Tratamentul incontinentei urinare

Incontinenta urinara, adica pierderea involuntara de cantitati mici de urina este un simptom des intalnit in cazul unor maladii ale tractului urinar. Apare insa si din alte cauze.

Cei care se confrunta cu acest simptom se simt adesea jenati din cauza incontinentei, mai ales ca pierderile de urina au loc adesea in timpul unor activitati precum rasul, tusea, stranutul.

Apare mai ales la femei, fiind cauzata, in afara de infectii ale tractului urinar, de inaintarea in varsta, de unele tumori. Poate sa fie, de asemenea, o manifestare a bolii Parkinson, a litiazei vezicale sau renale. Si sarcina poate duce la aparitia acestui simptom neplacut.

Pierderea involuntara de urina este adesea unul dintre simptomele infectiilor urinare, afectiuni de care sunt afectate cel putin o data, peste jumatate dintre femei. Infectiile urinare nu afecteaza doar femeile, ci apar si la 30% dntre copii. In peste 85% din cazuri de vina pentru producerea infectiilor urinare este bacteria E. coli.

Factori care pot agrava incontinenta

Incontinenta urinara poate sa se agraveze in urma administrarii unor medicamente precum diureticele si bronhodilatatoarele, dar si a consumului de cofeina in exces.

In momentul in care o persoana se confrunta cu incontinenta urinara, trebuie sa se prezinte la medicul de familie, care o poate indrepta catre un specialist in urologie sau catre un medic internist.

Medicul poate sa recomande mai multe investigatii medicale, printre care sumarul de urina, urocultura, testul de continenta urinara la efort, testul Bonney, teste urodinamice.

Tratamentul recomandat

Eficiente atat in tratarea, cat si in prevenirea cestui simptom neplacut sunt exercitiile Kegel, care intaresc musculatura pelvina. Antrenarea vezicii urinarea, urinarea temporizata pot fi, de asemenenea, recomandate. Medicul poate sa prescrie si medicamente. In cazul in care niciuna dintre aceste metode nu dau rezultate mai poate fi recomandata si interventia chirurgicala.

De asemenea, este important sa se limiteze consumul de alcool, de cofeina, este recomandata si renuntarea la fumat. Alimentatia trebuie sa fie bogata in legume si fructe care au un continut bogat de fibre alimentare.

Uractiv Control si nu pierzi nicio picatura

Uractiv Control este un remediu natural pe care Fiterman Pharma l-a conceput pentru a veni in ajutorul celor care sufera de incontinenta urinara.

Uractiv Control contribuie la reducerea frecventei episoadelor de incontinenta urinara si reduce mictiunile pe timp de noapte prin imbunatatirea controlului asupra muschilor din zona pelviana si cresterea capacitatii de depozitare a vezicii urinare. Ajuta la relaxarea muschilor vezicii urinare, prin faptul ca mentine nivelul intracelular de magneziu in limite normale.

Uractiv Control contine extract din semine de dovleac, extract din semine de soia, magneziu, vitamina B6.

Se administreaza cate 1 capsula de 2-3 ori pe zi, fiind recomandata utilizarea in cure de 6-8 saptamani. Uractiv poate sa fie adminsitrat si in asociere cu antibiotice.