Cum poti trata depresia

Depresia reprezinta o tulburare a starii afective a unei persoane, tulburare ce ii afecteaza serios calitatea vietii, atat din punct de vedere familial, cat si profesional. Depresia poate sa apara la orice varsta, insa cel mai adesea debuteaza in adolescenta sau in jurul vartsei de 20-30 de ani.

Factorii care pot duce la aparitia tulburarii pot fi decesul unei persoane dragi, o despartire, o relatie dificila, situatii stresante din copilarie, sarcina, factori de stres cronici, dezechilibre chimice la nivelul creierului. Si factorul genetic poate sa aiba un rol in declansarea acestei tulburari. Un nivel ridicat de anxietate la un copil poate sa insemne un risc mai mare de depresie in perioada adulta.

Depresia poate coincide cu alte boli grave, cum ar fi diabetul, cancerul, bolile cardiace si boala Parkinson. Depresia poate duce la agravarea acestor conditii si viceversa. Uneori, medicamentele luate pentru aceste boli pot provoca efecte secundare care contribuie la depresie. Un medic cu experienta in tratarea acestor boli complicate poate ajuta la elaborarea celei mai bune strategii de tratament.

Care sunt simptomele depresiei

- sentimente de vinovatie;
- insomnii;
- lipsa chefului de viata;
- scaderea puterii de concentrare;
- sentimente de tristete;
- anxietate;
- lipsa interesului pentru activitati care altadata erau placute pentru persoana in cauza;
- lipsa apetitului;
- schimbari bruste de dispozitie;
- indecizie;
- pesimism.

In ceea ce priveste tratamentul, medicul este cel care stabileste schema, in functie de fiecare pacient in parte. Se recomanda medicamente antidepresive, alaturi de sedinte la medicul psiholog sau la psihiatru. Cu cat tratamentul este inceput mai devreme, cu atat este mai bine pentru pacient. De ajutor pot fi si terapiile complementare.

Cum pot ajuta suplimentele naturale in tratarea acestei afectiuni

Socialin este un supliment alimentar care contine extract din iarba de busuioc, flori de levantica, flori de tei, frunze de rozmarin, iarba de maghiran, flori de salcam, patrunjel, roinita, rizomi de obligeana, flori de soc, iarba de sunatoare, salvie, tarhon, telina, papadie, sovarf, sulfina, paducel, talpa-gastei.

Suplimentul este destinat tratamentului complementar in autism, ADHD, tulburari bipolare, psihoze, depresii si anxietati grave. Se ia cate 1 ml de 3/6 ori pe zi pana cand apar ameliorari stabile pentru cel putin 90 de zile consecutiv, dupa care se poate reduce treptat la 3-4 administrari pe zi.

Tratamentul complementar cu Socialin, in cazul anxietatilor, depresiilor si nevrozelor moderate daca acestea au disparut din profilul emotional- afectiv 45-75 de zile consecutive, iar in cazul tulburarilor de comportament grave (ADHD, autism, tulburare bipolara, etc.) se poate intrerupe daca timp de 180-270 de zile consecutive nu au mai aparut manifestari.

Socialin poate fi utilizat in asociere cu orice tratament, terapie sau medicatie. Este important de stiut ca suplimentele alimentare nu inlocuiesc o dieta variata si echilibrata si un stil de viata sanatos. Intotdeauna pentru probleme de sanatate este recomandat un consult medical.