Greseli pe care le faci in ritualul de infrumusetare

Generalitati

O serie de greseli pot aduce daune frumusetii, de aceea este indicat ca inca din tinerete sa respecti anumite reguli care vor mentine parul, tenul, pielea si dantura sanatoase.

Iata care sunt cele mai dese greseli pe care le faci zilnic

Te speli pe dinti imediat ce ai mancat

Este o greseala des intalnita. Chiar daca de exemplu, zaharul din cafea si acidul din sucurile pe care le consumi pot ataca smaltul dintilor, nu este indicat sa te speli pe dinti in prima ora de la consumul acestora. Atunci cand te speli pe dinti imediat dupa ce ai mancat sau ai baut un suc, poti deteriora smaltul dintilor.

In schimb, clateste bine cu apa si asteapta cel putin o ora inainte de a te spala. Dar dimineata si seara, este obligatoriu sa te speli temeinic pe dinti si sa folosesti si ata dentara, pentr a reduce riscul de aparitie a cariilor si gingivitei.

Inoti cu parul uscat

Apa din piscina are substante chimice care dauneaza parului, il usca si-l fac tern. Un truc pe care-l poti folosi este acela de a-ti uda parul cu apa de la robinet inainte de a intra in piscina.

De asemenea, pentru a evita aceste neplaceri este indicat sa speli parul cu sampon, imediat ce iesi din bazin.

Iti speli parul prea des sau prea rar

Samponul indeparteaza din par uleiurile naturale ale scalpului. Sunt specialisti care recomanda spalarea acestuia zilnica, insa sunt si unii care sustin ca este indicat sa te speli la 2-3 zile. Totul depinde de tipul de par. De exemplu, daca ai parul fin, drept, poti sa te speli pe cap zilnic.

Insa daca firul de par este gros, sanatos, o poti face la cateva zile. De asemenea, trebuie folosite sampoane fie dermatocosmetice, fie profesionale, mai ales daca ai parul ars de soare sau deteriorat de la vopsire.

Uiti sa folosesti balsamul sau masca de par

De mult ori, din lipsa timpului, uiti sa aplici pe par, dupa spalare o masca care sa-l ingrijeasca sau un balsam care ii poate oferi stralucire. Daca vrei sa ai un par sanatos, este indicat sa folosesti fie o masca adecvata tipului tau de par, fie un balsam care sa-l faca usor de pieptanat si matasos.

Utilizezi deodorant pentru a opri transpiratia

Deodorantul ascunde sau estompeaza pentru un anumit interval de timp mirosul, dar daca ai axile lipicioase sau transpiri, antiperspirantul poate fi util. Acesta opreste umiditatea prin conectarea glandelor sudoripare.

De asemenea, daca ai palmele transpirate poti folosi antiperspirante si pe ele.

Te speli cu apa prea calda

Apa calda usuca pielea. Daca ai o eczema, aceasta poate duce la aparitia unor eruptii cutanate. De aceea, este bine sa nu faci dusuri sau bai lungi cu apa calda, fierbinte.

Iti dai seama daca temperatura este prea calda dupa pielea ta. De exemplu, daca aceasta este prea rosie sau iti este rau cand iesi, este clar ca nu ai utilizat o temperatura a apei potrivita pentru piele si sanatate.

Neutilizarea protectiei solare

Protectia solara este esentiala la orice varsta, atat vara, cat si iarna. Astfel, este indicat sa folosesti produsele speciale cu SPF minim 30, chiar daca sunt utilizate in paralel cosmetice care contin si ele factor de protectie solara.

Nu trebuie uitat faptul ca razele ultraviolete reprezinta cauza a 80% din imbatranirea prematura a pielii. De asemenea, expunerea necontrolata la soare duce la pigmentarea pielii, practic primul semn al imbatranirii acesteia.

Consumi mult zahar

Zaharul amplifica efectele imbatranirii si duce la agravarea problemelor pielii, cum ar fi acneea si rozaceea, fapt pentru care este recomandata eliminarea lui pe cat posibil din dieta sau macar limitarea consumului. Totodata, consumul exagerat de dulciuri duce la aparitia cariilor dentare si implicit a multor probleme stomatologice.

Folosesti sapunuri parfumate

Folosesti pentru zona intima sapunuri parfumate. Nu trebuie neglijat faptul ca vaginul este foarte sensibil si pentru a nu dauna este indicat sa nu folosesti sapunuri parfumate sau antiseptice.

Acestea pot elimina echilibrul bacteriilor care mentin zona sanatoasa. Acelasi lucru este valabil si pentru servetele parfumate si deodorantele vaginale. Tot ce ai nevoie este un sapun simplu, neparfumat, cu pH neutru, de preferat dermatocosmetic.