Cum scapi de celulita - metode simple, eficiente si cu rezultate rapide

Generalitati

Celulita reprezinta depozite de grasime sub piele, care ofera un aspect neplacut. Aceasta afectiune nu tine cont de varsta sau sex si poate sa apara atat in adolescenta, cat si la maturitate.

Celulita nu dispare odata cu scaderea in greutate. Chiar si persoanele slabe pot avea celulita. Aspectul de coaja de portocoala nu dispare complet niciodata, insa poate fi diminuat cu ajutorul unor masuri simple: un stil de viata echilibrat, bazat pe o dieta sanatoasa si sport. Iata cateva sfaturi:

Hidrateaza-te

Pentru a scapa de toxinele din corp, organismul are nevoie de foarte multa apa. Chiar daca auzi in repetate randuri si ti se pare ca deja a devenit un cliseu, apa este esentiala nu doar pentru sanatate, ci si pentru aspectul pielii. Apa are beneficii nenumarate pentru organism, stimuland circulatia si imbunatatind drenajul limfatic.

Consuma cel putin doi litri de apa pe zi. Hidratarea are un rol important pentru a-ti mentine o piele frumoasa, plina de vitalitate si cu un aspect placut.

Masajele dau rezultate rapide

Aspectul pielii poate fi imbunatatit cu ajutorul masajelor, care stimuleaza circulatia. Pentru a scapa de celulita, masajul este o etapa importanta, care trebuie urmata cu strictete. Masajul anticelulitic poate fi facut chiar si acasa, zilnic, pentru cateva minute.

Automasajul se realizeaza prin miscari ample de netezire si se incepe de la genunchi spre abdomen. Pe langa masajul zilnic efectuat de tine, poti sa faci si o sedinta pe saptamana la un maseur profesionist. Combinate, cele doua tipuri de masaj ofera rezultate mai rapide si de durata.

Daca nu esti adept al produselor cosmetice din magazine, poti apela la remedii naturale pentru combatarea celulitei. Amesteca zatul de cafea cu uleiul de masline si maseaza-ti corpul.

Acest tratament simplu iti va exfolia pielea, lasand-o fina ca matasea. Multe creme anticelulitice au ca principal ingredient cofeina, asa ca acest tratament facut in casa te va scuti si de cheltuieli.

Pe langa masajul clasic anticelulitic, poti apela si la tratamente cu ultrasunete sau masaje endermologice. Acestea sunt efectuate in saloane de specialitate, insa presupun costuri destul de mari.

Sportul

Sportul este fara indoiala unul dintre cele mai bune medicamente. Orice persoana sedentara se va confrunta la un moment dat cu probleme de sanatate. Exercitiile fizice, fie chiar si de o jumatate de ora pe zi, mentin sanatos organismul, atat fizic, cat si mental. De asemenea, aspectul exterior este si el imbunatatit prin miscare.

Pielea se mentine hidratata, muschii se tonifiaza, iar celulita este eliminata. Cu ajutorul miscarii fizice muschii se contracta, iar sangele patrunde adanc in tesuturi.
In acest mod, procesul de eliminare a toxinelor este mai eficient.

Mare atentie la diete si alimentatie

Dietele nu elimina celulita. Chiar daca scazi in greutate, aspectul de coaja de portocala nu va disparea. Mai mult, dietele severe sporesc riscul aparitiei celulitei, deoarece, prin infometare, organismul tinde sa isi pastreze grasimile.

Pe langa hidratare, sport si masaj, alimentatia joaca un rol esential in combaterea celulitei. Pentru a o elimina, trebuie sa excluzi din dieta ta cafeaua, tigarile, bauturile carbogazoase, zaharul, sarea si grasimile.

Acestea fac celulita sa fie mult mai vizibila. Mai mult, zaharul ramane stocat in celulele de grasime si le determina sa se extinda. Legumele si fructele nu trebuie sa lipseasca din alimentatia zilnica. De asemenea, importante pentru combaterea celulitei sunt scortisoara, lamaile, ghimbirul si rozmarinul, deoarece ajuta la arderea grasimilor.