Despre sanatate si suplimentele nutritive

Esti ceea ce nu mananci?

Traim intr-o perioada in care totul este extrem de important si nu este. Lipsa soarelui, organismul slabit, oboseala permanenta si multe altele, duc in acelasi loc: descoperirea cauzelor si tratarea lor.

Sanatatea a ajuns sa fie o stare complexa, atat din punct de vedere mental, cat si fizic sau social. Unii ar putea spune ca a fi sanatos inseamna a fi un om fericit. A fi sanatos inseamna a fi un om informat, urmat de fericire.

Organismul uman este o masinarie inteligenta, care inregistreaza informatii atat din exterior cat si din interior, si functioneaza doar cu un anumit tip de combustibil. Spunem anumit, deoarece fiecare organism este diferit si de acolo si nevoi diferite. Insa, in principiu, combustibilul este format din acelasi elemente.

Pornind de la ideea ca sursa combustibilului este sustinuta de diversi factori, incepand cu mentalul, urmata de alimentatie si mediul inconjurator, ar trebui sa fim sanatosi, deci fericiti.

Totul incepe si se termina cu alimentatia. Ce mananci, cat mananci si daca mananci cum trebuie, de la cum respiri, cum si cat sport faci, si se schimba din nou, total, datele problemei. Iata de ce:

Cum functioneaza ecuatia organism-combustibil-sanatate:

• Elementele nutritive de baza din alimentatia noastra sunt reprezentate de proteine, grasimi, carbohidrati, vitamine si minerale;
• Orice lipsa sau exces duce la un dezechilibru, afectand in prima faza, starea mentala, dupa care parul, pielea, unghiile si/sau alte parti ale corpului nostru, urmate de probleme ale organelor interne;
• Mancarea inseamna combustibil-> combustibilul iti ofera energie -> energia este consumata intr-o anumita perioada de timp;
• de-a lungul unei zile, energia este consumata in primul rand de lucrurile mecanice ale corpului (mers, gandit, respirat samd) -> urmata de consumul energetic al miscarilor voluntare (miscare sub orice forma, ne referim la practicarea unui sport);
• pierderile de energie pot fi si cauze ale unor afectiuni sau boli.

Cu totii stim ca organismul nostru nu poate asimila toate vitaminele si nutrientii doar din alimentatie, mai ales daca:

1. alimentatia nu este una corespunzatoare nevoilor noastre;

2. si chiar daca este, organismul sufera in prezent, de mult stres fizic si psihic in urma:
• prezentei unei afectiuni;
• suprasolicitarilor.

3. nu ne ascultam corpul.

In momentul in care suntem sleiti de vitalitate, concentrare 0, racim mai repede, nivelul de performanta, in cazul sportivilor, nu mai este acelasi si multe alte motive, indica faptul ca ne lipseste ceva in organism, nu ne hranim sau odihnim corespunzator, este recomandat consumul de suplimente nutritive, vitamine si/sau minerale.

Numele de proteine si minerale pentru a ne pastra oasele sanatoase, pentru a vedea corect, pentru sanatatea organelor interne, precum si ca medicamentatie extra pentru diferite boli si afectiuni.

Deficienta sau excesul de anumite vitamine si minerale poate duce la probleme grave, de aceea este recomandat a se consulta un medic sau nutritionist, inainte de consumul lor.

Intrucat vitaminele sunt substane organice (aflate in plante sau animale), iar mineralele sunt elemente anorganice gasite in sol si apa, (fiind absorbite de plante sau ingerate de animale), organismului uman ii sunt necesare cantitati mari din unele minerale, precum calciul sau magneziul.

Alte minerale precum cromul, cuprul, iodul, fierul, seleniul sau zincul sunt necesare doar cantitati foarte mici, insa depinde foarte mult de carentele pe care le avem si de recomandarea doctorului.

Cel mai bun mod de a va asigura ca primiti suficiente vitamine si minerale, este mai intai consumul diversificat de legume si fructe proaspete, urmat de suplimentele necesare nevoilor dumneavoastra.

O dieta buna si miscarea (sub orice forma) face minuni pentru creierul si corpul nostru. Multi nutritionisti cat si sportivi aproba consumul de suplimente, atat vitamine si minerale, cat si proteice, deoarece suplimentele ofera cateva avantaje in plus fata de o dieta, in care organismul nu poate asimila tot ce are nevoie pentru o buna functionare sau pentru a ajunge la numarul de kilograme dorite sau masa musculara propusa.

Suplimentele proteice sunt in gama larga de utilizare, atat pentru sportivi cat si pentru oamenii obisnuiti ca o modalitate de a creste consumul de proteine. Proteinele macronutrienti necesari pentru sinteza de enzime si hormone, pentru constructia masei musculare si refacerea tesuturilor.

De cele mai multe ori, suplimentele sunt recomandate pentru cei care doresc sa slabeasca, sau sa creasca masa musculara si mai ales pentru vegetarieni.

Exista multe tipuri diferite de suplimente proteice, sub forma de pulbere pentru shake-uri, inclusiv pe baza de produse lactate sau plante.

Incepand de la spirulina, care are numeroase beneficii pentru intreg organismul, suplimente pentru regenerarea ficatului sau pentru lupta impotriva valorilor mari de colesterol pana la suplimente necesare cresterii nivelului de energie si concentrare, sau suplimente proteice pentru masa musculara sau pentru alimentatia proteica a vegetarienilor, Proteinemag iti ofera o gama larga de solutii pentru a restabili echilibrul de vitamine si/sau minerale de care ai nevoie si pentru suplimentarea proteica a organismului.