Alergiile copiilor - cauze, simptome si solutii

Alergiile au devenit un fenomen foarte des intalnit in randul copiilor. Cu toate acestea, ele nu sunt intotdeauna foarte usor de depistat, deoarece factorii alergeni sunt din ce in ce mai variati, iar simptomele variaza de la un organism la altul.

Este cunoscut faptul ca alergiile sunt provocate adesea de factori banali, cu care intram frecvent in contact. Multi dintre acesti factori se gasesc in interiorul locuintei sau in mediul inconjurator si, de aceea, este destul de dificil sa ferim copiii de contactul cu ei.

Alergia reprezinta o reactie de hipersensibilitate dobandita a organismului unei persoane la contactul fie cu anumite substante alergene, care in mod normal sunt inofensive (par, praf, polen, ciocolata, peste, lapte), fie cu un produs medicamentos sau cu o anumita substanta.

Cele mai frecvente reactii alergice se produc la nivelul pielii, al mucoaselor si al cailor respiratorii, iar principalii factori cu potential alergenic ridicat la copii se refera la:

Praf - Alergia la praf este produsa de acarienii de praf, fiinte microscopice care se gasesc mai ales in lenjeria de pat, in diferitele forme de tapiterii, in covoare, paturi si alte obiecte.

Mucegai si fungi – Elemente cu potential ridicat alergenic, chiar daca acestea nu se vad cu ochiul liber.

Blana animalelor - Cainii, pisicile, porcusorii de guineea, hamsterii, iepurii.

Paraziti si rozatoare- Viermii intestinali, gandacii de bucatarie, soarecii, sobolanii reprezinta un real pericol nu doar prin bolile pe care le transmit, ci si prin faptul ca pot provoca alergii severe.

Polen - Poate fi vorba de polen de la copaci (plopi etc.), iarba, plante decorative sau alte plante (ambrozie etc.).

Alimente - Laptele, ouale, alunele, nucile, soia, capsunile, faina de grau, pestele si fructele de mare se numara printre alimentele cu un potential alergenic ridicat.

Produse cosmetice si detergenti (cu continut de clor, soda caustica sau fosfati) folosite pentru igiena copilului sau a casei, diverse substante iritante etc.

Medicamente (antibiotice etc.).

Alergo Junior - Antialergic natural

Alergo Junior este un produs Cosmo Pharm din gama Advanced Kids, cu o asociere unica de ingrediente active cu efect antialergic natural prin: modularea sistemului imunitar, actiune antiinflamatoare la nivelul pielii, mucoaselor si cailor respiratorii.

BENEFICII

• Sustine sistemul imunitar, inhiba reactiile care genereaza manifestari alergice.

• Antiseptic, antihistaminic, previne exacerbarea afectiunilor alergice.

• Antiinflamator natural prin actiunea asemanatoare cortizonului a coacazului negru.

• Calmeaza iritatiile bucale, faringiene, traheo-bronsice, si tusea seaca, favorizeaza expectoratia si eliminarea factorilor alergeni din caile respiratorii.

• Are actiune tonica generala, vitaminizanta, remineralizanta.

• Stimuleaza vindecarea leziunilor.

• Protejeaza celulele impotriva stresului oxidativ.

Alergo Junior de la Cosmo Pharm este indicat in: alergii, urticarie, dermatita, eczeme, blefarite, conjunctivite, rinite alergice, iritatii ale mucoasei respiratorii, tuse seaca, stranut, bronsite astmatiforme, dispnee.

Gustul delicios de zmeura este pe placul copiilor si al adultilor.

La COSMO PHARM, ne preocupam sa-ti aducem Sanatate din Natura!