Alegerea patutului – sfaturi pentru parinti

Alegerea patutului poate fi de multe ori facuta la repezeala fara a tine cont de cele mai importante aspecte. Daca iti doresti ca cel mic sa doarma in patutul sau atunci achizitioneaza un loc de dormit in care sa se simta bine.

Sfaturi cu care nu vei da gres atunci cand vrei sa cumperi un patut

Patuturile pentru copii au devenit indispensabile, deoarece bebelusii au nevoie, in primul rand de siguranta. Asadar, cand doriti sa cumparati patutul, ganditi-va ca cel mic are nevoie de un loc construit special pentru nevoile unui bebelus.

Pe piata exista o multime de modele, unele mai atragatoare decat altele. Patuturile realizate din lemn masiv sunt o varianta sanatoasa si trainica.

In general, cand parintii aud de lemn sunt putin sceptici si se gandesc ca este posibil sa ramana cateva aschii in care cel mic se va lovi.

Ei bine, dupa o slefuire ca la carte, lemnul finisat este vopsit cu vopsea babyfriendly, conform cerintelor europene. Asadar, nu exista nici cel mai mic risc in care cel mic sa se loveasca, cu atat mai mult este ferit de alergii ce ar putea proveni de la vopsea.

Spatiul dintre gratiile patutului trebuie sa fie foarte bine calculat, astfel incat piciorusul copilului sa nu ramana blocat. Astfel de produs poate fi folosit de la 0 la 3 anisori fara nici o problema, datorita nivelului reglabil de inaltime a saltelei.

Fiind construit din lemn masiv, acesta este greu, deci si foarte stabil, chiar si atunci cand cel mic se antreneaza pentru primii pasi.

O alta functie a acestor patuturi care negresit te va convinge, este aceea ca gardutul din fata se poate glisa in jos pentru a putea avea acces mult mai usor la bebelus, in cazul in care lipiti patutul copilului de patul matrimonial.

De asemenea, partea din fata se poate detasa, iar daca asamblati o traversa, patutul se va transforma intr-o sofa practica si eleganta.

Un alt motiv pentru care recomand achizitionarea acestor patuturi, ar fi posibiltatea de a atasa oricand rotile pentru a muta cu usurinta patutul dintr-un loc in altul.

Dar, si un sistem de balansare care va va ajuta sa il adormiti pe cel mic mult mai usor.
Sa nu credeti ca nu veti avea nici un loc de depozitare daca alegeti un patut din lemn.

Atunci cand faceti comanda puteti alege un model care sa aiba in partea de jos un sertar in care sa asezati scutece. Sau puteti opta pentru un patut ce dispune si de masuta pentru schimbat bebelusul, cat si de sertare.

Atunci cand alegi lemnul, gasesti o gama larga si diversificata care cu siguranta te va multumi. Un astfel de magazin este Marvis, aici vei gasi tot ce tine de locul de dormit al bebelusului.

Asa se face ca dintr-o singura comanda poti avea patutul perfect, o saltea confortabila, o lenjerie din bumbac frumos colorata, dar si pernute pentru protectie sau alte accesorii.

Nu toti copiii dorm in patuturi de calitate superioara, pentru ca in unele cazuri parintii aleg o varianta mai ieftina, dar nu la fel de sanatoasa.

Patutul din lemn reprezinta o investitie buna, atat pentru sanatatea si confortul copilului cat si pentru bugetul familiei, deoarece acest produs poate fi folosit rand pe rand de toti copiii familiei.