400 de vieti au fost salvate prin Campania „Daruieste timp, doneaza sange!”

207 persoane au raspuns apelului la solidaritate cu pacientii din spitale, alaturandu-se Campaniei „Daruieste timp, doneaza sange!” implementata de Sun Plaza si Asociatia React, in parteneriat cu Centrul de Transfuzie Sanguina (CTS) Bucuresti si Reteaua Privata de Sanatate Regina Maria.

Din cele 207 persoane care s-au prezentat la punctele de recoltare sanguina, in urma verificarilor si a analizelor medicale 160 au fost declarate apte pentru donare. in total s-au recoltat 72 litri de sange, cantitate suficienta pentru a ajuta 400 de pacienti internati in spitalele bucurestene, care au nevoie de produse sanguine pentru a supravietui.

„Ne bucuram sa vedem ca sunt din ce in ce mai multi oameni interesati de aceasta campanie. Fata de celelalte editii, anul acesta am observat ca sunt mult mai intelegatori, sunt mai deschisi sa ajute si mai dornici sa se implice. Ne bucuram mult, acesta era si obiectivul nostru”, au declarat reprezentantii Sun Plaza.

Editia din 2017 a Campaniei „Daruieste timp, doneaza sange!” s-a desfasurat pe parcursul a trei zile, in perioada 19-21 mai.

Donatorii au fost intampinati in cadrul unui centru mobil complet echipat, amplasat la intrarea principala in Sun Plaza, unde recoltarea de sange a fost realizata de catre personalul specializat de la CTS Bucuresti, precum si in doua cabinete special amenajate in policlinica Regina Maria din Sun Plaza.

Campania „Daruieste timp, doneaza sange!” a ajuns deja la cea de-a patra editie si continua sa atraga tot mai multi donatori. Comparativ, la editia precedenta au fost inregistrare 167 de persoane, dintre care 120 au donat o cantitate totala de 54 litri de sange, care a ajuns la aproximativ 300 de pacienti.