tintit fiindu-i administrat impreuna cu chimioterapia. Din toate acestea lui Beata nu i s-a parut rau de nimic, nici macar de cosurile inflamate, doar de punga de colostomie.

- Degeaba m-a linistit familia, ca nu se vede nimic, pe mine ma deranja si simplul gand - marturiseste ea. - Somnul era cel mai linistitor si mi-a distras atentia. Am aratat punga de colostomie numai o singura data, unei bune prietene de a mea, care este cosmeticiana. Ea nu a facut mare caz din cauza acesteia. Mi-a aplicat masti pentru cosuri si mi-a dat creme pentru piele uscata. Chiar si pielea de pe varfurile degetelor era crapata, insa parul a rezistat! Domnul profesor mi-a promis, ca daca dupa efectuarea a patru sesiuni de chimioterapie analiza CT va arata contractia tumorii, pot sa ma duc la operatie. „Si atunci se va face reconectarea intestinului spre rect?” - se vedea raza de speranta in ochii mei! Cand a venit timpul operatiei, mi-a recomandat un chirurg, care a rezolvat ambele probleme in cursul unei singure operatii. Dupa acestea au urmat inca opt tratamente medicamentoase - pentru a scapa in mod cert de toate celulele maligne - insa eu eram deja foarte fericita.

„Nu ma prea consider o mare eroina”

Beata se considera vindecata, insa stie, ca exista sansa revenirii bolii. Simte o oarecare anxietate, insa nu vrea sa traiasca intr-o continua senzatie de frica. Totusi de fiecare data cand se prezinta la control i se strange inima, si ii trec prin cap amintirile evenimentelor prin care a trecut.

- A fost nevoie de un suflet puternic si de perseverenta sa pot sa trec prin aceasta, insa nu ma prea consider o mare eroina. De fapt toate eforturile mele au fost focalizate asupra modurilor de a scapa de punga de colostomie. Desi poate sa sune ciudat, nu-mi era asa de frica de moarte, ca de simpla rusine de a trai o viata cu aceasta punga. Pentru mine totusi a fost o experienta pozitiva, care m-a convins de puterea mea de a lupta si am aflat ca nu cedez asa de usor sub greutatile vietii. Cred ca m-am schimbat foarte mult. Desi am stiut sa ma bucur si inaintea bolii, acum ma bucur de orice mica placere a vietii. Sunt mult mai vesela decat inaintea bolii. Sunt putini, care stiu de boala mea, dar aceasta nu mai conteaza. Acum singurul memento al bolii este o cicatrice palida pe burta mea. Boala te poate stigmatiza, insa eu nu vreau sa fiu tratata ca un bolnav.

Beata spune, ca factorul decisiv in vindecarea ei a fost cand i-a contactat pe specialistii pe ai caror atitudine omeneasca si profesionalism s-a convins ca se poate baza, iar de atunci, desi nu de fiecare data cu usurinta, le-a urmarit sfaturile. Tot ce trebuie este dorinta de informare, increderea si urmarirea sfaturilor, spune ea. Poate insa ca este nevoie si de putin noroc.

Medicamentele viitorului - accesibile astazi

Colegii notri de la firma Oncompass Medicine vor pregati toti pasii necesari - de la diagnoza pana la tratament, trecand si prin suportul decizional - nu numai in Ungaria, cat si pe teritoriul Romaniei. Vor organiza puncte de consultanta, unde medici si alti specialisti ii vor asista pe pacienti la luarea unor decizii legate de viitorul lor. Sunt foarte multi, care nu stiu, ca in Europa exista peste o mie de studii clinice in cadrul carora se poate obtine acces la medicamentele viitorului prin tratamente individualizate, si in cele mai multe cazuri, fara plata! Serviciile si consultatiile firmei Oncompass Medicine ofera posibilitatea, ca specialistul oncolog sa nu trateze numai simptomele, ci sa vindece cauzele care au dus la imbolnavire.

Informatii suplimentare: https://www.oncompass.ro/consiliere-oncologie-de-precizie/
Telefon: 0726377092