Te confrunti cu incontinenta urinara? Iata ce trebuie sa faci

Incontinenta urinara este mai intalnita in cazul femeilor, reprezentand pierderi involuntare de urina. Un procent de 30% dintre persoanele de sex feminin cu varsta intre 30 si 60 de ani sunt afectate la nivel mondial, in comparatie cu 1,5% cat este procentul barbatilor afectati de aceasta problema de sanatate.

Predispozitie catre incontinenta urinara au si persoanele obeze, fumatorii, persoanele in varsta (muschii care sustin vezica urinara au o putere mai scazuta), persoanele care sufera de diabet, care au boala Parkinson si maladia Alzheimer, cei care sufera de scleroza multipla si cei care au probleme cu rinichii, barbatii diagnosticati cu prostata.

Exista mai multe tipuri de incontinenta urinara, cel mai des intalnita fiind cea de efort. Pierderea involuntara de urina cauzata de efort apare in urmatoarele situatii:

- atunci cand stranuti;

- in momentele de stres;

- in momentul in care depui efort, la sala de sport;

- cand razi cu pofta;

- daca ridici ceva.

Alte tipuri de incontinenta urinara sunt cele aparute in urma necesitatii dese de a urina, cunoscuta si drept vezica iritabila si incontinenta urinara mixta.

Menopauza este in stransa legatura cu aparitia incontinentei urinare, fiind mai intalnita la femeile aflate in aceasta etapa a vietii. Incontinenta apare si la unele femei insarcinate, dar si dupa nastere.

Exista si pierderi de urina care apar dintr-o data pot fi puse pe seama unor infectii ale tractului urinar si dispar dupa tratament. Este foarte important ca cistitele sa nu fie lasate netratate deoarece pot duce la aparitia de complicatii.

Daca suferi de incontinenta urinara este indicat sa nu faci abuz de bauturi carbogazoase si de cofeina. Exercitiile Kegel sunt si ele o metoda de ajutor in tratarea incontinentei.

Suplimente naturale care te ajuta sa controlezi afectiunea

Uractiv Control reduce frecventa episoadelor de incontinenta urinara, precum si frecventa mictiunilor pe timp de noapte prin imbunatatirea controlului asupra muschilor pelvini si cresterea capacitatii de depozitare a vezicii urinare.

Datorita compozitiei pe baza de extract standardizat din seminte de soia, extract din seminte de dovleac, magneziu si vitamina B6, Uractiv Control actioneaza astfel:

– Imbunatateste elasticitatea si troficitatea musculara prin echilibrare hormonala;

– Reduce presiunea intravezicala prin relaxarea musculaturii peretilor vezicii urinare;

– Mentine nivelul intracelular de magneziu in limita normala (magneziul este un relaxant muscular).

Se administreaza 1 capsula de 2-3 ori pe zi si se recomanda utilizarea in cure de 6-8 saptamani.