Varsta afecteaza fertilitatea. Nu este doar un mit

A avea un copil este o adevarata binecuvantare pentru o familie. Insa a nu putea aduce pe lume copii poate deveni un cosmar pentru orice femeie.

Si asta se datoreaza si varstei, acest lucru nefiind doar un mit usor de demontat de oamenii de stiinta.

Ceea ce trebuie stiut se refera la faptul ca fertilitatea la femei descreste odata cu trecerea anilor. Insa, pana si in cei mai fertili ani ai ei, exista anumite lucruri care pot afecta sansele de a deveni mama.

Odata cu trecerea anilor la o femeie, posibilitatea de a concepe usor este ingreunata

Femeile se nasc cu toate ovulele pe care le vor avea intreaga viata. Insa, pe masura ce o femeie imbatraneste, ovulele ei imbatranesc si ele, astfel fiindu-le afectata cantitatea si calitatea.

Si cum varsta nu este ceva ce putem controla, daca un cuplu doreste un bebelus mai bine ar face sa isi aleaga din timp planificarea de sarcina potrivita.

Si varsta barbatului din cuplu poate avea un oarecare impact asupra conceptiei, a perioadei potrivite pentru conceptie, a riscurilor legate de avorturile spontane si asupra sanatatii copilului.

Asadar, trebuie stiut faptul ca odata cu trecerea anilor la o femeie, posibilitatea de a concepe usor este ingreunata, iar riscul de a nu mai putea ramane insarcinata creste. De asemenea, aici este vorba si despre riscurile avortului si complicatii pe timpul sarcinii si la nastere.

Avand in vedere aceste informatii pretioase, trebuie sa te gandesti din timp si bine la premeditarea sarcinii, adoptarea unui stil de viata sanatos, o alimentatie plina de vitamine si consultarea unui medic specialist care iti va propune ce este mai bun in acest sens.

Mitul spune ca femeile pot avea copii la orice varsta, un numar mare devenind mame si la 40 de ani. Insa, realitatea este ca varsta este cel mai important factor care afecteaza sansele unei femei de a concepe si de a avea un bebelus sanatos.

Supliment adecvat pentru femeile de peste 35 de ani ce vor sa devina mame

Si totusi, cu cateva schimbari simple, dar esentiale, o femeie poate crea un mediu pozitiv pentru conceptie si sarcina, daca ia in considerare sfatul medicului si nu amana aceasta dorinta pana cand este prea in varsta.

Singurul lucru pe care trebuie sa il aiba in minte, in afara de speranta, este ca datorita unor masuri de precautie luate din timp ea poate sa faca fata usor simptomelor, a conceptiei si sa ramana sanatoasa pe toata durata sarcinii, acest lucru avand un impact pozitiv si asupra copilului.

In cazul apelarii la un doctor specialist, acesta iti poate recomanda urmarea unei diete cu vitamine, minerale, micronutrienti si fier, dar si administrarea din timp de suplimente alimentare naturale cu un aport pozitiv in ceea ce priveste o conceptie si o sarcina sanatoasa.

Un exemplu de supliment adecvat pentru femeile de peste 35 de ani care incearca sa devina mame este produsul Fertilovit F35 Plus pentru fertilitate.

Vitamine care sporesc fertilitatea feminina

Medicii ginecologi recomanda pacientelor suplimente de vitamine cu cateva luni inainte sa intrerupa metodele de contraceptie. Fertilitatea este stimulata de vitamine precum: vitamina C, vitamina B, vitamina E si vitamina D.

Vitamina C are un efect tonic in accelerarea productiei de progesteron in corp.

Vitamina B este benefica in reglarea functionalitatii aparatului reproducator.

Vitamina E este un antioxidant puternic, cu rol extrem de important in productia de spermatozoizi la barbati. Datorita acelorasi proprietati antioxidante, vitamina E creste si fertilitatea feminina.

Toate aceste vitamine se pot prelua din meniul zilnic si din consumul de fructe si legume proaspete.