Salvestrolii, promedicamente din alimente, cu actiune anticanceroasa

Plantele reactioneaza la atacul agentilor patogeni prin secretia de fitoalexine, substante din care fac parte si Salvestrolii.

Spre exemplu, atunci cand o planta sau fructul acesteia, in timpul coacerii, este atacat de o ciuperca, sistemul imunitar al plantei determina secretia unui salvestrol specific pentru acest tip de agresor.

Salvestrolul este sintetizat in locul unde a avut loc atacul, patrunde in agentul patogen, determinand moartea acestuia.

Co-evolutia oamenilor impreuna cu plantele a dus la utilizarea Salvestrolilor de catre organismul uman ca promedicamente in cadrul unui mecanism defensiv. Acest mecanism are ca tinta eliminarea celulelor canceroase pe masura ce acestea apar.

Salvestrolii sunt considerati promedicamente deoarece devin compusi activi in organism doar dupa ce au fost activati de catre o enzima prezenta in celulele canceroase, enzima CYP1B1 .

Aceasta enzima se manifesta doar in celulele tumorale si nu apare deloc in celulele sanatoase. Enzima CYP1B1 este considerata un marker tumoral universal, deoarece se regaseste in toate tipurile de cancere si in toate etapele bolii.

Interactiunea dintre enzima CYP1B1 si Salvestroli are ca rezultat o cascada de procese biochimice ce transforma Salvestrolii in produsi antitumorali.

Astfel se induce apoptoza (moartea programata a celulelor canceroase) care se concretizeaza prin reducerea tumorilor.


Cercetatorii Danny Burke si Gerard A. Potter de la Universitatea de Montfort au testat actiunea salvestrolilor pe culturi de celule tumorale umane precum si pe organe cuprinse de tumori. Rezultatele au fost mai mult decat incurajatoare.

Echipa de cerecetare considera ca aceasta interactiune dintre o enzima proprie celulei tumorale si substante provenite din dieta este de fapt, un mecanism al organismului de aparare naturala impotriva cancerului .

In acest fel, organismul uman se apara in mod natural atat imporiva instalarii, cat si a evolutiei cancerului.

De aceea cercetatorii sustin ca in lupta cu cancerul aportul de salvestroli prin dieta si prin intermediul suplimentelor este foarte utila.
Va redam mai jos un studiu de caz, publicat in Revista JURNALUL DE MEDICINA ORTOMOLECULARA, vol.27, nr.3 din anul 2012.

Caz de leucemie limfocitara cronica (JOM volume 27, Number 3, 2012)

O femeie in varsta de 80 de ani s-a prezentat pentru o tumora in regiunea gatului, de dimensiunea unui ou de gaina. A fost consultata de un oncolog si ulterior de un medic ORL care a efectuat o biopsie. Curand dupa examinare, starea ei de sanatate s-a deteriorat. Prezenta adenopatii inghinale si axilare care au impus un examen tomografic.

Biopsia a confirmat diagnosticul de leucemie limfocitara cronica. Aceasta boala are un prognostic de viata variabil, rata de remisie spontana este extrem de rara, mai ales in randul persoanelor care nu au fost diagnosticate in stadiul incipient.

Femeia a spus ca a fost greu sa i se ofere un prognostic precis, speranta de supravietuire variind 2 zile si doi ani.

Starea ei de sanatate s-a agravat si mai mult. Acuza dureri severe de gat, cu dificultate de a se alimenta si tulburari de somn. A scazut in greutate. A revenit la medicul ORL care i-a prelevat o proba de pe o leziune ulcerata de la nivel amigdalian. Examenul bioptic a reconfirmat diagnosticul initial. S-a decis tratament radioterapic.

Tumora a aparut si in partea dreapta a gatului, abdomenul a inceput sa creasca in dimensiuni si adenopatia axilara a crescut. A aflat de la un prieten despre tratamentul cu Salvestrol si a inceput o cura de trei luni cu doua capsule pe zi de Salvestrol Platinum .

A luat o capsula la micul dejun iar cealalta la cina. A inceput sa adopte o atitudine mai relaxata fata de viata, a renuntat la o parte din obligatiile ei, si-a modificat dieta in care a inclus multe legume si fructe.

La o luna de la suplimentarea cu Salvestrol a inceput sa se simta mai bine, tumorile din gat au inceput sa scada in consistenta si sa se micsoreze. Acest rezultat a coincis cu initierea tratamentului radioterapic.

Deoarece se simtea mai bine, a decis sa amane sedintele de radioterapie. Radioterapeutul a respectat decizia ei urmand sa sune ulterior, daca se va razgandi.

Dupa alte doua luni – cura de Salvestrol a continuat – a observat disparitia tumorilor din gat. A revenit la oncolog care i-a confirmat absenta tumorilor. Oncologul s-a declarat surprins cand a constatat ca pacienta avea o stare de sanatate buna si a crescut in greutate.

Dupa acest consult, pacienta a renuntat la Salvestrol, dar a continuat cu dieta si un regim de viata mai relaxat. Ulterior a reluat suplimentarea cu Salvestrol pentru prevenirea recidivelor, ramanand la o capsula de Salvestrol Platinum pe zi. Se simte foarte bine si spera ca experienta ei va ajuta si altora.


Pe www.hyperfarm.ro sau la telefon 0754.045.411, gasiti mai multe detalii despre salvestroli - modul in care actioneaza, modul de administrare, studii de caz, siguranta administrarii produsului Salvestrol – supliment alimentar 100% natural, cu o formula unica, realizat din plante si fructe, care contin concentratii mari de salvestroli.
Salvestrol puterea naturii in lupta cu cancerul!