Solutii de ajutor pentru o piele hidratata in timpul iernii

Generalitati

Conditiile atmosferice din timpul iernii dauneaza pielii sensibile, care are nevoie de o ingrijire in profunzime. Mai mult, expunerea prelungita la soare in timpul verii se observa iarna, atunci cand apar si primele efecte ale uscaciunii pielii.

De aceea, indiferent de varsta, pielea are nevoie de ingrijire, fiind unul dintre cele mai sensibile organe ale corpului.

Hidratarea ei si ingrijirea specifica, mai ales pe timp de iarna, reprezinta o prioritate pentru toate categooriile de varsta. Pe langa folosirea cremelor si a produselor cosmetice pentru ingrijirea tenului, hidratarea pielii este in stransa legatura cu alimentatia, care in timpul sezonului rece se schimba.

Daca vara este necesara mai multa hidratare, iarna este nevoie de creme bogate in lipide, care sa refaca structura pielii.

Principalele trucuri pentru o piele frumoasa in sezonul rece

Hidrateaza pielea ori de cate ori iesi din dus. Foloseste o crema grasa de corp sau untul de corp pe baza de shea. De asemenea, nu uita ca si vitamina E protejeaza pielea.

Pentru ca lotiunea de corp sa functioneze si sa fie absorbita, este indicat sa-ti exfoliezi pielea o data pe saptamana, ca sa inlaturi stratul superficial de ”piele moarta”.

In acest sens, foloseste fie un produs din comert, atata timp cat este unul bland, insa daca preferi o abordare mai naturala, incerca scrubul cu malai, miere si iaurt sau scrubul cu faina de migdale si ulei din samburi de struguri.

Este indicat ca iarna sa eviti baile prelungite si fierbinti si sarurile de baie pentru ca acestea dizolva stratul gras al pielii.

Masti hidratante pentru ten. Tenul intra in contact direct cu frigul si vantul, asa ca are nevoie de o ingrijire suplimentara. De aceea, o masca hidratanta il poate ajuta sa retina umezeala mai usor si sa lupte impotriva uscaciunii.

Masca o poti cumpara de la farmacie sau o poti prepara chiar in casa. Astfel, o masca cu banane si smantana, aplicata o data sau de doua ori pe saptamana, va mentine pielea elastica si catifelata, prevenind in acest mod ridurile.

Balsam pentru buze. Inclusiv buzele au nevoie de o ingrijire sporita, asta daca nu vrei sa le ai crapate. In acest sens este indicat sa folosesti ori de cate ori iesi din casa un balsam hidratant.

Creme de protectie solara. Nu uita ca iarna soarele poate sa fie mai periculos decat vara. De aceea, este bine ca inainte sa iesi din casa sa utilizezi o crema care sa contina factor de protectie solara sau macar fondul de ten sa aiba aceasta protectie inclusa.

Consumul de lichide este obligatoriu. Hidratarea ramane principala regula in sezonul rece pentru prospetimea tenului. Asigura-te ca bei cel putin 2 litri pe apa pe zi.

Alege produsele de ingrijirea pielii in functie de varsta si de tipul de ten. Tenul care, oricum este uscat, va avea nevoie de o atentie sporita, insa si alegerea produselor trebuie facuta dupa anumite criterii bine stabilite, mai ales ca in ultimul timp piata cosmeticelor ofera o gama larga de produse, unele nu atat de sanatoase pentru ten.

De aceea, este indicat ca, la alegerea produselor destinate ingrijirii tenului, sa tii cont fie de sfatul unui farmacist, fie de cel al unui medic specialist dermatolog, care te poate invata cum sa pastrezi frumusetea tenului peste ani.

Ingrijirea mainilor este foarte importanta, de aceea poarta manusi de fiecare data cand iesi afara, iar dupa ce te speli pe maini trebuie sa aplici o crema hidratanta.