Depresie vs. pofta de viata (Rhodiola Rosea)

“Radacina de aur” sau “Radacina arctica” este denumirea populara a Rhodiolei rosea, planta cunoscuta si folosita terapeutic inca de pe vremea grecilor si a romanilor.

Aceasta planta se bucura si in prezent de aprecierea specialistilor din domeniul medical, dovedind calitati adaptogene (stimuleaza capacitatea naturala a organismului de adaptare la diversi factori de stres) si eficienta in combaterea depresiei, a declinului cognitiv si in alungarea oboselii.

Rhodiola rosea isi datoreaza efectele benefice ingredientelor sale active, printre care, cu importanta deosebita: salidrozide, rosavin, rosarin, compusi fenolici antioxidanti.

Antidepresiv

Flavonoizii, rosarinul, rosavinul reprezinta o parte a principiilor active din compozitia Rhodiolei rosea. Acestea au un rol important in obtinerea starii generale de bine, prin stimularea eliberarii endogene a endorfinelor. Acest “cocktail” de bioelemente s-a dovedit eficient in ameliorarea simptomelor depresiei, anxietatii si atacului de panica.

Administrarea de Rhodiola rosea sub stricta supraveghere medicala a demonstrat imbunatatiri semnificative in reducerea simptomelor pacientilor diagnosticati cu depresie (imbunatatirea somnului, oscilatii de stare, reducerea starii de oboseala etc.), prin inhibarea enzimelor responsabile cu scaderea nivelului de serotonina, norepinefrina si dopamina din creier.

Capabila sa echilibreze metabolismul energetic, Rhodiola rosea asigura secretia de serotonina (“hormonul fericirii”) si dopamina (“hormonul placerii”).

De asemenea, sustine functia cognitiva, ajutand la imbunatatirea puterii de concentrare, a capacitatii de memorare; sporeste acuitatea vizuala si auditiva.

Complexul de fitonutrienti prezenti in compozitia Rhodiolei ajuta la imbunatatirea calitatii si duratei somnului, asigurand conditiile echilibrarii hormonale si metabolice a corpului.

Adaptogen remarcabil

Stresul determina o multitudine de schimbari la nivelul intregului organism. Aceste dezechilibre homeostatice genereaza: oboseala, stari de tristete/depresie, anxietate, insomnie, imunitate scazuta, metabolism ingreunat, etc.

Rhodiola stimuleaza capacitatea de adaptare a organismului la stresul fizic si psihic, la stresul imunitar sau metabolic, energizand si revigorand intregul organism, prin mecanismele complexe pe care le genereaza.

Se pare ca Rhodiola are un dublu rol: scade si regleaza productia endogena de cortizol. Numit “hormonul stresului”, cortizolul are, in doze moderate, o importanta majora in capacitatea de aparare a organismului in caz de infectii, traume, anxietate; in cantitati mari insa, poate inhiba functia imunitara.

Astfel ca Rhodiola rosea asigura echilibrul, mentinand stresul la cote minime.

Aportul de Rhodiola determina cresterea rezistentei organismului atat la efort psihic, cat si la efort fizic; stimuleaza capacitatea de refacere a corpului dupa eforturi sustinute si reduce perioada de revenire a organismului la parametrii optimi.

Alte beneficii

Rhodiola rosea influenteaza numeroase alte procese la nivelul intregului organism, astfel ca, administrarea unui supliment natural pe baza de Rhodiola rosea, precum PREMIUM RHODIOLA Extract 500mg echiv. 7500 mg produs de Cosmo Pharm, asigura o multitudine de beneficii precum:

- Reglarea hormonala;
- Reducerea inflamatiilor, prin scaderea nivelului de proteina C reactiva;
- Stimularea productiei de adenozin trifosfat, pentru mentinerea metabolismului energetic celular;
- Ameliorarea sindromului Cushing iatrogen;
- Sustinerea functiei sexuale: stimularea vigorii, mentinerea libidoului, sustinerea functiei erectile, asigurarea spermatogenezei, ovulatiei, pentru o viata sexuala implinita;
- Prevenirea imbatranirii premature, reducand agresivitatea radicalilor liberi.

Utilizarea Rhodiolei in cantitati moderate este considerata sigura, fara efecte adverse. In functie de particularitatile fiecarui organism, utilizarea unor doze mari sau pentru perioade indelungate de timp poate genera stari de iritabilitate, de oboseala, alergii. De aceea, pentru un maximum de beneficii pentru sanatate, este recomandata consultarea specialistilor in domeniu.

CosmoPharm te astepta cu sanatate din natura!