Alimente sanatoase care iti dau energia de care ai nevoie

Generalitati

In ultimul timp, oboseala nu te lasa, chiar daca dimineata bei o ceasca de cafea si la birou inca una? Este posibil ca anumite alimente din dieta ta sa nu te ajute sa-ti recapeti energia necesara pentru intreaga zi.

Astfel, desi o persoana considera ca se hraneste sanatos, este posibil ca in dieta sa sa nu fie incluse exact alimentele care au rolul de a asigura organismului energia necesara functionarii optime. Concret, exista anumite alimente delicioase si sanatoase care sunt considerate adevarate baterii de energie pentru organism.

Principalele alimente care aduc energie corpului

Fasole. Sunt foarte sanatoase pentru buna functionare a rinichilor, glandelor suprarenale si sistemului nervos. In plus, este considerata o sursa buna de proteine si antioxidanti care ofera organismului energie.

Oua. Galbenusul de ou este excelent, deoarece este bogat in complexul de vitamine B, adica acele vitamine responsabile pentru transformarea alimentelor in energie.

In plus, contine si vitamina D, care mentine oasele puternice. Mai mult, galbenusul este una dintre cele mai bune surse de proteine, care este esentiala mai ales dupa un efort fizic sau in cazul unei stari de oboseala accentuate.

Somon. Este unul dintre cele mai bune alimente care aduc energie corpului. Astfel, in afara de acizii grasi Omega-3 si Omega-6, care contribuie la scaderea colesterolului, somonul mai contine vitaminele B2 si B3, vitamine care ajuta organismul sa transforme mancarea in energie.

Humus. Este un alt aliment benefic pentru starea de sanatate, planta avand puteri terapeutice, deoarece este bogata in substante nutritive precum proteine, aminoacizi vegetali, fibre, vitamine (E, B2, B3, B5), minerale (magneziu, mangan, calciu, potasiu, zinc) si carbohidrati, nutrienti care contribuie la functionarea optima a muschilor, enzimelor si hormonilor.

Mai mult, acesta este ideal pentru imbunatatirea digestiei, ajuta intestinele sa-si mareasca volumul, prevenind in acest fel constipatia si aparitia altor afectiuni mai grave, precum cancerul de colon.

Fierul din compozitia sa ofera organismului energia de care are nevoie, iar magneziul ajuta la producerea unor enzime cu efect antioxidant, care au rolul de a incetini procesul de imbatranire.

Banane. Sunt pline de fibre, potasiu si zaharuri, cum ar fi glucoza, fructoza si sucroza si sunt gustarea perfecta pentru momentele in care esti lipsita de vlaga si de energie.

Totodata, acestea sunt bogate in antioxidanti si carbohidrati sanatosi, care se transforma intr-un adevarat combustibil pentru organism. Ideal este ca acestea sa fie consumate la micul dejun, astfel incat portia de energia sa fie asigurata.

Struguri. Acestia sunt solutia cea mai buna daca se doreste un plus de energie. Consumul regulat de struguri asigura mentinerea unui nivel optim de fier si minerale in organism si nu trebuie omis ca lipsa fierului duce la aparitia starilor de somnolenta, moleseala si lipsa de energie.

Portocale. Aceste fructe sunt bogate in carbohidrati si vitamine, care te vor reincarca cu energie.

De asemenea, consumul de portocale ajuta circulatia sangvina de la nivelul creierului, lucru care stimuleaza intregul organism. Nu in ultimul rand, aceste fructe fiind bogate in vitamina C si zaharuri naturale, aduc organismului un nivel de energie optim.