Tusea productiva: ce este de facut?

Generalitati

Un simptom al racelilor de sezon si al altui tip de infectii respiratorii este tusea. Tusea reprezinta o reactie de aparare a organismului, reactie care consta intr-un mecanism reflex al cailor respiratorii de a elimina secretiile in exces sau un corp strain.

Accesele de tuse sunt insa foarte neplacute pentru persoana in cauza.

Tusea, de mai multe feluri

Tusea poate sa fie de mai multe forme. Astfel, o persoana poate sa se confrunte cu episoade de tuse seaca, fiind cel mai adesea cauzata de o infectie respiratorie (tusea seaca nu produce mucus), cu tuse productiva, a carei cauza sunt secretiile fluide si mucusul din tractul respirator inferior.

Un alt tip de tuse cu care se poate confrunta o persoana este cea convulsiva.

Este important de stiut ca tusea poate sa fie si semnul unor altor afectiuni, nu doar sa indice prezenta unei infectii respiratorii. Astfel, putem tusi din cauza unui reflux gastroesofagian, a tuberculozei (in acest caz, tusea poate fi insotita de expectoratie cu firicele de sange), a insuficientei cardiace.

Tusea mai poate sa indice si prezenta astmului bronsic, mai ales daca episoadele de tuse au loc dimineata devreme, dar si pe timpul noptii, impiedicand pacientul sa aiba parte de un somn odihnitor, dar si prezenta bronsitei sau chiar a cancerului pulmonar.

Pentru a fi tratata, este important sa fie depistata cauza care a dus la aparitia acesteia. Daca ai tuse persistenta, mergi la un consult medical, pentru ca medicul este singurul in masura sa depisteze boala care sta in spatele episoadelor de tuse.

Unul dintre cele mai intalnite tipuri de tuse este cea productiva. Se asociaza cu alte simptome, precum disconfortul din zona toracelui, presiune in piept. Acestui tip de tuse ii este specifica si productia de mucus, care bocheaza caile respiratorii, ingreunand respiratia persoanei aflate in suferinta.

In ceea ce priveste tratamentul indicat in caz de tuse productiva, de ajutor pot fi expectorantele, antiinflamatoarele, antispaticele si antiviralele.

Este bine de stiut ca un organism cu un sistem imunitar slabit poate fi predispus la mai multe episoade de tuse. De aceea, este important sa avem grija si de imunitatea noastra.

Pentru calmarea tusei pot fi de ajutor si ceaiurile calde, cu proprietati expectorante, dar si supele.

Imunotus Forte te ajuta sa lupti cu tusea

Imunotus Forte, de la Fiterman Pharma, vine in ajutorul persoanelor cu tuse productiva, oferind o solutie pentru fluidizarea secretiilor mucoase si favorizarea expectoratiei.

Imunotus Forte contribuie si la mentinerea starii de sanatate a cailor respiratorii si la functionarea normala a sistemului imunitar. Produsul se adreseaza atat adultilor, cat si copiilor in varsta de peste 12 ani.

Nu este recomandat persoanelor cu hipersensibilitate la unul dintre ingredientele produsului. Imunotus Forte contine indulcitor (sorbitol), N-acetil-cisteina, extract din flori de soc, acid ascorbic, extract din fructe de soc, aroma de capsuni, extract de cimbru, indulcitori (extract uscat de stevie, zaharina sodica).