Hemoroizii: tratament vs creme

Cat de eficiente sunt metodele de tratare a bolii hemoroidale pe baza de aplicare locala de creme si unguente?

Stim cu totii ca sedentarismul, locurile de munca ce presupun statul la birou pe timp indelungat, dietele alimentare bogate in proteine si sarace in fibre, constipatia sunt principalii factori responsabili de aparitia bolii hemoroidale.

La nivel mondial, cercetarile de specialitate releva o incidenta crescuta a bolii hemoroidale in special la persoanele trecute de 50 de ani, mai ales in cazul femeilor. Cu toate acestea, nici tinerii nu sunt feriti de aparitia si dezvoltarea hemoroizilor externi sau interni, stilul de viata punandu-si adesea amprenta, asupra eventualelor complicatii ce pot aparea.

De cele mai multe ori, simptomele bolii hemoroidale sunt evidente si, in majoritatea cazurilor, deranjante, creand o vizibila senzatie de disconfort, in special in timpul statului pe scaun. De obicei, inca de la inceput, pacientul este alertat de prezenta urmelor de sange in scaun, de senzatii frecvente de durere si mancarimi in zona anala.

Desi nu este o boala care sa puna in pericol sanatatea generala si viata pacientului daca boala hemoroidala este diagnosticata si tratata la timp, senzatiile persistente de disconfort impun consultarea in regim de urgenta a medicului proctolog.

Dupa efectuarea examinarii si a tuturor investigatiilor necesare, medicul este cel mai in masura sa stabileasca diagnosticul corect, sa dea un verdict asupra stadiului bolii si, nu in ultimul rand, sa impuna conduita terapeutica de urmat.

Cremele - remediu adesea folosit in tratarea hemoroizilor

Intrucat pacientii simt, in majoritatea cazurilor, nevoia stringenta de inlaturare a simptomelor destul de suparatoare, medicina naturista a venit, in ultima perioada, cu o serie de metode alternative de "tratare" a afectiunilor anale. Dar oare cat de eficiente sunt acestea? Sunt ele o alternativa practica de vindecare sau ajuta doar la ameliorarea simptomelor, fara insa a vindeca definitiv boala hemoroidala?

Cremele si unguentele pe baza de galbenele ori supozitoarele pentru hemoroizi isi gasesc un loc important in farmaciile si in trusa cu medicamente a romanilor, fiind considerate solutii confortabile de ameliorare si inlaturare a simptomelor neplacute produse de evolutia hemoroizilor. “Total gresit” sustine Dr. Smarandache Romeo, medic proctolog Fortius Medical.

Galbenele din compozitia lor au un rol de hidratare, emoliere, ameliorand durerile, inflamatiile si mancarimile din zona anala. Gratie efectului lor cicatrizant, antiiflamator si antibacterian, acestea sunt indicate a fi utilizate atat in cazul hemoroizilor interni, cat si in cazul celor externi sau a fisurilor anale.

De fapt aceste creme ajuta doar la ameliorarea simtomelor oferind o senzatie provizorie “de mai bine”, nevindecand de fapt problemele hemoroidale, rezolvand doar problema inflamatorie.Totusi, in cazurile mai grave, cremele si unguentele cu aplicare locala frecventa nu mai au efectul scontat, simptomele continuand sa persiste la scurt timp dupa incetarea folosirii acestora.

Supozitoarele, la randul lor, au aceeasi actiune cicatrizanta, antimicrobiana si antiinflamatoare, precum cremele sau unguentele, permitand diminuarea senzatiilor de durere, arsura sau mancarime, netratand boala hemoroidala.

Tratamente medicale hemoroizi

Evolutia tehnicii medicale permite pacientilor sa scape de hemoroizi cu ajutorul procedurilor minim invazive, precum ligatura cu benzi elastice si/sau coagularea cu raze infrarosii, care ajuta la vindecarea completa si eliminarea disconfortului. Atunci cand cremele sau unguentele nu mai au efect, tratamentele non-chirurgicale sunt singura varianta de tratare a bolii hemoroidale.

Centrul Medical Fortius - O echipa de specialisti medicali dedicati!

Centrul Medical Fortius din Bucuresti ofera consultaii de specialitate si tratamente fara operatie, minim invazive, pentru urmatoarele afectiuni proctologice:
- Hemoroizi;
- Fisuri anale;
- Abcese perianale;
- Fistule anale;
- Tromboze anale;
- Marisca anala (hemoroidala).

Tehnicile chirurgicale minim invazive de care puteti beneficia la Centrul Medical Fortius ofera multiple avantaje:

• Ligatura cu benzi elastice;

• Termocoagularea in spectru infrarosu;

• Interventii chirurgicale ambulatorii (fara spitalizare);

• Anestezie locala sau loco regionala (bloc perineal), permitand o absenta aproape totala a durerii postoperatorii in primele 12 ore;

• Tehnici chirurgicale moderne, in majoritatea cazurilor fara cicatrizare postoperatorie externa, prin utilizarea unor dispozitive de generatie noua;

• Recuperarea postoperatorie rapida: 70-90% dupa numai 3-4 zile;

• Fara restricii legate de hrana, miscare sau alte activitati post operatorii;

• Rata mai scazuta de recidiva datorit tehnicilor chirurgicale moderne si supravegherii postoperatorii standardizate, constante si atente;

• Estetica.

Fortius Medical are o serie de medici dedicati, cu o bogata experienta la nivel intern si international. Prin notoritatea pe care au dobandit-o de-a lungul carierei, acestia vor avea oportunitatea de a pune la dispozitie pregatirea, experienta si informatiile necesare, evident, in beneficiul pacientului.

Medicii care intregesc echipa deja existenta sunt:
- Dr. Smarandache Romeo - medic specialist chirurgie generala, proctologie, flebologie, chirurgie endocrina;
- Dr. Lantos Radu - medic specialist chirurgie generala, proctologie, flebologie;
- Dr. Ghita Laura - medic specialist chirurgie generala, proctologie, flebologie.