Liftingul membrelor superioare (brahioplastia)

In cazul in care se doreste imbunatatirea formei si conturului membrelor, se poate lua in considerare operatia de brahioplastie. Aceasta interventie indeparteaza tegumentul si grasimea care atarna la nivelul membrelor superioare. In cazul persoanelor care au scazut dramatic in greutate sau daca pur si simplu doresc sa arate bine, brahioplastia poate fi utila.

Procedura: inciziile sunt facute pe partea interna a membrului superior, de la nivelul cotului pana in axila, unde nu vor fi vizibile dupa interventie. Ulterior medicul chirurg va indeparta tegumentul si grasimea in exces. Pentru imbunatatirea aspectului membrelor, se poate efectua si operatia de liposuctie. Pacientul nu necesita internare, interventia dureaza de la doua la patru ore.

Efecte adverse frecvente: pot aparea echimoze, tumefiere si inflamatie, acestea se amelioreaza cu timpul. Majoritatea pacientilor dezvolta cicatrici pe marginea interna si posterioara a membrului superior. Acestea se amelioreaza cu timpul prin folosirea de creme anticicatrici, masaj si benzi cu silicon.

Complicatii: sangerare, infectie, colectii lichidiene, senzatie de amorteala la nivelul partii interne a bratului; uneori poate aparea asimetrie, dar este o complicatie rara.

Recuperare: recuperarea initiala dupa interventia chirurgicala dureaza intre 10 si 14 zile, cu recuperare completa in patru pana la sase saptamani. Aceste incizii necesita pentru vindecare o perioada de pana la un an.

Rezultate: in functie de varsta pacientului in momentul interventiei, rezultatele pot fi de lunga durata. Se recomanda dieta si efectuarea de exercitii fizice pentru a mentine si prelungi rezultatele.