De ce colagenul marin este foarte important pentru mentinerea unor articulatii puternice

Putini oameni cunosc importanta rolului pe care colagenul il joaca in structura propriului corp. Stiati ca peste 60% din structura cartilajului articular este formata din colagen?

Cunoscuta si sub numele de proteina a tineretii, colagenul este liantul care mentine legatura dintre celule, oferind sprijin structural, rezistenta si elasticitate.

Este tesutul conjunctiv care se regaseste in aproape toate structurile organismului (inima, plamani, piele, muschi, oase, par sau articulatii). Mai mult decat atat, structura pielii contine in proportie de 70% colagen. Cu alte cuvinte, aparitia ridurilor poate fi corelata cu o scadere a nivelului de colagen.

Pe masura ce productia de colagen din organism scade odata cu varsta, se diminueaza si calitatea acestei proteine, astfel incat rezistenta cartilajului articular, capacitatea de intindere a tendoanelor, calitatea pielii, cat si tonusul au de suferit. Conform studiilor stiintifice, incepand cu varsta de 25 de ani, in functie de bagajul genetic, colagenul se distruge cu o rata de 1,5% pe an. Calitatea colagenului poate influenta intr-o anumita masura longevitatea.

Printre motivele scaderii nivelului de colagen din organism se numara inaintarea in varsta, modificarile hormonale, consumul crescut de alcool, medicamente, alimentele procesate, fumatul, un stil de viata dezordonat, zaharul alb, deficitele nutritionale, deshidratarea, stresul sau alte traumatisme.

Un studiu efectuat de catre Scoala de Sanatate Publica de la Universitatea din Beijing a scos in evidenta colagenul din sursa marina, care are un efect mai puternic in ceea ce priveste dezvoltarea oaselor.

S-a folosit colagen marin extras din solzii de peste si s-a evidentiat dezvoltarea femurului la animale de ambele sexe. La finalul studiului, s-a ajuns la concluzia ca suplimentele cu colagen marin cresc semnificativ marimea, densitatea minerala si duritatea femurului.

Deoarece mineralele din oceane si mari creeaza si conditii de viata unice, acest tip de colagen are si proprietati mai accentuate. Pe de alta parte, colagenul de origine animala sub forma de gelatina il consumam rar din alimentatie.

Prin comparatie, colagenul din sursa marina are absorbtie mai ridicata in organism fata de colagenul din sursa animala (bovina sau porcina). In plus colagenul extras din peste are o structura aproape identica cu cea a colagenului uman.

Cum poti stimula organismul sa asimileze mai mult colagen

Pe masura inaintarii in varsta, scade sinteza de colagen, rezistenta cartilajului se deterioreaza si atunci este necesara o sursa de colagen de calitate superioara, cu grad de absorbtie ridicat.

Sa nu uitam ca baza sanatatii noastre consta atat in ceea ce consumam, cat si in egala masura, in ceea ce absorbim si asimilam. In cazul suplimentelor alimentare, absorbtia este esentiala pentru eficienta lor terapeutica.

Iti recomandam ColaFast Colagen Rapid, un produs care contine o formula naturala unica in Romania ce a fost creata si dezvoltata in laboratoarele Partners Canada si care combina 3 tipuri de colagen.

Matrice cu 3 tipuri de colagen + Vitamina C

- Colagen Cartidyss - formula brevetata extrasa din cartilajul de pisica de mare (sursa marina rara de calitate superioara cu absorbtie specifica la nivelul cartilajului articular);

- Colagen Collyss - formula brevetata extrasa din peste marin (sursa marina rara de calitate superioara cu absorbtie specifica la nivelul tendoanelor si ligamentelor);

- Colagen nativ tip II.

Formula sa este imbogatita cu vitamina C care ajuta la o absorbtie ridicata a celor 3 tipuri de colagen.

Avantajele unice si protejate de brevete ale produsului ColaFast Colagen Rapid constau in

- 2 formule brevetate de colagen marin - Collyss si Cartidyss. Brevetul ofera siguranta si incredere in calitatea, functionalitatea si eficienta unui produs.

- Collyss si Cartidyss, cele 2 tipuri de colagen marin care au marimea particulelor de colagen de 2000, respectiv 3000 daltoni, ceea ce face ca absorbtia sa fie rapida si net superioara fata de colagenul animal obisnuit (marimea particulei de pana la 50.000-100.000 daltoni) sau chiar fata de alte forme de colagen marin obisnuit (marimea particulei este de pana la 10.000 daltoni).

Colagenul marin prezinta o termostabilitate ridicata fata de colagenul din sursa animala care se poate dezintegra usor la temperaturi ridicate.

Caracteristici Colagen animal obisnuit Colagen marin obisnuit Colagen marin brevetat Collyss si Cartidyss din ColaFast
marime particula (daltoni) pana la 50.000-100.000 pana la 10.000 2.000 si 3.000
absorbtie redusa mare crescuta
biodisponibilitate redusa buna excelenta
siguranta redusa buna mare
efecte secundare frecvente rare nu se cunosc
structura chimica modificata modificata nealterata
citotoxicitate crescuta redusa minima
biodegradabilitate redusa, risc mare de reziduuri ridicata, risc mare de reziduuri excelenta, risc infim de reziduuri
termostabilitate redusa crescuta superioara
rezistenta mecanica redusa crescuta superioara
aplicabilitate redusa moderata larga

Beneficiile ColaFast Colagen Rapid

• Contribuie la sustinerea mobilitatii si flexibilitatii la nivelul articulatiilor, tendoanelor si ligamentelor, avand si un efect antiinflamator;

• Contribuie la reducerea disconfortului articular si muscular;

• Ajuta la hranirea cartilajului articular si asigura rezistenta acestuia la compresie;

• Recomandat pentru imbunatatirea functiilor articulatiilor deteriorate si intarirea tendoanelor si ligamentelor;

• Este benefic in perioada de recuperare dupa accidente ale aparatului locomotor;

• Este recomandat si sportivilor sau persoanelor foarte active;

• Este adjuvant in cazul sindromului intestinului permeabil si in boli inflamatorii la nivel intestinal;

• Protejeaza pielea, conferindu-i elasticitate si tonus.

Pentru redarea mobilitatii si confortului la nivelul articulatiilor, ligamentelor si tendoanelor, alegeti ColaFast Colagen Rapid, un produs unic, cu eficienta sporita si absorbtie ridicata.

Afla mai multe despre produs pe site-ul colafast.ro sau la numarul de telefon 0762 619 246!

ColaFast Colagen Rapid - de 3 X Puterea Colagenului!