Romania si Ungaria vor colabora in domeniul transplantului pulmonar

Sorina Pintea, ministrul Sanatatii si prof.dr Miklos Kasler, ministrul Sanatatii din Ungaria au convenit in aceasta dimineata la Budapesta, incheierea unui Memorandum de intelegere intre cele doua ministere privind transplantul de plamani.

” Din punctul nostru de vedere Memorandumul de intelegere transmis de partea maghiara este agreat si propunem ca doua echipe tehnice din partea ambelor tari sa inceapa discutiile pentru pregatirea detaliilor tehnice ale colaborarii „, a spus Sorina Pintea in timpul intalnirii.

Ministrul Sorina Pintea a fost insotit de Laszlo Attila, presedintele Comisiei de Sanatate din Senat si dr. Radu Zamfir, presedintele Agentiei Nationale de Transplant.

Sorina Pintea a subliniat, inca o data, ca echipa MS cauta toate solutiile pentru asigurarea tratamentului corespunzator pentru pacientii romani care au nevoie de transplant pulmonar.

„Mai avem inca pacienti pe lista de asteptare care sunt cazuri complexe si pentru care facem toate eforturile sa gasim solutii”, a declarat ministrul Sanatatii.

Astazi, cei doi oficiali au demarat discutii si pentru identificarea altor domenii de colaborare ca de exemplu oncologia si achizitia comuna de medicamente si vaccinuri.

Sursa: Ministerul Sanatatii